Ons assortiment
Geen resultaat gevonden
Wijzig je zoekciteria of zoek via onze Bomenzoeker
Bekijk alle resultaten
/blog/geschreven-door/Demi
Geschreven door Demi
9 Sep, 2024

Hoe maak je je tuin herfstklaar?

De herfst staat voor de deur en dit is hét moment om je tuin voor te bereiden op de koudere maanden. Door je tuin nu herfstklaar te maken, zorg je ervoor dat alles er netjes bij ligt en gezond de winter in kan. In deze blog lees je wat er allemaal moet gebeuren in de tuin voor de herfst!
Hoe maak je je tuin herfstklaar?

Waarom de tuin herfstklaar maken

Het herfstklaar maken van de tuin biedt veel voordelen. Zo bescherm je de tuin onder andere tegen winterse temperaturen. Daarnaast biedt je jouw planten alvast een goede start voor het voorjaar. Door ze in het najaar en de winter voldoende rust te bieden, hebben ze in het voorjaar meer energie voor een optimale groei en bloei. Door te snoeien voorkom je daarnaast de kans op ziekten.

Tips voor het herfstklaar maken van de tuin

  1. Snoei bomen en struiken: verwijder dode en zieke takken om je bomen en struiken gezond te houden. Door licht terug te snoeien behoud je de vorm, en verbeter je de luchtcirculatie. Vermijd zwaar snoeien, hiermee vergroot je juist de kans op ziektes.
  2. Opruimen van bladeren: bladeren ogen al gauw rommelig in de tuin. Als ze te lang blijven liggen kunnen ze daarnaast je gazon verstikken. Opruimen zorgt voor een mooie en nette tuin!
  3. Aanplanten van winterharde beplanting: door de warme grond is dit het perfecte moment om winterharde bomen, struiken en hagen te planten. Zo kunnen ze zich goed settelen voor de winter begint, en hebben ze een voorsprong voor het voorjaar.
  4. Bescherm je planten: breng indien nodig een laagje mulch aan rond de basis van je planten. Zo bescherm je de wortels tegen vorst voordat de winter begint.
Een goed voorbereide tuin gaat gezonder de winter in en komt sterker terug in het voorjaar. Door nu je tuin herfstklaar te maken, pluk je straks de vruchten. Wil je jouw tuin in de herfst nog vullen met nieuwe bomen, hagen of struiken? Bestel dan nu, dan komen we jouw bestelling binnen vijf werkdagen in de tuin afleveren.
Sluiten