Ons assortiment
Geen resultaat gevonden
Wijzig je zoekciteria of zoek via onze Bomenzoeker
Bekijk alle resultaten

Mediterrane tuin

Mediterrane tuin
/blog/geschreven-door/Emmaly-Fleur
Emmaly-Fleur Auteur
19 Apr, 2024 3 minuten leestijd
Een mediterrane tuin geeft je het tropische gevoel dat je op vakantie bent in je eigen tuin. Wil je jouw tuin omtoveren tot een echte mediterrane tuin? Of wil je jouw tuin aanvullen met mediterrane bomen of mediterrane planten? In deze blog geven we je graag ideeën om een mediterrane tuin te creëren! 

Mediterrane bomen

Bij Bomenbezorgd.nl hebben we een ruim assortiment aan mediterrane bomen. We hebben palmbomen, olijfbomen, vijgenbomen, olijfwilgen, Perzische slaapbomen, glansmispels en nog veel meer bomen beschikbaar. 

Palmbomen

Palmbomen geven je het ultieme vakantiegevoel in je eigen tuin. Eigenlijk zorgen alle palmbomen voor een mediterrane uitstraling in je tuin. De Chinese waaierpalm, Mexicaanse waaierpalm en dadelpalmen zijn zeer geschikt voor het mediterrane gevoel. We hebben veel verschillende formaten beschikbaar, zodat je kan kiezen wat bij jou past.  

Mediterrane tuin

Olijfbomen

Olijfbomen zijn tegenwoordig erg populair vanwege hun tropische uitstraling. In het voorjaar ontstaat er een mooie bloei en later verschijnen ook eetbare olijven. We hebben verschillende soorten beschikbaar zoals de bol olijfboom of de oude olijfboom.   

Mediterrane tuin

Perzische slaapbomen

De Perzische slaapbomen willen we niet onbesproken laten. Dit is namelijk een bijzondere boom die je tuin echt een tropische sfeer geeft. Hij heeft zijn naam niet voor niks, zijn bladeren sluiten zich namelijk in de avond en gaan bij zonsopkomst weer open. Dus eigenlijk slaapt de Perzische slaapboom net als wij. Je kunt meerdere varianten kiezen van de Perzische slaapboom zoals de rode Perzische slaapboom en de meerstammige Perzische slaapboom

Mediterrane tuin

Mediterrane planten

Is jouw mediterrane tuin klein? Dan zijn mediterrane planten ideaal voor jouw tuin. Voorbeelden hiervan zijn de bamboepalm, hemelse bamboe, Bougainvillea en de Skimmia Japonica ‘rubella’.

Bamboepalm en hemelse bamboe

De bamboepalm en de hemelse bamboe passen erg goed bij elkaar. De stammen van de bamboepalm lijken erg op die van bamboe en vandaar ook zijn naam. Het blad van de hemelse bamboe toont wat gelijkenissen van de bamboe familie, alhoewel het geen plant is uit deze familie. 

Bougainvillea

De Bougainvillea is een mediterrane plantensoort die prachtig staat in iedere tuin. In de zomer laat hij zijn prachtige paarse, roze of witte bloemen zien. Deze Bougainvillea staat mooi apart en kan je houden als kuipplant. In de winter kun je de Bougainvillea dan als kamerplant gebruiken. 

Skimmia Japonica ‘rubella’

De Skimmia Japonica ‘rubella’ is een plant die mooi klein blijft. Hij behoudt het hele jaar door zijn groene kleur. In het voorjaar ontstaan de roze met witte bloemen. In de winter verschijnen de roze bloemknoppen al dus dit geeft een mooi gezicht.

Mediterrane tuin

Sluiten