De treurwilg 'Salix sepulcralis Chrysocoma'

Wanneer je een snelgroeiende boom zoekt dan is de treurwilg een goede keuze. Deze treurvorm boom kan op bijna alle grondsoorten geplant worden maar houdt wel van een zonnige standplaats.

De treurwilg is een populaire boom in Nederland. Hij is vooral veel te vinden is rondom watergebieden, zoals naast een vijver in een park of als karakteristieke boom op een open veld. De Salix sepulcratis Chrisocoma is een van de weinige bomen die goed nattigheid kan verdragen. Het blad is vrij klein en ovaal van vorm. In de herfst kleurt het blad geel en in de winter valt het blad af. Het is dan ook geen bladhoudende boom.

De treurwilg groeit wel 2 meter per jaar en kan een hoogte bereiken van 10 tot 15 meter. Met snoeien kun je de boom gelukkig ook klein houden, waardoor deze wilg ook geschikt is als sierboom in de voortuin. De treurwilg is precies hoe zijn naam hem omschrijft. Het is een wilg waarbij de takken naar beneden hangen. 

Esdoorn 'Acer platanoides'

De gewone esdoorn is een krachtige, groot uitgroeiende esdoorn. De esdoorn kan wel een hoogte bereiken van 25 tot 30 meter en groeit in het begin heel snel. In de eerste drie, vier jaar kan de boom met gemak al een hoogte van 3 meter halen en daarna groeit de esdoorn alleen maar sneller. De boom vormt een dichte kroon met wijd uitstaande takken. De knoppen zijn rood violet gekleurd en het blad loopt daarna groen/geel uit.

Als mooie sierwaarde heeft deze boom in de bloeitijd geelgroene bloemen in trossen. De boom is een goede dracht boom voor bijen en vlinders. Kortom, een mooie snelgroeiende laanboom voor in de grote tuin!

Leilinde 'Tillia europaea 'Pallida'

Ben je opzoek naar een snelgroeiende leiboom? Dan is de leilinde zeker een goede keuze! De linde heeft een krachtige groeiwijze waardoor deze goed is toe te passen als leiboom. De boom heeft lichtgroen, hartvormig blad en bloeit in de zomermaanden met mooie geel/witte bloemen en laat in het najaar zijn blad vallen.

De leilinde biedt door zijn snelle groeiwijze veel privacy en vult de tuin mooi op, verder groeit de boom op alle grondsoorten. De leilinde is in elke tuin toe te passen maar heeft graag een standplaats in de zon of halfschaduw.

Wil je meer informatie over snelgroeiende bomen? Twijfel niet en vraag onze klantenservice om te helpen! Wij zijn te bereiken tijdens kantooruren via de chatfunctie op onze website, maar je kunt ons ook bellen op 06 5197 4044 of een mailtje sturen naar klantenservice@bomenbezorgd.nl.