De treurwilg 'Salix sepulcralis Chrysocoma'

Wanneer je een snelgroeiende boom zoekt dan is de treurwilg een goede keuze. Deze treurvorm boom kan op bijna alle grondsoorten geplant worden maar houdt wel van een zonnige standplaats.

De treurwilg is een populaire boom in Nederland. Hij is vooral veel te vinden is rondom watergebieden, zoals naast een vijver in een park of als karakteristieke boom op een open veld. De Salix sepulcratis Chrisocoma is een van de weinige bomen die goed nattigheid kan verdragen. Het blad is vrij klein en ovaal van vorm. In de herfst kleurt het blad geel en in de winter valt het blad af. Het is dan ook geen bladhoudende boom.

De treurwilg groeit wel 2 meter per jaar en kan een hoogte bereiken van 10 tot 15 meter. Met snoeien kun je de boom gelukkig ook klein houden, waardoor deze wilg ook geschikt is als sierboom in de voortuin. De treurwilg is precies hoe zijn naam hem omschrijft. Het is een wilg waarbij de takken naar beneden hangen. 

Esdoorn 'Acer platanoides'

De gewone esdoorn is een krachtige, groot uitgroeiende esdoorn. De esdoorn kan wel een hoogte bereiken van 25 tot 30 meter en groeit in het begin heel snel. In de eerste drie, vier jaar kan de boom met gemak al een hoogte van 3 meter halen en daarna groeit de esdoorn alleen maar sneller. De boom vormt een dichte kroon met wijd uitstaande takken. De knoppen zijn rood violet gekleurd en het blad loopt daarna groen/geel uit.

Als mooie sierwaarde heeft deze boom in de bloeitijd geelgroene bloemen in trossen. De boom is een goede dracht boom voor bijen en vlinders. Kortom, een mooie snelgroeiende laanboom voor in de grote tuin!

Anna Paulownaboom ‘Paulownia tomentosa’

De Anna Paulownaboom is een opvallende verschijning wanneer hij groot is door het extreem grote blad wat een doorsnede van 75 cm kan bereiken. In de jonge jaren groeit de bladsteel direct vanuit de hoofdstam, waardoor in de winter een kale stam te zien is.

Deze bloesemboom groeit heel snel en bloeit uitbundig in de maand mei met paars blauw violette bloemen gevuld in trossen. Deze keizersboom kan goed tegen de warmte en is zeer geliefd bij bijen.