Ons assortiment
Geen resultaat gevonden
Wijzig je zoekciteria of zoek via onze Bomenzoeker
Bekijk alle resultaten

Wanneer krijgen de bomen weer blaadjes?

Wanneer krijgen de bomen weer blaadjes?
/blog/geschreven-door/Emmaly-Fleur
Emmaly-Fleur Auteur
14 Feb, 2024 3 minuten leestijd
Na de winter komt de lente eraan. Het wordt langzaam warmer, groener en zonniger. Je ziet de blaadjes weer aan de bomen komen, gevolgd door prachtige bloesems. Maar wanneer groeien die blaadjes eigenlijk? In deze blog leggen we je graag uit wanneer dit gebeurt en lichten we een aantal bloesembomen toe.

Invloed van het weer 

Het weer heeft een grote invloed op het moment waarop bomen hun bladeren laten groeien. Tijdens een strenge winter wachten ze langer met uitlopen. Als het geleidelijk warmer wordt, beginnen de bladeren eerder te groeien. Daglicht speelt ook een rol: wanneer de dagen langer worden, versnelt de groei. Maar als de dagen korter worden, trekken de sapstromen zich weer terug.

Vroege bloeiers

Er zijn bomen die vroeg bloeien, ook wel bekend als de vroege bloeiers. Hieronder worden enkele van onze vroege bloeiers uitgelicht.

Sneeuwbal 

De sneeuwbal is een voorbeeld van een bladhoudende en groenblijvende boom. Dit betekent dat het blad zowel in de herfst als in de winter behouden wordt en zelfs groen blijft. Bij deze boom blijven dus de bladeren het gehele jaar aan de boom. De bloeiperiode kan zelfs al in de winter beginnen, namelijk al in januari. 

Japanse sierkers

De Japanse sierkers wordt niet beschouwd als een zeer vroege bloeier, maar bloeit wel in de eerste maanden van het voorjaar. Er zijn verschillende soorten sierkersen, elk met hun eigen bloeiperiode. Hoe dan ook voegt de bloesem van de sierkers veel sierwaarde toe aan je tuin. Ze verspreiden ook nog eens een heerlijke geur.

Kerspruim

De kerspruim is een boom die vroeg in het voorjaar bloeit. In maart wordt het blad heldergroen en beginnen de prachtige roze bloemen te verschijnen. 

Wanneer krijgen de bomen weer blaadjes?

Laatbloeiers

Naast de vroege bloeiers hebben we ook laatbloeiers in ons assortiment. Deze laatbloeiers bloeien niet in het voorjaar zoals de vroege bloeiers, maar juist in de zomer.

Bijenboom

De bijenboom is een bladverliezende boom die zijn blad in de herfst verliest. Deze bloesemboom bloeit wat later in het jaar. Eind juli en augustus staat de bijenboom volop in bloei. In deze bloeiperiode ontstaan grote opstaande, cremekleurige pluimen. 

Zevenzonenboom

De zevenzonenboom bloeit in de late zomer. In augustus en begin september ontstaat de bloei. In deze maanden verschijnen geurende witte pluimen.

Wanneer krijgen de bomen weer blaadjes?

Sluiten