Ons assortiment
Geen resultaat gevonden
Wijzig je zoekciteria of zoek via onze Bomenzoeker
Bekijk alle resultaten

Winterbloeier: de Sneeuwbal

Winterbloeier: de Sneeuwbal
/blog/geschreven-door/Geraldo
Geraldo Auteur
21 Jul, 2021 5 minuten leestijd

Bij Bomenbezorgd.nl houden we van alles wat de tuin een stukje mooier maakt. Vandaar ook de slogan “De groenspecialist in hart en tuinieren”. Ons hart gaat sneller kloppen van een mooi aangelegde tuin vol met bomen en planten. Waar Bomenbezorgd.nl aanvankelijk begon met het bezorgen van de mooiste bomen, hebben we het assortiment uitgebreid met planten. Vandaag lichten we de Sneeuwbal “Tinus” uit.

Sneeuwbal bloeit van januari t/m mei

De Sneeuwbal draagt de Latijnse naam Viburnum. De Viburnum wordt in Nederland Sneeuwbal genoemd omdat de witte, bolronde bloemschermen die in het voorjaar verschijnen doen denken aan sneeuwballen. Uit welk land de Sneeuwbal afkomstig is, is afhankelijk van het soort. De Sneeuwbal “Tinus” is een bloesemboom afkomstig uit het middellandse zeegebied. De Sneeuwbal is geliefd vanwege de vroege bloei in het jaar, de prachtige bloemen en de heerlijke geur die de plant hierbij achterlaat.

Winterbloeier: de Sneeuwbal

De Sneeuwbal “Tinus” zorgt het hele jaar rond voor plezier in je tuin. De Sneeuwbal bloeit namelijk ongeveer van januari tot en met mei. Nadat de plant is uitgebloeid, verschijnen er kleine besjes aan de plant waar vogels op afkomen. Wanneer de plant is uitgebloeid en de besjes zijn opgegeten, blijft er een mooie groenblijvende heester achter voor de rest van het jaar. Doordat de Sneeuwbal “Tinus” een winterharde plant is blijft dit zich jaar op jaar herhalen en heb je vele jaren plezier van deze plant.

Onderhoudsvriendelijke plant

De Sneeuwbal heeft een makkelijke gebruikershandleiding en kan dan ook op bijna elke plek geplant worden. De sneeuwbal “Tinus”  kan geplant worden op een zonnige plek of een plek met halfschaduw. Naast dat de Sneeuwbal houdt van een zonnetje op z’n tijd, houdt de Sneeuwbal “Tinus” ook van een beschutte plek tegen harde wind.  De Sneeuwbal “Tinus” kan het gehele jaar door geplant worden zolang het niet vriest. Het is belangrijk om de plant in het begin te voorzien van voldoende water, zodat de plant goed kan wortelen in de grond.

Viburnum Tinus vraagt lichte snoei

Wanneer de Sneeuwbal “Tinus” gepoot is, hoeft er in de toekomst weinig onderhoud aan gepleegd te worden. Wanneer de plant voldoende water krijgt in zowel de zomer als de winter blijft het een prachtig gezicht. Wanneer de plant is uitgebloeid is er de mogelijkheid om oude takken weg te knippen. Dit is om de vorm van de plant te behouden. Wanneer je de plant zijn gang laat gaan, kan de plant uiteindelijk een hoogte en breedte bereiken van 3 meter. Daarom adviseert Bomenbezorgd.nl om de Sneeuwbal ieder jaar netjes terug te snoeien zodat de plant een gewenst formaat blijft behouden.

Winterbloeier: de Sneeuwbal

Bomenbezorgd.nl biedt een aanbod van verschillende Sneeuwballen waardoor er altijd een voor jou tussen zit. Zo is er een Viburnum op stam, in bolvorm, als kegelvorm en zelfs een meerstammige variant!

Wanneer er verdere vragen zijn over de Sneeuwbal kun je altijd gebruiken maken van de chatfunctie op de website, bellen naar 06 5197 4044 of mailen naar klantenservice@bomenbezorgd.nl.

Sluiten