Beoordeeld met een 9.2 / 10 uit 4736 beoordelingen
Bezorgd binnen 5 werkdagen
Gratis bezorging met eigen bezorgdienst in NL & BE
Veilig betalen met iDEAL & Klarna

Dakphotinia (Photinia fraseri 'Red Robin')

De Photinia f. Red Robin is een snelgroeiende boom en ook zeker geschikt als dakboom. De Photinia is een bladhoudende boom en is daarmee jaarrond groen. Het blad loopt opvallend rood uit, daarna krijgt deze boom prachtige roodgroene bladeren.

  • Weinig onderhoud nodig
  • Prachtige roodgroene bladeren
  • Opvallende witte bloemen in bloei periode
  • Geschikt als dakboom
Dakphotinia 200 cm stamhoogte
Dakphotinia 200 cm stamhoogte
  • Stamomtrek 6 - 10 cm
  • Stamhoogte 200 - 200 cm
  • Totaalhoogte 220 - 220 cm
€ 179,95
Op voorraad
Bekijk product
Hulp nodig?

Als je hulp of advies nodig hebt met je keuze kan je onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

Een glansmispel als dakboom kopen

De glansmispel is een snelgroeiende boom en ook zeker geschikt als dakboom. Het blad van de Photinia f. Red Robin loopt brons en rood uit en zal daarna verkleuren naar een roodgroene kleur.
In de bloeiperiode in mei- juni, krijgt deze boom opvallende mooie witte bloemen die erg lekker ruiken. Het uitlopen van het nieuwe blad in combinatie met de bloei zorgen voor een schitterend kleureneffect.

De Photinia is een boom die zowel op een plek in de zon, halfschaduw, of in de schaduw kan staan. De voorkeur gaat uit naar lichte klei, zand of zavel, als grondsoort. Deze bijzondere boom kan zowel tegen een droge als een vochtige ondergrond. Wel is het belangrijk, dat de grond niet te vochtig is, dat er geen plassen water rondom de boom staan. Hierdoor kunnen de wortels onder water komen te staan en kan er wortelrot ontstaan.

De glansmispel dakboom verzorgen

De glansmispel als dakboom staat graag op een lichte en droge ondergrond. Verder is de Photinia f. Red Robin een onderhoudsarme boom. De boom heeft maar weinig snoei nodig.
Snoei de boom 1 keer per jaar, in mei/ juni terug tot een egaal dak. Hierdoor blijft de boom mooi in vorm en snoeit u de boom eigenlijk voor vormbehoud.

De Photinia f. Red Robin heeft om de 2-3 dagen minimaal 10-15 liter water nodig als de boom is geplant. Gedurende het hele groeiseizoen (maart t/m oktober) moet de boom om de 2 á 3 dagen opnieuw bewaterd worden.

Verzorgingstips

De Photinia f. Red Robin, is een onderhoudsarme boom, hierdoor heeft deze boom weinig snoei nodig.
Snoei de boom 1 keer per jaar, in mei/ juni terug tot een egaal dak. Hierdoor blijft de boom mooi in vorm en snoeit u de boom eigenlijk voor vormbehoud.

De Photinia f. Red Robin is een boom die zowel op een plek in de zon, halfschaduw, of in de schaduw kan staan.

De Photinia f. Red Robin is een redelijk winterharde boom, ons advies is wel om bij langdurige vorst van meerdere dagen de boom in te pakken met een vliesdoek.

Na de bloei verschijnen er ronde rode vruchten, die uiteindelijk zwart verkleuren.

De vruchten van de Photinia f. Red Robin zijn giftig.

Het vierkant dak heeft bij levering een afmeting van 120 cm x 120 cm (lengte x breedte).

Wat onze klanten zeggen over ons

Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 4736 beoordelingen

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh