Menu
 • Aanbiedingen
 • Bomenzoeker
 • U kunt bij ons nog steeds online bestellen en onze bezorgers komen gewoon bij u leveren. Wij houden ons verder scherp aan de voorschriften van het RIVM.
  In verband met de drukte en de aangescherpte Corona maatregelen kan de levertijd soms langer zijn dan u van ons bent gewend. Excuus voor het ongemak!
  U kunt bij ons nog steeds online bestellen en onze bezorgers komen gewoon bij u leveren. Wij houden ons verder scherp aan de voorschriften van het RIVM.
  In verband met de drukte en de aangescherpte Corona maatregelen kan de levertijd soms langer zijn dan u van ons bent gewend. Excuus voor het ongemak!

  Doodsbeenderenboom meerstammig

  ‘Gymnocladus dioica’

  Formaat

  Extra opties

  Ja Nee
  Aanplantservice kleine bomen € 29,95 extra
  Ja Nee
  Gesnoeid bezorgen kleine bomen € 4,99 extra
  Aantal
  Prijs totaal
  € 159,95
  In bestelwagen
  • Gratis bezorgd door onze eigen bezorgdienst
  • Binnen 5 werkdagen in huis, vaak nog sneller!
  • Inclusief handige folder met aanplantinstructies
  • Al onze producten kunnen het hele jaar door worden aangeplant
  • 9,3
   9,3 op basis van 1470 beoordelingen

  Productinformatie

  De doodsbeenderenboom is een boom met figuurlijk een naam die niet de schoonheidsprijs wint. Echter wint deze boom wel de schoonheidsprijs vanwege zijn vorm en bijzondere eigenschappen. De doodsbeenderenboom (gymnocladus dioica) heeft prachtig bron kleurend uitlopend blad. Het blad wordt daarna matgroen. De bladeren zijn groot en dubbel geveerd. In de herfst verkleuren de bladeren van de doodsbeenderenboom in geel en lichtgroen. Verder heeft de doodsbeenderenboom in juni grote stervormige bloemen die aangenaam ruiken. De bloemen zijn wit en groen van kleur. Opvallendste aan deze boom is de stam en of oude takken die grijszwart zijn van kleur en diep gegroefd. Hierdoor hebben deze stammen en oude takken een beetje weg een skelet en of botten. De gymnocladus dioica groeit het beste op een halfschaduw plek en of zonnige plek. Deze boom stelt weinig eisen aan de grond. Snoei de boom jaarlijks door hardgroeiende takken die doorhangen te halveren. De doosbeenderenboom is een unieke boom die men weinig ziet in Nederland, maar wel erg solide is en weinig tot geen ziektes krijgt. Bij bomenbezorgd.nl hebben we de gymnocladus dioica in hoogstam en als meerstammige boom. Aanrader in elke tuin!

  Specificaties

  Latijnse naam Gymnocladus dioica
  Hoogte boom bij levering 175-200 cm hoog, zonder pot
  Tuintype Elke tuin, kleine tuin
  Winterhardheid Zeer winterhard
  Voorkeur grondsoort Lichte klei, zand, zavel, lemige grond, lšss
  Windgevoeligheid Verdraagt redelijk wind
  Bodemvochtigheid Droog, vochtig
  Standplaats Zon
  Bloeiperiode April
  Bloeiwijze Geelgroene katjes
  Bladkleur Bronskleurig uitlopend, groen
  Herfstkleur Geel
  Bladhoudend Nee
  Vrucht Bruine peul, giftig
  Snoeiperiode April
  Snoeiwijze Snoei alleen bij noodzaak
  Levering winter kluit
  Levering zomer Pot / doorgroeikluit