Ons assortiment
Geen resultaat gevonden
Wijzig je zoekciteria of zoek via onze Bomenzoeker
Bekijk alle resultaten

In verband met een bedrijfsuitje zijn wij vandaag niet bereikbaar. Morgen staan we weer voor je klaar! Hierdoor kan de levertijd iets langer zijn.

Freeman esdoorn

‘Acer freemanii Autumn Blaze’

Freeman esdoorn

‘Acer freemanii Autumn Blaze’

Kies jouw maat:

Aanbevolen opties:

Aanplantpakket middelgrote bomen

Het aanplantpakket voor middelgrote bomen bevat alles wat je nodig hebt voor het aanplanten van 1 boom. Het type aanplantpakket is afhankelijk van de grootte van de boom. 

Aanplantservice middelgrote bomen

Onze aanplantservice bespaart je een hoop tijd, stress en energie. We nemen je het werk graag uit handen door je nieuwe boom vakkundig in de grond te planten, zodat de boom goed kan wortelen.

We adviseren om altijd een aanplantpakket bij te bestellen, zodat de boom stevig in je tuin komt te staan en goed kan wortelen. Hier zul je op de lange termijn veel profijt van hebben.

De aanplantservice in combinatie met het aanplantpakket geeft je ook een half jaar garantie. Deze gaat in vanaf het eerstvolgende voorjaar. Meer info vind je op onze garantie pagina.

De boom moet voldoende ruimte hebben om geplant te worden. Als je kiest voor deze optie ga je akkoord met onze aanplantservice voorwaarden. Je ontvangt hier ook een mail over met duidelijke instructies zodra je bezorgdag bekend is.

Bomen met aanplantservice worden binnen 10 werkdagen bezorgd en aangeplant. Hiervoor maken we samen een afspraak.

Gesnoeid bezorgen middelgrote bomen

Maak gebruik van onze unieke service door je boom gesnoeid te laten bezorgen!

Een boom gesnoeid bezorgen heeft drie enorme voordelen:

  1. Wanneer de boom gesnoeid geplant wordt zal hij een optimale hergroei ondervinden. Wanneer de boom op een nieuwe plek geplant wordt, zal hij in het begin van het groeiseizoen nieuwe wortels maken om zich te verankeren. De boom zal dan nieuwe bladeren gaan geven. Wanneer de boom gesnoeid geplant wordt heeft de boom minder energie nodig om alle takken te voorzien van bladeren, die zijn er al afgesnoeid. De boom kan zich hierdoor sneller verankeren (wortelen) waardoor hij erna meer gezonde groei kan geven. Kortom de boom zal beter aanslaan.
  2. Gesnoeid bezorgen en aanplanten zorgt ervoor dat de boom zijn mooie vorm behoudt. Hierdoor heb je meer plezier van je mooie boom. Daarnaast kun je aan een boom die gesnoeid is door een ervaren boomkweker aflezen hoe hij de jaren erop gesnoeid kan worden.
  3. Gesnoeid bezorgen maakt de kans op schade aan takken kleiner tijdens het transporteren en of aanplanten. Een gesnoeide boom die net begint te groeien heeft ook minder last van windschade aan takken.

Goed om te weten: wanneer je kiest de boom gesnoeid te laten bezorgen kan het zo zijn dat de boom iets minder lang is dan gekozen lengte op de webshop. Dit komt omdat wij tijdens de snoei takken inkorten. Doorgaans zal er niet meer dan 50 cm minder lengte af gaan op de gekozen hoogte, wanneer deze boom gesnoeid bezorgd wordt.

  • Geleverd binnen 5 werkdagen
€ 349,95
  • Gratis bezorgd door onze eigen bezorgdienst!
  • Inclusief handige folder met aanplantinstructies
  • Al onze producten kunnen het hele jaar door worden aangeplant
  • Kies nu zelf in welke week jouw bestelling bezorgd wordt
9.2 (6425 beoordelingen)
Productinformatie
Productinformatie
Beschrijving

De Acer Freemanii Autumn Blaze, ook wel Jeffersred genoemd, heeft als Nederlandse naam de Freemanesdoorn. Deze soort is een kruising tussen de Amerikaanse rode Esdoorn en de Zilveresdoorn. Hierdoor heeft de boom wat kleiner blad dan de Zilveresdoorn, maar wel een mooie viltige onderkant. De rode bladstelen heeft deze boom van de Acer Rubrum. In de herfst krijgt deze boom prachtige oranje en rode herfstkleuren. De rode bloemtuilen zijn aantrekkelijk voor vlinders en bijen. Net als veel andere Esdoorns houdt deze soort niet van een kalkgrond. Verder is het een gemakkelijk te houden boom, die goed winterhard en windbestendig is.

Specificaties
Latijnse naam ‘Acer freemanii Autumn Blaze’
Hoogte indicatie bij levering 400-500 cm hoog, zonder pot/kluit
Stamomtrek 14-18 cm
Winterhardheid Goed winterhard
Voorkeur grondsoort Alle grondsoorten
Windgevoeligheid Verdraagt wind
Bodemvochtigheid Droog, vochtig, nat
Standplaats Zon, halfschaduw
Bloeiperiode Maart, april
Bloeiwijze Geelgroene tuilen
Bladhoudend Nee
Vrucht Geelbruin, groen, gevleugeld
Snoeiperiode November, december
Snoeiwijze Terugsnoeien tot gewenste vorm
Geleverd in Pot
Tuintype Elke tuin
Bladkleur Bronskleurig uitlopend
Herfstkleur Oranjerood, scharlakenrood

Sluiten