Menu
 • Aanbiedingen
 • Bomenzoeker
 • Granaatappelboom

  ‘Punica granatum’

  Formaat

  Extra opties

  Ja Nee
  Mediterraans aanplantgrond groot € 39,80 extra
  Ja Nee
  Vliesdoek basic € 17,50 extra
  Ja Nee
  Vliesdoek deluxe groot (200-250) € 67,95 extra
  Ja Nee
  Aanplantservice groot mediterraans € 79,95 extra
  Aantal
  Prijs totaal
  € 199,99
  In bestelwagen
  • Gratis bezorgd door onze eigen bezorgdienst
  • Binnen 5 werkdagen in huis, vaak nog sneller!
  • Al onze producten kunnen het hele jaar door worden aangeplant
  • 9,4
   9,4 op basis van 470 beoordelingen

  Productinformatie

  Een eigen granaatappel in de tuin? Bomenbezorgd.nl kan ervoor zorgen dat u een granaatappelboom in de tuin kunt hebben. De exotische boom heeft een meerwaarde in elke tuin. Het is een bladverliezende boom die prachtig bloeit in juli – augustus met rode opvallende bloemen. Het blad van de granaatappel is bronskleurig tot groen en in de herfst wordt het blad goudgeel.

   

  In Nederland zal het moeilijk zijn dat de granaatappel volgroeide vruchten zal gaan dragen. Mocht de vrucht rijp zijn dan smaakt hij heerlijk zoetzuur. Het advies van bomenbezorgd.nl is dat een granaatappelboom makkelijk te verplaatsen is, zodat hij in koude periodes verplaats kan worden naar een plek waar het zonlicht kan krijgen en het warmer is dan minimaal 5 graden. De granaatappelboom kan niet tegen kou en vorst. De granaatappel kan een temperatuur van 2 graden boven nul al nauwelijks verdragen. Snoei verder alleen de oude zwakkere takjes weg tot op een lengte waar ze weer nieuwe takjes kunnen maken. Snoei de boom in april nadat het vrijwel zeker is dat er geen vorst meer komt.

  Specificaties

  Latijnse naam Punica granatum
  Hoogte boom bij levering 140-160 cm hoog, zonder pot
  Stamomtrek 30-40 cm
  Tuintype Elke tuin
  Winterhardheid Redelijk winterhard
  Voorkeur grondsoort Zand, zavel, lichte klei, lemige grond
  Windgevoeligheid Verdraagt wind
  Bodemvochtigheid Droog, verdraagt geen nattigheid
  Standplaats Zon
  Bloeiperiode Juli – augustus
  Bloeiwijze Trechtervormige rode bloemen
  Bladkleur Bronskleurig, groen
  Herfstkleur Goudgeel
  Bladhoudend Nee
  Vrucht Granaatappel
  Snoeiperiode April – mei
  Snoeiwijze Zie product informatie
  Geleverd in Pot

  Hulp nodig?

  Als u hulp of advies nodig heeft voor uw keuze kunt u onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

  Granaatappelboom verzorging

  Een granaatappelboom doet het op zijn best wanneer u hem een zonnige standplaats geeft. Hij heeft niet veel verzorging nodig: een licht vochtige grond is voldoende. De boom kan tot wel zes meter hoog worden. De granaatappelboom verliest zijn bladeren in droge periodes en komt in bloei tussen juni en september. Bescherm de knoppen en takken tegen bevriezing bij een temperatuur onder -15°C. Maak hiervoor gebruik van vliesdoeken.

  Het aanplanten van uw granaatappelboom

  Kies bij voorkeur een standplaats in de volle zon en plant de boom in een stuk grond waarbij het water goed afgevoerd wordt. Plant u de boom in een pot? Zorg er dan voor dat er voldoende gaten onder in de pot zitten en u gebruikmaakt van hydrokorrels. Granaatappelbomen passen zich aan de grond waarin ze geplant zijn aan, zolang al het water maar goed afgevoerd wordt. Plant de boom in het voorjaar na de laatste vorst. We adviseren u om bij iedere boom een aanplantpakket te bestellen, zodat de boom stevig tussen twee boompalen staat en de wortels de tijd krijgen om diep te gronden tot hij zijn eigen balans vindt.

  Het symbool van de vruchtbaarheid

  De Latijnse benaming voor de granaatappelboom is Punica granatum. Granatum is afgeleid van het woord granum, het Latijnse woord voor korrel. Vanwege de vele zaden werd er in de Griekse tijd gedacht dat het eten van granaatappels de vruchtbaarheid vergrootte. De oude Grieken bleken er niet volledig naast te zitten, want tegenwoordig is vastgesteld dat de granaatappel ook een afrodisiacum (lustopwekkend middel) is, omdat het een invloed op het testosteronniveau bij mannen en vrouwen heeft.

  Verwijzingen naar de granaatappelboom

  De granaatappelboom werd in de geschiedenis door verschillende culturen geprezen vanwege zijn vorstelijke uitstraling en gezonde eigenschappen. De plaatsnaam Granada in Spanje is bijvoorbeeld afgeleid van de granaatappel. Ook de handgranaat is vanwege zijn vorm naar de granaatappel vernoemd.

  Een granaatappelboom bestellen

  U kunt een granaatappelboom kopen door naar de juiste productpagina te gaan en vervolgens een keuze te maken tussen een kleine of grote granaatappelboom. Vink aan of u uw granaatappelboom vooraf wilt laten snoeien of uw granaatappelboom op locatie wilt laten planten. Plaats de granaatappelboom in uw winkelmand en reken af met iDEAL, creditcard of overboeking. Als extra service bieden we u ook de mogelijkheid om achteraf met pin te betalen. We leveren uw granaatappelboom binnen een week bij u thuis!

  Heeft u een vraag? Stel deze via onze chat rechts onderin uw beeldscherm. We beantwoorden uw vragen direct. Zijn we offline? Dan beantwoorden we uw vraag op een later tijdstip of belt u naar 06 14 80 97 45.

  Verzendkosten

  Bestelling tot € 50,-
  € 4,99
  Gratis bezorging vanaf €50,-
  Gratis