Beoordeeld met een 9.2 / 10 uit 2931 beoordelingen
Bezorgd binnen 5 werkdagen
Gratis bezorging met eigen bezorgdienst in NL & BE
Veilig betalen met iDEAL & Klarna

Geleipalm 15 cm stamhoogte

‘Butia capitata’

Formaat

Helaas is het product op dit moment uitverkocht. Laat je gegevens achter en je ontvangt een bericht zodra het weer op voorraad is. Of bekijk de alternatieven op de productpagina.

Prijs totaal

€ 69,95

Productinformatie

De Geleipalm is een aanwinst voor iedere (mediterrane) tuin. Met de prachtige blauwgrijze veder bladeren is deze palm toonaangevend. Naast de mooie vederbladeren die de geleipalm heeft vormt hij hiermee ook een mooie parasolvormige kruin. Verder is de geleipalm, in het latijn ook wel de Butia capitata genoemd een boom die prachtige bloemen krijgt in mei en juni. De bloei valt door de schitterende gele bloemen. Nadat de bloemen uitgebloeid zijn vormt de boom rode vruchten. Deze rode vruchten worden ook dadels genoemd. En deze dadels zijn ook eetbaar en worden verwerkt tot gelei, vandaar ook de naam ‘geleipalm’.

Deze vederpalm is samen met de Chileense wijnpalm een van de meest winterharde vederpalmen. De Butia capitata kan kortstondig vorst verdragen van -10/-12 graden Celsius. Echter raden wij het aan om de palm al te beschermen wanneer het harder gaat vriezen dan -5/-6 graden celsius, zeker wanneer vocht en vorst tegelijk komt. De geleipalm is een prachtige en tevens een unieke palmboom die elke tuin een opwaardering geeft. Wanneer je je tuin wilt onderscheiden met een bijzondere palmboom, is de Butia capitata een geschikte kandidaat.

Specificaties

Latijnse naam Butia capitata
Stamhoogte 15-20 cm
Hoogte indicatie bij levering 80-100 cm hoog, zonder pot
Winterhardheid Redelijk winterhard
Voorkeur grondsoort Zand, zavel, lichte klei
Windgevoeligheid Verdraagt wind
Bodemvochtigheid Zeer droog, droog, verdraagt geen nattigheid
Standplaats Zon
Bloeiperiode Juni - Juli
Bloeiwijze Gele bloemen in trossen
Bladhoudend Ja
Vrucht Eetbare dadels
Snoeiperiode Zie snoeiwijze
Snoeiwijze Verwijder alleen geelkleurende bladeren
Geleverd in Pot
Tuintype Elke tuin
Bladkleur Grijs, blauw, groen
Groenblijvend Ja