Beoordeeld met een 9.2 / 10 uit 3926 beoordelingen
Bezorgd binnen 5 werkdagen
Gratis bezorging met eigen bezorgdienst in NL & BE
Veilig betalen met iDEAL & Klarna

Wist je dat je ons gehele assortiment het hele jaar door kan aanplanten?

Gewone haagbeuk 125 cm

‘Carpinus betulus’

Formaat

Helaas is het product op dit moment uitverkocht. Laat je gegevens achter en je ontvangt een bericht zodra het weer op voorraad is. Of bekijk de alternatieven op de productpagina.

Prijs totaal

€ 3,69

Productinformatie

Een bekende haag is natuurlijk de gewone haagbeuk. De 'Carpinus Betulus' is een manusje van alles. Hij wordt zowel toegepast als laanboom, meerstammige boom, laagstam boom en als vormboom. Echter wordt de gewone haagbeuk het meest toegepast als haag. Door de grillige groei en sterke vertakkingen vormt de 'Carpinus Betulus' een dichte kroonstructuur, allemaal voordelen voor het creëren van een goede haag.

Door de gewone haagbeuk te snoeien in maart en nogmaals in juni groeit de haag snel dicht en behoudt hij de haagvorm. In het voorjaar loopt het blad opvallend heldergroen uit. Het blad wordt in de herfst bruin en kan lang blijven hangen in de winter, waardoor de haag jaarrond beschutting geeft. Echter blijft het blad van de haagbeuk 'Carpinus Betulus' minder lang zitten in de winter dan bij de beukenhaag ('Fagus sylvatica'). Het blad is ovaal, geribbeld en getand. Verder is de haag extreem winterhard en slaat de gewone haagbeuk goed aan na aanplant. De gewone haagbeuk is een goede vervanger van de duurdere beukenhaag ('Fagus sylvatica').

Specificaties

Winterhardheid Zeer winterhard
Voorkeur grondsoort Alle grondsoorten
Standplaats Zon, halfschaduw, schaduw
Bladhoudend Nee
Snoeiperiode Maart, Juni
Advies aantal per strekkende meter 5
Bladkleur Heldergroen uitlopend, daarna groen
Groenblijvend Nee
Herfstkleur Geelbruin
Hoogte haag 125-150 cm hoog, zonder pot/kluit
Levering zomer Pot / doorgroeikluit
Levering winter Kale wortel