Ons assortiment
Geen resultaat gevonden
Wijzig je zoekciteria of zoek via onze Bomenzoeker
Bekijk alle resultaten
Home
>
Mediterrane bomen
>
Glansmispel boomvorm

Glansmispel boomvorm

‘Photinia f. 'Red Robin'’

Glansmispel boomvorm

‘Photinia f. 'Red Robin'’

Kies jouw maat:

Aanbevolen opties:

Aanplantpakket grote mediterraanse bomen

Het aanplantpakket grote mediterraanse bomen bevat alles wat u nodig heeft voor het aanplanten van 1 boom.

Aanplantpakketen voor grote mediterraanse bomen zijn als pakketprijs goedkoper, dan de producten los.

Aanplantgrond middelgroot mediterraans

Deze speciale meditterane aanplantgrond van Pokon optimaliseert het bodemleven rondom jouw nieuw geplante mediterrane boom. Daarnaast houdt deze potgrond vocht vast en verbetert hij de structuur van de grond, wat de groei van de wortels ten goede komt.

Belangrijk is om deze aanplantgrond te mengen met de uitgegraven grond. Deze aanplantgrond is te gebruiken voor elk soort mediterrane boom.

Deze optie bevat 3 zakken van 30 liter.

Aanplantservice groot mediterraans

Onze aanplantservice bespaart je een hoop tijd, stress en energie. We nemen je het werk graag uit handen door je nieuwe boom vakkundig in de grond te planten, zodat de boom goed kan wortelen.

We adviseren om altijd de mediterrane potgrond bij te bestellen, zodat de boom goed kan wortelen. Hier zul je op de lange termijn veel profijt van hebben.

De aanplantservice in combinatie met de mediterrane potgrond geeft je ook een half jaar garantie. Deze gaat in vanaf het eerstvolgende voorjaar. Meer info vind je op onze garantie pagina.

De boom moet voldoende ruimte hebben om geplant te worden. Als je kiest voor deze optie ga je akkoord met onze aanplantservice voorwaarden. Je ontvangt hier ook een mail over met duidelijke instructies zodra je bezorgdag bekend is.

Bomen met aanplantservice worden binnen 10 werkdagen bezorgd en aangeplant. Hiervoor maken we samen een afspraak.

Vliesdoek deluxe groot (200-250)

Onze deluxe vliesdoek is erg sterk en heeft een rits en koordsluiting. Deze is speciaal gemaakt om mediterrane bomen te beschermen tegen vorst.

Vliesdoek wordt gebruikt voor bomen of planten die niet helemaal winterhard zijn. De meeste palm- en olijfbomen kunnenn op korte termijn redelijk strenge vorst verdragen. Wanneer er een langere vorsttermijn voorspeld wordt adviseren wij om een vliesdoek om de boom of plant heen te wikkelen. De vliesdoek heeft een isolerende werking en beschermt de boom tegen vorst.

Het inwikkelen van de boom of plant met het vliesdoek is vrij simpel: zorg ervoor dat de de plant van top tot teen dubbel ingewikkeld wordt. Wikkel de boom of plant niet te strak in, want meer lucht tussen de plant en de buitenkant zorgt voor een beter isolement. Daarnaast is het verstandig om het vliesdoek zowel onder als boven dicht te maken.

Onze grote deluxe vliesdoek is 250 bij 200 cm groot.

Vliesdoek basic

Vliesdoek wordt gebruikt voor bomen of planten die niet helemaal winterhard zijn. De meeste palm- en olijfbomen kunnen op korte termijn redelijk strenge vorst verdragen. Wanneer er een langere vorsttermijn voorspeld wordt adviseren wij om een vliesdoek om de boom of plant heen te wikkelen. De vliesdoek heeft een isolerende werking en beschermt de boom tegen vorst.

Het inwikkelen van de boom of plant met het vliesdoek is vrij simpel: zorg ervoor dat de de plant van top tot teen dubbel ingewikkeld wordt. Wikkel de boom of plant niet te strak in, want meer lucht tussen de plant en de buitenkant zorgt voor een beter isolement. Daarnaast is het verstandig om het vliesdoek zowel onder als boven dicht te maken.

De vliesdoek is 1,5m bij 10m groot.

  • Geleverd binnen 5 werkdagen
€ 649,95
  • Gratis bezorgd door onze eigen bezorgdienst!
  • Inclusief handige folder met aanplantinstructies
  • Al onze producten kunnen het hele jaar door worden aangeplant
  • Kies nu zelf in welke week jouw bestelling bezorgd wordt
9.2 (6448 beoordelingen)
Productinformatie
Productinformatie
Beschrijving

De Photinia boomvorm is een bladhoudende boom en is daarmee jaarrond groen. Door de gesloten kroonstructuur geeft deze boom veel privacy. De Photinia, oftewel de glansmispel bloeit in mei/juni met opvallende mooie witte bloemen. Het blad van de Photinia fraseri 'Red Robin' loopt opvallend rood uit, daarna krijgt deze boom prachtige roodgroene bladeren.

De boom is redelijk vorstgevoelig maar kan wel goed tegen wind. In maart/ april de boom lichtjes terugsnoeien tot een piramidale vorm. Met de Photinia boomvorm heeft u gegarandeerd een bijzondere boom in de tuin. Geschikt voor elk tuintype.

Specificaties
Latijnse naam ‘Photinia f. 'Red Robin'’
Hoogte indicatie bij levering 375-400 cm hoog, zonder pot
Stamomtrek 16-18 cm
Winterhardheid Redelijk winterhard
Voorkeur grondsoort Lichte klei, zand, zavel
Windgevoeligheid Verdraagt wind
Bodemvochtigheid Droog, vochtig
Standplaats Zon, halfschaduw, schaduw
Bloeiperiode Mei - juni
Bloeiwijze Witte bloemen in trossen
Bladhoudend Ja
Vrucht Zwarte bes, giftig
Snoeiperiode April
Snoeiwijze Snoeien voor vormbehoud
Geleverd in Pot
Tuintype Elke tuin
Bladkleur Roodgroen
Groenblijvend Ja

Sluiten