Beoordeeld met een 9.2 / 10 uit 4751 beoordelingen
Bezorgd binnen 5 werkdagen
Gratis bezorging met eigen bezorgdienst in NL & BE
Veilig betalen met iDEAL & Klarna

Groene beukenhaag 175 cm

‘Fagus sylvatica’

Formaat

Helaas is het product op dit moment uitverkocht. Laat je gegevens achter en je ontvangt een bericht zodra het weer op voorraad is.

Prijs totaal

€ 14,95

Productinformatie

De groene beukenhaag 'Fagus sylvatica' is een van de meest toegepaste hagen in Nederland.
Waarom? Omdat een groene beukenhaag privacy biedt en zorgt voor een goede (erf)afscheiding. Daarnaast heeft de beukenhaag een mooie klassieke look en als kers op de taart is de groene beukenhaag bladhoudend!

In de zomer heeft deze haag groen blad en dat blad verkleurt in de herfst naar geeloranje tot bruin. Het bruine blad blijft de hele winter zitten totdat de eerste symptomen van nieuwe groene blaadjes zichtbaar worden en dan pas verdwijnen de oude bruine bladeren van de haag. Zo heeft u het hele jaar door een bladhoudende haag! Verder is de groene beukenhaag extreem winterhard.

Bij bomenbezorgd.nl bezorgen wij u de beste beukenhagen van heel Nederland. Bij ons krijgt u volle planten met een vitaal wortelgestel die vol zitten met haarwortels, zodat de groene beukenhaag goed kan hergroeien.

Aanplant tips:

De groene beukenhaag kunt u in een enkele rij of in een dubbele rij aanplanten. Doorgaans adviseren wij om voor een enkele rij 5 groene beuken per meter aan te planten en voor een dubbele rij 9 groene beuken per meter aan te planten.

Plant de groene beukenhaag in kale wortel binnen 2/3 dagen na levering om uitdroging te voorkomen.

Let ook op dat de plek waar deze haag komt te staan ook zonlicht kan krijgen.

Groene beuken zijn gevoelig voor uitval na het nieuw aanplanten. Bij nieuwe aanplant hebben de wortels van de beuken bepaalde schimmels nodig om te kunnen her-groeien. Voor minder uitval adviseren wij bij elke beukenhaag onze speciale pokon (beuken) aanplantgrond te bestellen.

Verzorging groene beukenhaag

Na aanplant in het eerste groeijaar(maart t/m September) is het belangrijk om de groene beukenhaag gedurig water te geven. De grond rondom de net aangeplante beukenhaag moet licht vochtig zijn. Voorkom dat de net aangeplante haag niet uitdroogt bij langdurige warme en droge periodes. Verder is het belangrijk om de groene beukenhaag te snoeien in maart en nogmaals (te trimmen) in juni. Door deze snoei groeit de haag snel dicht en behoudt hij de haagvorm.

Specificaties

Latijnse naam Fagus sylvatica
Winterhardheid Zeer winterhard
Voorkeur grondsoort Loss, zavel, klei, zand
Standplaats Zon, halfschaduw, schaduw
Bladhoudend Ja, totdat het nieuwe blad komt
Snoeiperiode Maart, Juni
Advies aantal per strekkende meter 5(enkel)/9(dubbel)
Bestelwijze Per stuk
Bladkleur Heldergroen uitlopend, daarna donkergroen
Groenblijvend Nee
Herfstkleur Geeloranje, bruin
Hoogte beukenhaag 175-200 cm hoog, zonder pot/kluit
Levering zomer Pot / doorgroeikluit
Levering winter Kale wortel