Ons assortiment
Geen resultaat gevonden
Wijzig je zoekciteria of zoek via onze Bomenzoeker
Bekijk alle resultaten
I.v.m. de voorjaarsdrukte kan onze levertijd iets langer zijn dan je van ons gewend bent. We doen ons best jouw bestelling zo snel mogelijk te leveren.

Conifeer Excelsa (Thuja plicata 'Excelsa')

De conifeer ‘Excelsa’ is een sterke en krachtige conifeer. De Latijnse naam is  Thuja plicata ‘Excelsa’. De Thuja plicata ‘Excelsa’ is een harde groeier en daarom zeer geschikt als haagconifeer. De Thuja heeft een lossere vertakking en een redelijk horizontale takgroei.

 • Eventueel met aanplantservice
 • Jaarrond groen
 • Harde groeier
 • Zeer winterhard

 

Conifeer Excelsa
Filters
Zoekterm
Prijs (€)
-
Beschikbaarheid
Groenblijvend

Groenblijfend

Een groenblijvende boom is een boom die zowel zijn groene kleur als zijn blad behoudt in de wintermaanden.

Formaat bij levering
Stamomtrek
-
Stamhoogte
-
Totaalhoogte
-
3 resultaten
Sorteren op
 • Gratis bezorgd binnen 5 werkdagen
 • Aanplantservice mogelijk
Conifeer 'Excelsa' 120 cm
 • Totaalhoogte 120 - 140 cm
€ 12,99
Beschikbaar
€ 12,99
Beschikbaar
Conifeer 'Excelsa' 140 cm
 • Totaalhoogte 140 - 160 cm
€ 14,99
Beschikbaar
€ 14,99
Beschikbaar
Conifeer 'Excelsa' 160 cm
 • Totaalhoogte 160 - 180 cm
€ 19,95
Beschikbaar
€ 19,95
Beschikbaar
1-3 van totaal 3

De conifeer ‘Excelsa’ is een sterke en krachtige conifeer. De Latijnse naam is  Thuja plicata ‘Excelsa’. De Thuja plicata ‘Excelsa’ is een harde groeier en daarom zeer geschikt als haagconifeer. De Thuja heeft een lossere vertakking en een redelijk horizontale takgroei.

 • Eventueel met aanplantservice
 • Jaarrond groen
 • Harde groeier
 • Zeer winterhard

 

Conifeer ‘Excelsa’ kopen

Een conifeer is zeer winterhard en hierdoor perfect als afscheiding van de tuin. De Thuja ‘Excelsa’ heeft een lossere vertakking, zoals de Thuja 'Brabant' en Thuja ‘Smaragd’.

Wij bieden de conifeer ‘Excelsa’ aan in de formaten 120-140 cm, 140-160 cm en 160-180 cm. De hoogte is gemeten vanaf bovenkant van de pot/kluit.

Wij bezorgen de conifeer binnen 5 werkdagen bij jou thuis. Kies je voor de aanplantservice? Dan bezorgen wij hem binnen 10 werkdagen. Wij bezorgen met onze eigen bezorgdienst, waardoor wij de kwaliteit tijdens de levering kunnen garanderen. Na het plaatsen van je bestelling ontvang je binnen 24 uur een voorstel voor levering. Daarnaast ontvang je een dag voor levering vanuit ons de tijdsindicatie voor de dag van levering.

Aanplanten van een Thuja ‘Excelsa’

We adviseren om de Thuja plicata ‘Excelsa’ binnen 5 dagen na levering te planten. Hierdoor voorkom je uitdroging van de kluit. Als je de Thuja 'Excelsa' na 5 dagen na levering aanplant, is de kans groot dat de wortels verdroogd zijn en de conifeer niet aanslaat. Plant de conifeer inclusief kluitennetje en verwijder deze niet.

Zorg ervoor dat de plek van aanplanten tot 30 centimeter diepte vrij is van oude wortels, puin en dat er ook geen wit straatzand ligt. In wit straatzand zitten namelijk geen voedingsstoffen, waardoor de conifeer moeite gaat hebben met wortelen. Verder kan de conifeer op alle grondsoorten aangeplant worden.

De plek van aanplanten mag niet te nat zijn en het water moet goed kunnen weglopen. Anders bestaat de kans dat de wortels van de conifeer te lang onder water staan en er wortelrot ontstaat. De Thuja plicata ‘Excelsa’ houdt van een zonnige plek, of van een plek met halfschaduw.

Bij de levering ontvang je vanuit ons een boekje met aanplantinstructies. Hierin leggen wij in een aantal stappen uit hoe je de conifeer kunt plaatsen. Of kies voor onze aanplantservice. Wij bezorgen dan binnen 10 werkdagen je boom en planten hem ook meteen voor je. 

bg-left
bg-right

Verzorgingstips

Hoe hoog wordt een Thuja plicata ‘Excelsa’?

Hoe snel groeit een conifeer ‘Excelsa’?

Op welke grond kun je een conifeer ‘Excelsa’ aanplanten?

Heeft een conifeer ‘Excelsa’ een voorkeur voor een standplaats?

Hoe en wanneer kun je de Thuja plicata ‘Excelsa’ snoeien?

Krijgt een conifeer ‘Excelsa’ vruchten?

Is het nodig om een conifeer ‘Excelsa’ jaarlijks te bemesten?

Hoeveel coniferen per strekkende meter?

Is de conifeer ‘Excelsa’ groenblijvend?

Is de conifeer ‘Excelsa’ winterhard?

Thuja plicata ‘Excelsa’ snoeien

De Thuja plicata ‘Excelsa’ is een snelgroeiende haag. Om ervoor te zorgen dat deze mooi in model blijft, adviseren wij om hem twee keer per jaar te snoeien. Het beste moment hiervoor is aan het begin en aan het einde van de zomer.

De eerste snoeibeurt kun je het beste in juni doen, voor de kortste dag van het jaar. De tweede snoeibeurt kun je het beste in augustus of september toepassen. Zo hebben de gesnoeide toppen nog voldoende tijd om te herstellen voor de winter begint. Snoei de conifeer nooit wanneer de hele dag de zon schijnt, want hierdoor kunnen gesnoeide toppen verbranden. Snoei de conifeer niet te kort en snoei alleen de groene takken.

Blad van een conifeer ‘Excelsa’

De naalden van een Thuja plicata ‘Excelsa’ zijn glanzend en donkergroen van kleur. De conifeer is jaarrond groen en bladhoudend. Je ziet weleens dat in de winter de naalden wat geler kunnen worden. Dit is niet erg en heeft met de tijd van het jaar te maken.

Bloei van een Thuja ‘Excelsa’

De Thuja 'Excelsa' heeft geen vaste bloeiperiode. Wel krijgt de Thuja vruchten – dit zijn smalle ovale kegels en zijn lichtbruin van kleur. Vaak zie je dat de Thuja plicata ‘Excelsa’ meer vruchten krijgt wanneer je hem niet jaarlijks snoeit. Over het algemeen krijgt de Thuja pas na een aantal jaar vruchten.

Groei van een conifeer ‘Excelsa’ 

De Thuja plicata 'Excelsa' is een redelijk snelgroeiende haag en groeit zo'n 20 tot 40 centimeter per jaar. In vergelijking met andere coniferen kan de Thuja 'Excelsa' wel 15 tot 20 meter hoog worden. Als de conifeer ‘Excelsa’ op de gewenste hoogte is, kun je hem toppen. Hierdoor groeit de conifeer niet verder in de hoogte.

Verzorging van de Thuja plicata ‘Excelsa’

De conifeer 'Excelsa' mag niet te droog of te nat staan. Help de conifeer een handje als het te droog is door hem water te geven. Maar kijk ook of het (regen)water goed wegloopt. Een conifeer houdt namelijk niet van te 'natte voeten'. Als de conifeer bruin wordt, is dit vaak een teken van een tekort of een teveel aan water.

Bemest de conifeer één tot twee keer per jaar. Doe dit in het voorjaar, bijvoorbeeld in de maanden maart of april. Eventueel kun je de conifeer na de tweede snoeibeurt nog een keer bemesten.

Een conifeer heeft weinig last van ziektes, maar wel is een conifeer gevoelig voor wortelrot. Het lastige bij wortelrot is dat dit niet in de conifeer zelf zit, maar in de grond. Wij adviseren om bij het planten van de conifeer gebruik te maken van Pokon aanplantgrond voor hagen.

bg-left
bg-right

Wat onze klanten zeggen over ons

Joost

Ik was wat sceptisch om leibomen via internet te bestellen, zonder ze in het echt gezien te hebben. Gezien deze scherp geprijsd zijn bij Bomenbezorgd en het daarmee te veel geld scheelde, toch besloten om de gok te wagen. De bomen voldeden precies aan de omschrijving op de site. Erg blij mee en top dat ze deze met eigen chauffeur kwamen brengen. Ik kan het iedereen aan beelden en als ik straks wederom planten nodig heb zal ik zeker ook bij Bomenbezorgd kijken wat ze te bieden hebben.

10/10
Marie

Een aanrader!

10/10
Alfons

De bestelling voldeed aan de verwachting

10/10
Francis

Via de tracking code is het perfect te volgen wanneer de chauffeur langskomt. Dit was voor mij belangrijk omdat ik nog niet woon op het leveringsadres. Prijs/ kwaliteitsverhouding is uitstekend, kwalitatief mooie planten en ik apprecieer de gratis levering dit is zeker een pluspunt en een aanmoediging om nog een nieuwe bestelling te plaatsen!

10/10

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

Sluiten