Ons assortiment
Geen resultaat gevonden
Wijzig je zoekciteria of zoek via onze Bomenzoeker
Bekijk alle resultaten

Hulst hoogstam

‘Ilex 'Nellie R. Stevens'’

Hulst hoogstam

‘Ilex 'Nellie R. Stevens'’

Kies jouw maat:

Aanbevolen opties:

Aanplantpakket grote bomen

Het aanplantpakket grote bomen bevat alles wat u nodig heeft voor het aanplanten van 1 boom. Het type aanplantpakket is afhankelijk van de grootte van de boom. 

Aanplantservice grote bomen

Onze aanplantservice bespaart je een hoop tijd, stress en energie. We nemen je het werk graag uit handen door je nieuwe boom vakkundig in de grond te planten, zodat de boom goed kan wortelen.

We adviseren om altijd een aanplantpakket bij te bestellen, zodat de boom stevig in je tuin komt te staan en goed kan wortelen. Hier zul je op de lange termijn veel profijt van hebben.

De aanplantservice in combinatie met het aanplantpakket geeft je ook een half jaar garantie. Deze gaat in vanaf het eerstvolgende voorjaar. Meer info vind je op onze garantie pagina.

De boom moet voldoende ruimte hebben om geplant te worden. Als je kiest voor deze optie ga je akkoord met onze aanplantservice voorwaarden. Je ontvangt hier ook een mail over met duidelijke instructies zodra je bezorgdag bekend is.

Bomen met aanplantservice worden binnen 10 werkdagen bezorgd en aangeplant. Hiervoor maken we samen een afspraak.

Gesnoeid bezorgen grote bomen

Maak gebruik van onze unieke service door je boom gesnoeid te laten bezorgen!

Een boom gesnoeid bezorgen heeft drie enorme voordelen:

  1. Wanneer de boom gesnoeid geplant wordt zal hij een optimale hergroei ondervinden. Wanneer de boom op een nieuwe plek geplant wordt, zal hij in het begin van het groeiseizoen nieuwe wortels maken om zich te verankeren. De boom zal dan nieuwe bladeren gaan geven. Wanneer de boom gesnoeid geplant wordt heeft de boom minder energie nodig om alle takken te voorzien van bladeren, die zijn er al afgesnoeid. De boom kan zich hierdoor sneller verankeren (wortelen) waardoor hij erna meer gezonde groei kan geven. Kortom de boom zal beter aanslaan.
  2. Gesnoeid bezorgen en aanplanten zorgt ervoor dat de boom zijn mooie vorm behoudt. Hierdoor heb je meer plezier van je mooie boom. Daarnaast kun je aan een boom die gesnoeid is door een ervaren boomkweker aflezen hoe hij de jaren erop gesnoeid kan worden.
  3. Gesnoeid bezorgen maakt de kans op schade aan takken kleiner tijdens het transporteren en of aanplanten. Een gesnoeide boom die net begint te groeien heeft ook minder last van windschade aan takken.

Goed om te weten: wanneer je kiest de boom gesnoeid te laten bezorgen kan het zo zijn dat de boom iets minder lang is dan gekozen lengte op de webshop. Dit komt omdat wij tijdens de snoei takken inkorten. Doorgaans zal er niet meer dan 50 cm minder lengte af gaan op de gekozen hoogte, wanneer deze boom gesnoeid bezorgd wordt.

  • Geleverd binnen 5 werkdagen
€ 499,95
  • Gratis bezorgd door onze eigen bezorgdienst!
  • Inclusief handige folder met aanplantinstructies
  • Al onze producten kunnen het hele jaar door worden aangeplant
  • Kies nu zelf in welke week jouw bestelling bezorgd wordt
9.2 (6448 beoordelingen)
Productinformatie
Productinformatie
Beschrijving

De hulst hoogstam, ook wel 'Ilex Nellie R. Stevens' genoemd, is een groenblijvende boom op stam en een echte eyecatcher in uw tuin! De hulst hoogstam boom kan goed worden toegepast langs bijvoorbeeld een (oprij)laan, maar ook als solitaire boom in de tuin. Ook in een border is deze 'Ilex Nellie R. Stevens' goed toe te passen en zorgt hij voor een mooi hoogteverschil. Deze hulst is niet heel hard groeiend en daardoor toepasbaar in elke (stads)tuin. De boom heeft glanzend groen blad en is geliefd bij vogels. Vogels vinden de rood/ oranje besjes van deze boom namelijk erg lekker. Daarnaast kunnen vogels door de dichte kroonstructuur van de boom makkelijk en beschermd hun nestje bouwen om te broeden. De 'Ilex Nellie R. Stevens'  is een boom die weinig onderhoud nodig heeft; 1 keer per jaar snoeien is voldoende. Snoei de boom in het voorjaar terug tot bijvoorbeeld een mooie piramide vorm. Er zijn meerdere snoeivormen toepasbaar voor de hulst hoogstam! 

Specificaties
Latijnse naam ‘Ilex 'Nellie R. Stevens'’
Hoogte indicatie bij levering 300-350 cm hoog, zonder pot
Stamomtrek 14-16 cm
Winterhardheid Goed winterhard
Voorkeur grondsoort Los, lichte klei, zand, zavel
Windgevoeligheid Verdraagt wind
Bodemvochtigheid Droog, vochtig, verdraagt geen natte grond
Standplaats Zon, halfschaduw
Bloeiperiode Herfst
Bloeiwijze Onopvallend
Bladhoudend Ja
Vrucht Oranje bes
Snoeiperiode Maar, april. In juni voor vormbehoud
Snoeiwijze Terugsnoeien tot kegelvorm
Tuintype Elke tuin
Bladkleur Groen
Groenblijvend Ja
Levering zomer Pot / doorgroeikluit
Levering winter Kluit / pot

Sluiten