Ons assortiment
Geen resultaat gevonden
Wijzig je zoekciteria of zoek via onze Bomenzoeker
Bekijk alle resultaten

Leilaurier (Prunus laurocerasus 'Caucasica')

De Prunus laurocerasus 'Caucasica' als leiboom is niet meer weg te denken uit de Nederlandse tuin. De leilaurier is een groenblijvende boom. De boom biedt daardoor jaarrond privacy en voorkomt inkijk. Daarnaast is de leilaurier een sterke en gezonde boom die op bijna elke grondsoort groeit.

 • Groenblijvende leiboom
 • Prachtig glanzend groen blad
 • Witte bloemen in het voorjaar
 • Sterke en gezonde leiboom
Leilaurier
Filters
Zoekterm
Prijs (€)
-
Beschikbaarheid
Formaat bij levering
Stamomtrek
-
Stamhoogte
-
Totaalhoogte
-
6 resultaten
Sorteren op
 • Gratis bezorgd binnen 5 werkdagen
 • Aanplantservice mogelijk
120x120cm rek
120x120cm rek
Leilaurier 120 cm
 • Stamomtrek 6 - 10 cm
 • Stamhoogte 120 - 120 cm
 • Totaalhoogte 240 - 240 cm
€ 109,95
Beschikbaar
€ 109,95
Beschikbaar
120x120cm rek
120x120cm rek
Leilaurier 150 cm
 • Stamomtrek 8 - 12 cm
 • Stamhoogte 150 - 150 cm
 • Totaalhoogte 270 - 270 cm
€ 184,95
Beschikbaar
€ 184,95
Beschikbaar
Meest gekozen
Meest gekozen
Leilaurier 180 cm
 • Stamomtrek 6 - 10 cm
 • Stamhoogte 180 - 180 cm
 • Totaalhoogte 300 - 300 cm
€ 189,95
Beschikbaar
€ 189,95
Beschikbaar
120x120cm rek
120x120cm rek
Leilaurier 200 cm
 • Stamomtrek 8 - 12 cm
 • Stamhoogte 200 - 200 cm
 • Totaalhoogte 320 - 320 cm
€ 199,95
Beschikbaar
€ 199,95
Beschikbaar
120x120cm rek
120x120cm rek
Leilaurier 220 cm
 • Stamomtrek 8 - 12 cm
 • Stamhoogte 220 - 220 cm
 • Totaalhoogte 340 - 340 cm
€ 299,95
Beschikbaar
€ 299,95
Beschikbaar
Sale
Sale
Leilaurier 220 cm
 • Stamomtrek 14 - 18 cm
 • Stamhoogte 220 - 220 cm
 • Totaalhoogte 340 - 340 cm
€ 399,95
€ 329,95
Beschikbaar
€ 399,95
€ 329,95
Beschikbaar
1-6 van totaal 6

De Prunus laurocerasus 'Caucasica' als leiboom is niet meer weg te denken uit de Nederlandse tuin. De leilaurier is een groenblijvende boom. De boom biedt daardoor jaarrond privacy en voorkomt inkijk. Daarnaast is de leilaurier een sterke en gezonde boom die op bijna elke grondsoort groeit.

 • Groenblijvende leiboom
 • Prachtig glanzend groen blad
 • Witte bloemen in het voorjaar
 • Sterke en gezonde leiboom

De leilaurier kopen

De leilaurier (Prunus laurocerasus) is een bekende leiboom. Dit komt omdat deze leiboom een groenblijvende boom is. De laurier leiboom heeft grote groene bladeren die direct voor een dichte afscherming zorgen. Ideaal als je dus inkijk van je buren wilt voorkomen. De leilaurier groeit op elke grondsoort en is hij goed winterhard. Bij Bomenbezorgd.nl hebben we diverse formaten in de leilaurier, zodat je op de gewenste hoogte hetgeen kunt afschermen wat je wilt.

We delen de leilaurier formaten op in stamhoogte. De stamhoogte van een leilaurier is de hoogte waarbij de onderkant van het leirek begint. De leirekken van de laurier als leiboom zijn altijd 120 cm hoog.

Wanneer je een keuze hebt gemaakt in het formaat leilaurier, bestel je de boom eenvoudig en zorgeloos bij Bomenbezorgd.nl. De leilaurieren komen uit eigen productie, waarbij je verzekerd bent van hoogwaardige kwaliteit.

We bezorgen alle leilaulieren gratis én binnen vijf werkdagen met onze bezorgdienst, waardoor we de kwaliteit van onze bomen kunnen waarborgen. Kies je voor onze aanplantservice? Dan planten wij ook de groenblijvende leiprunus aan. In dat geval bezorgen we de boom binnen tien werkdagen op een samen overeengekomen moment.

De laurierkers is er ook als haag, meerstammige boom en als hoogstamboom. Een veelzijdige boom dus die in iedere tuin tot zijn recht kan komen. Daarnaast verkopen we verschillende soorten laurieren bij Bomenbezorgd.nl. Bekijk bijvoorbeeld onze Portugese laurier of de Portugese laurier leiboom.

BOMENTA(L)K #48: De leilaurier

youtube placeholder
bg-left
bg-right

Verzorgingstips

Wanneer leilaurier snoeien?

Kan een groenblijvende leiprunus goed tegen vorst?

Hoe groot kan een laurierkers leiboom worden?

Kun je een laurierkers leiboom het hele jaar door aanplanten?

Hoeveel water heeft de laurierkers als leiboom nodig?

Kan de leilaurier in een pot of kuip geplant worden?

Hoe snel groeit een leilaurier?

Hoe moet ik een leilaurier snoeien?

Wanneer leilaurier verbinden met takken?

Welke leeftijd heeft een leilaurier bij aanschaf?

Is de leilaurier groenblijvend?

Kan een leilaurier vruchten krijgen?

Kan de Prunus laurocerasus bloemen krijgen?

Groenblijvende leilaurier aanplanten

Een leilaurier kopen doet men vaak om privacy te creëren in de tuin en inkijkt te voorkomen. Maar voordat je zover bent, is het belangrijk om over een paar dingen na te denken. Is de standplaats voor de leilaurier goed? Krijgt de boom voldoende licht op de gekozen plek? Kan de boom op de nieuwe standplaats goed groeien?

De leilaurier groeit vrijwel op elk type grond, dus een standplaats kiezen is vrij eenvoudig. Belangrijk is dat de grond goed waterdoorlatend is. Ook qua licht betreft is de leilaurier een makkelijke boom: hij groeit zowel in de schaduw, halfschaduw als op een zonnige plek.

Een laurierkers in het algemeen is een redelijk snelle groeier, dus ook een leilaurier kan hard groeien zodra hij goed geworteld is. Daarom is het belangrijk dat een leilaurier op een plek komt te staan waarbij hij nog een beetje ruimte heeft om te kunnen groeien.

Bij het aanplanten van meerdere leilaurieren, kun je de leischermen tegen elkaar aan te planten. Hiermee creëer je een haag op stam én privacy. Als je hiervoor kiest, heb je van stam tot stam minimaal 120 centimeter ruimte nodig. Ook is het mogelijk om de leilaurier met ruimte tussen de leirekken te plaatsen. Echter heb je dan nog wel inkijk tussen de rekken door, dit kan na enkele jaren langzaam dichtgroeien.

We bezorgen de groenblijvende leiprunus altijd in pot of in kluit. We adviseren om het plantgat van deze leiboom 25 procent groter te graven dan de kluit of pot, zodat de wortels zich mooi kunnen vestigen in de losgegraven grond.

Plaats een laurier leiboom nooit te diep of te ondiep. Vuistregel is dat de bovenkant van de pot of kluit ongeveer drie tot vijf centimeter onder het maaiveld mag bevinden.

Om de leilaurier optimaal te laten groeien, adviseren wij altijd een aanplantpakket erbij te nemen. In dit aanplantpakket zit Pokon aanplantgrond. Deze grond stimuleert de hergroei van de boom en zorgt voor een goede bodemstructuur rondom deze leiboom. Ook bevat het aanplantpaket boompalen om de leilaurier te plaatsen en boombanden om het te ondersteunen. 

Leerachtige bladeren van een leilaurier

Het blad van de leilaurier valt op vanwege de kleur, grootte en textuur. Nieuwe bladeren van een laurierkers leiboom komen vaak vanaf april. Nieuwe bladeren lopen heldergroen uit. De bladeren van een leilaurier zijn redelijk groot, dik en voelen leerachtig aan. 

Het feit dat de laurierkers leiboom groenblijvend is, wil niet zeggen dat deze boom geen blad kan laten vallen. Vaak laat de leilaurier wat oudere bladeren vallen na het aanplanten van de boom. In de meeste gevallen is dit een goed teken, omdat de leilaurier dan nieuwe wortels maakt op de nieuwe plek. Wanneer een laurierkers nieuwe wortels moet maken, kost dat de boom heel veel energie. Die energie stopt de boom liever in het maken van nieuwe wortels, dan het behouden van sommige oude bladeren. Wanneer de laurierkers leiboom eenmaal geworteld is en zijn voeding uit de grond kan halen, zorgt hij gelijk voor nieuwe bladeren in de kroon.

Afbeelding

Groei-eigenschappen van een leilaurier

De eerste twee tot drie jaar na aanplant groeit de leilaurier niet heel hard. Wanneer de wortels diep genoeg zitten kan de boom flinke groeischeuten maken. Daarom is het belangrijk om een groenblijvende leilaurier altijd op een plek te zetten waarbij hij ruimte heeft om te groeien. 

Houd de groei van de leilaurier onder controle door de boom jaarlijks tweemaal te snoeien. Wanneer je een leilaurier als deze nooit zou snoeien kan hij een maximale hoogte bereiken van ongeveer vier meter. De breedte van deze leiboom is maximaal vier meter bij ongesnoeid laten doorgroeien. Om verwarring te voorkomen: de stamhoogte van een leilaurier groeit niet mee. Dus wanneer je een boom besteld met een stamhoogte van 180 centimeter, zal de stamhoogte altijd dezelfde hoogte blijven. De stamomtrek van een leilaurier verandert daarentegen wel en wordt elk jaar een stukje dikker.

Bloeiwijze van een laurier als leiboom

In het voorjaar krijgt de laurier als leiboom witte bloemen in trossen die ook nog eens lekker ruiken. Daarnaast trekt deze boom met de bloei bijen aan voor nectar en stuifmeel. Deze leiboom brengt erg veel voordelen met zich mee: de boom blijft groen, zorgt voor privacy en is door de bloei goed voor de biodiversiteit.

De bloei van de leilaurier is sterker aanwezig wanneer de leiboom een jaar of langer niet gesnoeid is. Wil je optimaal genieten van de witte bloemen in de leilaurier? Snoei de boom pas wanneer hij uitgebloeid is in mei. Snoei je hem voor de bloeiperiode in maart / april? Dan is de kans groot dat de laurier leiboom weinig bloemen krijgt in hetzelfde voorjaar.

Laurierkers leiboom snoeien

De laurierkers leiboom is makkelijk te snoeien. Deze leiboom dient twee keer per jaar gesnoeid te worden met een heggenschaar. De eerste snoeibeurt vindt plaats in april, na de bloei en wanneer de kans op vorst nihil is. Snoei de leilaurier met de heggenschaar terug tot een egale haag of scherm. Het snoeien van de leilaurier lijkt een beetje op het snoeien van een laurierhaag: je snoeit alle uitstekende takken af en alle andere takken in het leischerm laat je zitten. Op deze manier creëer je een volle groenblijvende leiboom. In de zomer kun je de boom nogmaals snoeien. Verwijder wederom de uitstekende takken en hardgroeiende scheuten, zo blijft de leilaurier mooi in zijn vorm.

Water geven van een groenblijvende leilaurier

De leilaurier is een sterke boom en kan goed tegen droogte. Echter heeft de boom wel water nodig in het eerste groeiseizoen nadat hij is aangeplant. De boom moet dan namelijk nog wortels maken. En om deze wortels te maken, waarmee hij zichzelf kan voorzien van water, moeten we hem altijd even een handje helpen. 

Wanneer het eerste groeiseizoen van de leilaurier van start gaat, kun je beginnen met de boom water te geven. In het begin, als de leilaurier nog niet heel hard groeit heeft de boom niet veel water nodig. Houd de grond licht vochtig en geef maximaal om de twee dagen 5 tot 7 liter water per boom. Wanneer de groei er goed inzit (vaak vanaf mei) en er een droge en/of warme periode plaatsvindt, mag de laurierkers per dag 5 tot 8 liter water per dag hebben. Geef de laurier leiboom ook niet te veel water, want dan wordt de boom ‘lui’ en maakt hij geen nieuwe wortels, omdat hij toch niet hoeft te zoeken naar grondwater.

Winterharde laurierkers leiboom

De Prunus laurocerasus is een erg sterke boom. Kortstondig is de leilaurier winterhard tot -20 graden Celcius. Het hangt wel af van de weersomstandigheden en de standplaats van de leilaurier. Op een beschutte plek kan de groenblijvende leilaurier beter tegen de vorst dan op een open veld. Als het hard gaat vriezen, adviseren we om de grond rondom de boom goed nat te maken. Het water beschermt de wortels tegen de vorst en de leilaurier droogt niet uit.

bg-left
bg-right

Wat onze klanten zeggen over ons

J.E.

De bomen slaan goed aan, heel blij mee

10/10
Joyce

Proces van bestellen = prima, prijs = prima, communicatie = prima, eerdere levering & plaatsing = erg goed. Dit bedrijf doet erg haar best om het goed voor de klant te doen.

10/10
Janneke de winter

Professionele aanpak, werkt netjes

10/10
harry

mooie bomen met goeie kluit die stevig ingepakt is en niet droog dus goeie resultaten met planten

10/10

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

Sluiten