Beoordeeld met een 9.2 / 10 uit 2931 beoordelingen
Bezorgd binnen 5 werkdagen
Gratis bezorging met eigen bezorgdienst in NL & BE
Veilig betalen met iDEAL & Klarna

Glansmispel leiboom

De glansmispel als leiboom is een groenblijvende leiboom en is tevens bladhoudend. Een andere naam waaronder de glansmispel bekend staat is 'Photinia'. De glansmispel als leiboom is te herkennen aan het glanzende rood-groene blad met in het voorjaar rode uitlopers. Deze boom heeft zijn sierwaarde te danken aan de bijzondere kleuren in het nieuwe blad. 

 • Bladhoudende leiboom die privacy biedt
 • Witte bloemen in het voorjaar
 • Geschikt voor in elke tuin
 • Makkelijk in onderhoud

Vraag offerte aan

Photinia als leiboom 100 cm
Photinia als leiboom 100 cm
 • Stamomtrek 4 - 8 cm
 • Stamhoogte 100 - 100 cm
 • Totaalhoogte 210 - 220 cm
€ 119,95
Bekijk product

Vraag offerte aan

Photinia als leiboom 120 cm
Photinia als leiboom 120 cm
 • Stamomtrek 4 - 8 cm
 • Stamhoogte 120 - 120 cm
 • Totaalhoogte 230 - 240 cm
€ 129,95
Bekijk product
Bladhoudend
Glansmispel als leiboom 150 cm
Glansmispel als leiboom 150 cm
 • Stamomtrek 4 - 8 cm
 • Stamhoogte 150 - 150 cm
 • Totaalhoogte 260 - 270 cm
€ 129,95
Bekijk product
Glansmispel als leiboom volgroeid
Glansmispel als leiboom volgroeid
 • Stamomtrek 8 - 10 cm
 • Stamhoogte 200 - 200 cm
 • Totaalhoogte 300 - 320 cm
€ 249,95
Bekijk product
Glansmispel als leiboom 180 cm
Glansmispel als leiboom 180 cm
 • Stamomtrek 6 - 10 cm
 • Stamhoogte 180 - 180 cm
 • Totaalhoogte 300 - 300 cm
€ 159,95
Bekijk product
Glansmispel als leiboom 200 cm
Glansmispel als leiboom 200 cm
 • Stamomtrek 6 - 10 cm
 • Stamhoogte 200 - 200 cm
 • Totaalhoogte 300 - 320 cm
€ 169,95
Bekijk product

Nieuwste producten

Hulp nodig?

Als u hulp of advies nodig heeft voor uw keuze kunt u onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

Voordelen van de glansmispel als leiboom

De glansmispel als leiboom zou door zijn hoge sierwaarde ook gezien kunnen worden als bloesemboom. In mei/juni krijgt de boom namelijk prachtige witte bloemen. De glansmispel als leiboom is zeer geschikt voor in een kleinere tuin, omdat de boom niet heel hard groeit. Een ander voordeel aan de glansmispel als leiboom is het feit dat hij privacy biedt in uw tuin! U kunt deze boom het beste plaatsen op een plek waar zon of halfschaduw is, hierbij hoeft u niet per se rekening te houden met de wind. Deze boom kan wind namelijk goed verdragen.

De ideale boom voor privacy

Zoals hierboven genoemd kan de glansmispel als leiboom goed worden toegepast in uw tuin wanneer u privacy wil creëren. De inkijk van je buren wordt, doordat de boom bladhoudend is, het hele jaar door afgedekt. Vaak wordt deze leiboom bij een erfgrens geplant, zoals bij een schutting, muurtje of haag. In het geval van plaatsing bij zo'n erfgrens wordt de glansmispel als leiboom gebruikt als verlengstuk (in de hoogte). Hierdoor creëer je gelijk een mooie, groene wand in de tuin. 

Snoeien van een glansmispel als leiboom

Het snoeien van deze boom is eenvoudig. De Photinia als leiboom hoeft namelijk maar 1 keer per jaar gesnoeid te worden. Wij adviseren om de boom te snoeien na de bloei van mei/juni. Snoei de boom met een heggenschaar terug tot een egaal leischerm. Hierdoor creëer je een haag op stam. Groeit de boom hard? Dan is het mogelijk om de boom eind juli nogmaals licht te snoeien. 

Al met al is de glansmispel een leiboom met weinig onderhoud.

Verzorgingstips

De Glansmispel als leiboom, ook wel de Photinia als leiboom genoemd, hoeft maar 1 keer per jaar gesnoeid te worden. Snoei de boom na de bloei in mei/juni terug tot een egaal leischerm. Dit kun je het beste doen met een heggenschaar. Hiermee creëer je als het ware een haag op stam. Wanneer de Glansmispel als leiboom dusdanig hard groeit is het mogelijk om de boom eind juli nog een keer 'lichtjes' te snoeien.

Al met al is de Photinia Fraseri 'Red Robin' een leiboom die weinig onderhoud nodig heeft.

De Glansmispel als leiboom is redelijk winterhard en kan kortstondig temperaturen verdragen tot -12 graden celsius. Wanneer de Glansmispel als leiboom in de volle grond staat, kan de boom goed tegen wat strengere vorst. Echter kunnen de bladeren van de Glansmispel wel bruin worden en er af vallen na een vorst periode. De boom maakt daarna weer nieuwe bladeren aan in het voorjaar. 

Belangrijk is dat de Glansmispel als leiboom op een beschutte of windvrije plek staat, zodat hij het minste last heeft van schrale, koude wind.

De Glansmispel als leiboom is een sterke boom die weinig last heeft van ziektes, echter kan de boom wel van het volgende last hebben:

- Bladeren kunnen grote bruine vlekken krijgen of geheel bruin worden na een vorstperiode. Hierbij is de kans aanwezig dat de boom die bruine bladeren laat vallen en in het voorjaar weer nieuwe roodgroene bladeren geeft.

- De boom kan last hebben van bladvlekkenziekte.
Bladvlekkenziekte is een schimmelziekte die de Glansmispel als leiboom kan krijgen door koude en natte periodes. Ook kan deze bladvlekkenziekte veroorzaakt worden doordat de boom verzwakt is door een strenge winter, een slechte bodemvruchtbaarheid, te natte standplaats of het krijgen van te weinig zonlicht. De boom gaat niet dood aan deze ziekte. De ziekte kun je bestrijden door de geïnfecteerde bladeren te verwijderen en in een container te gooien. Vaak verdwijnen de bladvlekken wanneer de boom veel groeikracht heeft en veel nieuwe bladeren geeft. 

Bomenbezorgd.nl stelt zich niet aansprakelijk voor deze natuurlijke ziektes.

Ja, naast dat de Glansmispel als leiboom in de volle grond geplant kan worden, kan deze boom ook geplaatst worden in een kuip of pot.

Belangrijk is wel dat, wanneer een lei Glansmispel geplaatst wordt in een kuip of pot, deze goed verankerd wordt door middel van bijvoorbeeld boompalen. Leibomen vangen veel wind op vanwege het leischerm, zorg er daarom goed voor dat de boom in pot of kuip niet omwaait.

Een Glansmispel als leiboom in een pot of kuip (afhankelijk van de grootte van de pot) moet om de 2 tot 4 jaar verplant worden naar een grotere pot. Zo blijft de boom het mooist en kan hij blijven groeien. Een Glansmispel als leiboom geplaatst in kuip of pot heeft meer water nodig dan een Glansmispel als leiboom geplaatst in de volle grond.

Een Glansmispel als leiboom van Bomenbezorgd.nl is vaak 5 tot 7 jaar oud wanneer hij verkocht wordt.

Ja, de Glansmispel als leiboom kan het hele jaar aangeplant worden. Wanneer de Glansmispel aangeplant wordt in het groeiseizoen is het belangrijk de boom dagelijks voldoende water te geven.

De Glansmispel als leiboom kan, wanneer de boom nooit gesnoeid wordt, een totale hoogte bereiken van 4,5 tot 5 meter. Echter, wanneer deze leiboom jaarlijks gesnoeid wordt zal de boom niet veel hoger worden dan de bovenkant van het leischerm.

Wat onze klanten zeggen over ons

Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 2931 beoordelingen

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

Aanplanttips voor de glansmispel als leiboom

De glansmispel als leiboom wordt dus vaak gebruikt om inkijk van buren tegen te gaan. Om deze vorm van privacy te creëren heb je vaak 1 of meerdere leibomen nodig. Het is goed mogelijk om deze leibomen tegen elkaar aan te zetten. Wanneer u de bomen precies tegen elkaar zet heb je de minste inkijk. Plaatst u de bomen iets verder uit elkaar? Dan heeft u in het begin nog iets meer inkiijk. Er zit dan immers een kleine ruimte tussen. 

 Wij adviseren om de leibomen altijd met de leischermen een elkaar te koppelen, om zo een mooie 'wand' of 'haag' te creëren. Hiervoor kunt u de speciale leibomen aankoppelset bestellen. Deze aankoppelset bestaat uit bamboe stokken en boom binddraad, zodat je 1 geheel kunt maken van alle leibomen. Daarnaast adviseren wij ook om altijd boompalen te plaatsen bij het aanplanten van de bladhoudende leibomen. Door het plaatsen van deze boompalen heeft uw boom meer stevigheid en is de kans kleiner dat uw boom omwaait.