Menu
 • Aanbiedingen
 • Bomenzoeker
 • Olijfwilg leiboom

  De olijfwilg leiboom is een van de mooiste groenblijvende leibomen in Nederland. Naast dat deze leiboom erg mooi is, is het ook een boom die redelijk zeldzaam is. Dat komt doordat deze boom (nog) kleinschalig gekweekt wordt. Met de lei-olijfwilg haal je iets heel bijzonders in de tuin.
  De Olijfwilg wordt in het latijn ook wel ‘Elaeagnus ebbingei’ genoemd en is als leiboom een absolute privacy topper, omdat hij niet alleen in de zomer blad heeft maar ook in de winter. De olijfwilg leiboom wordt veel toegepast bij een erfafscheiding, langs een schutting of op plekken om een (lelijke) achtergrond af te dekken. De lei-olijfwilg heeft prachtig groen blad aan de bovenkant en aan de onderkant is het blad grijs van kleur. Deze kleurencombinatie maakt de boom schitterend. In het najaar heeft de olijfwilg als leiboom prachtige en vooral heerlijk ruikende bloementjes.

  • Een van de mooiste groenblijvende leibomen
  • Uniek en zeldzame leiboom die de toekomst heeft
  • Jaarrond genieten van een echte privacy topper
  • Prachtige groengrijze bladeren
  Mastercard logo Bancontact Mister Cash logo Visa logo Kiyoh logo AfterPay logo

  Olijfwilg als leiboom

  • Stamomtrek 4 - 6 cm
  • Stamhoogte 120 cm
  • Totaalhoogte 240 cm
  € 129,95

  Olijfwilg als leiboom

  • Stamomtrek 4 - 6 cm
  • Stamhoogte 150 cm
  • Totaalhoogte 270 cm
  € 144,95

  Olijfwilg als leiboom

  • Stamomtrek 4 - 6 cm
  • Stamhoogte 180 cm
  • Totaalhoogte 300 cm
  € 149,95

  Olijfwilg als leiboom

  • Stamomtrek 6 - 10 cm
  • Stamhoogte 180 cm
  • Totaalhoogte 300 cm
  € 179,95

  Olijfwilg als leiboom

  • Stamomtrek 6 - 10 cm
  • Stamhoogte 200 cm
  • Totaalhoogte 320 cm
  € 189,95

  Hulp nodig?

  Als u hulp of advies nodig heeft voor uw keuze kunt u onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

  Verzorgingstips

  Hoe oud is een olijfwilg leiboom bij aanschaf?

  Olijfwilgen in de volgende formaten hebben de volgende leeftijd(indicatie):
  120 cm stamhoogte: 4-6 jaar oud
  150 cm stamhoogte: 5-7 jaar oud
  180 cm stamhoogte: 5-8 jaar oud
  200 cm stamhoogte: 6-8 jaar oud

  Hoe groot kan een lei-olijfwilg worden?

  Een olijfwilg als leiboom kan een maximale hoogte krijgen van 4 meter. Wanneer je deze leiboom elk jaar snoeit wordt hij niet hoger dan 3,5 meter.

  Is een olijfwilg als leiboom winterhard?

  Ja, een olijfwilg is winterhard en kan kortstondig vorst verdragen tot -15/-17 graden Celsius.

  Kan een olijfwilg zijn bladeren laten vallen?

  Ja. Een olijfwilg is een groenblijvende en bladhoudende boom, maar kan wel (oudere) bladeren laten vallen om zo ruimte te maken voor nieuwe bladeren en takken. Na aanplanten wil een lei-olijfwilg ook weleens bladeren laten vallen. Dit komt doordat een olijfwilg als leiboom na aanplanten heel veel energie nodig heeft om zich te verankeren en wortels aan te maken op de nieuwe plek. Nadat de olijfwilg leiboom geworteld is komen de bladeren en takken vanzelf weer heel mooi uit.

  Is een lei-olijfwilg jaarrond aan te planten?

  Ja, een olijfwilg leiboom is jaarrond aan te planten. Belangrijk is dat een olijfwilg als leiboom na aanplanten in het groeiseizoen nog 4 tot 10 weken water toegediend krijgt.

  Lei-olijfwilg kopen bij Bomenbezorgd.nl

  Wanneer je op zoek bent naar een groenblijvende leiboom die zich onderscheidt ten opzichte van andere groenblijvende leibomen is een lei-olijfwilg een uitstekende keuze. De olijfwilg leiboom is een echte ‘eyecatcher’ in de tuin vanwege de prachtige kleuren van de bladeren.  De onderkant van het blad is grijsviltige van kleur en de bovenkant is donkergroen.
  De olijfwilg heeft een verfijnde groeiwijze, waardoor de boom in leivorm snel dicht zit en doorkijk bijna onmogelijk is. De lei-olijfwilg is een groenblijvende leiboom die nét wat anders is dan andere (groenblijvende) leibomen.

  Wij hebben verschillende formaten van de lei-olijfwilg (de genoemde stamhoogte is gemeten vanaf de grond tot aan het begin van het leirek):

  120 cm stamhoogte/ 120cm x 120cm leirek:
  Geschikt om aan te planten om een achtergrond af te dekken. Ook geschikt in een voortuin om inkijk van voorbijgangers vanaf de straat te beperken. Tot slot is dit formaat ook geschikt als erfafscheiding. 

  150 cm stamhoogte / 120cm x 120cm leirek:
  Geschikt om aan te planten langs een lage schutting of muurtje om inkijk te beperken. Ook geschikt in een voortuin om inkijk van voorbijgangers vanaf de straat te beperken of als erfafscheiding.

  180 cm stamhoogte / 120cm x 120cm leirek:
  Geschikt om aan te planten langs een schutting of muurtje om hoge inkijk te beperken. Ook geschikt om lelijke achtergronden af te dekken op een bepaalde hoogte of als erfafscheiding.

  180 cm stamhoogte / 150cm x 120cm leirek:
  Geschikt om aan te planten langs een schutting of muurtje om hoge inkijk te beperken. Ook geschikt om lelijke achtergronden af te dekken op een bepaalde hoogte of geschikt als erfafscheiding.
  Het rek van deze boom heeft een breedte van 150 centimeter en is daarmee breder dan de andere olijfwilg leibomen die een rek hebben van 120 centimeter breed. Van deze boom heb je dus minder nodig op een bepaald aantal strekkende meters. 

  200 cm stamhoogte / 120cm x 120cm leirek:
  Geschikt om aan te planten langs een hoge schutting of muurtje om hoge inkijk te beperken. Ook geschikt om lelijke achtergronden af te dekken op een bepaalde hoogte of als erfafscheiding.

  Mocht je na het lezen van bovenstaand informatie alsnog twijfelen over het juiste formaat lei-olijfwilg voor in uw tuin? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice.

  Olijfwilg leiboom bestellen en bezorgen

  Wanneer je de olijfwilg als leiboom besteld hebt, wordt deze binnen 5 werkdagen bezorgd door onze eigen bezorgservice. De bezorging van lei-olijfwilgen is kosteloos in Nederland en België (Vlaanderen). Ook is het mogelijk om de bomen aan te laten planten door onze specialisten. Zo wordt alles van top tot teen voor jou geregeld en kun je genieten van prachtige boom in de tuin.

   

  Verzendkosten

  Bestelling tot € 50,-
  € 4,99
  Gratis bezorging vanaf €50,-
  Gratis

  Wat onze klanten zeggen over ons

  Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

  Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 2756 beoordelingen

  Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

  Lei olijfwilg verzorging

  De olijfwilg leiboom is redelijk gevoelig. De boom heeft jaarrond groene bladeren en bomen met bladeren jaarrond vangen meer wind dan bomen die in de winter geen blad hebben. Wij adviseren daarom om een lei olijfwilg altijd aan te planten met behulp van een aanplantpakket. In een aanplantpakket zitten boompalen, boomband en aanplantgrond. De palen zijn van levensbelang voor de olijfwilgen als leiboom. De boompalen ondersteunen de leibomen en zorgen ervoor dat de kans op omwaaien van deze bomen kleiner wordt.
  Een olijfwilg wordt niet heel snel dik in de stam (dat heeft zo zijn voordelen als het gaat om ruimte), waardoor de boom de wind minder goed kan verdragen. Met goede boompalen van Bomenbezorgd.nl voorkom je omwaaien!

  Olijfwilg leiboom snoeien

  Een olijfwilg als leiboom kan, wanneer hij goed verankerd in de grond staat, redelijk snel groeien in de kroon. De lei-olijfwilg dient twee á drie keer per jaar gesnoeid te worden, maar dit geldt pas wanneer de boom meer dan 2 jaar in de grond staat.
  Het snoeien van een olijfwilg leiboom is erg makkelijk: snoei de boom met een heggenschaar en snoei hem net zoals je een haag zou snoeien: tot een egaal scherm. Het snoeien van de olijfwilg als leiboom kun je het beste doen in april (grote snoeibeurt) en in juni en/of september (lichte snoei voor vormbehoud).