Beoordeeld met een 9.2 / 10 uit 4926 beoordelingen
Bezorgd binnen 5 werkdagen
Gratis bezorging met eigen bezorgdienst in NL & BE
Veilig betalen met iDEAL & Klarna

Toscaanse Jasmijn (Trachelospermum jasminoides)

De Toscaanse Jasmijn (Trachelospermum jasminoides), ook wel sterjasmijn genoemd, is een steeds populairder worden klimplant. De Latijnse naam voor de toscaanse jasmijn is Trachelospermum jasminoides. Wat opvalt zijn de prachtige witte stervormige bloemetjes, waar de boom zijn bijnaam de sterjasmijn aan dankt! Ze bloeien van juli tot oktober. Verder zit er donkergroen, glanzend blad aan, dat ook in de winter aan de plant blijft zitten.

 • Toscaanse Jasmijn kopen van 125 t/m 250 cm hoog
 • Levering binnen 5 werkdagen
 • Aanplantservice mogelijk
 • Creëer een prachtig bloemendak
Toscaanse Jasmijn 125 cm
Toscaanse Jasmijn 125 cm
 • Totaalhoogte 125 - 150 cm
€ 37,50
Beschikbaar
Bekijk product
Toscaanse Jasmijn 150 cm
Toscaanse Jasmijn 150 cm
 • Totaalhoogte 150 - 175 cm
€ 39,95
Beschikbaar
Bekijk product
Toscaanse Jasmijn 175 cm
Toscaanse Jasmijn 175 cm
 • Totaalhoogte 175 - 200 cm
€ 47,50
Beschikbaar
Bekijk product
Toscaanse Jasmijn 200 cm
Toscaanse Jasmijn 200 cm
 • Totaalhoogte 200 - 250 cm
€ 59,95
Beschikbaar
Bekijk product

De Toscaanse Jasmijn (Trachelospermum jasminoides), ook wel sterjasmijn genoemd, is een steeds populairder worden klimplant. De Latijnse naam voor de toscaanse jasmijn is Trachelospermum jasminoides. Wat opvalt zijn de prachtige witte stervormige bloemetjes, waar de boom zijn bijnaam de sterjasmijn aan dankt! Ze bloeien van juli tot oktober. Verder zit er donkergroen, glanzend blad aan, dat ook in de winter aan de plant blijft zitten.

 • Toscaanse Jasmijn kopen van 125 t/m 250 cm hoog
 • Levering binnen 5 werkdagen
 • Aanplantservice mogelijk
 • Creëer een prachtig bloemendak
Hulp nodig?

Als je hulp of advies nodig hebt met je keuze kan je onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

Wat moet je weten over de Toscaanse jasmijn

De Toscaanse jasmijn is een groenblijvende klimplant en valt in de bloeiperiode vooral op vanwege de mooie bloei, De sterjasmijn krijgt dan namelijk witte bloemen die van juli tot oktober blijven zitten. Als je de sterjasmijn gebruikt als haagelement, zal dit er in deze periode ook voorzorgen dat je een mooie bloemenzee krijgt. De bloemen geven een lekkere geur en zijn ook heel goed voor wespen, bijen en vlinders. Het donkergroene blad van de sterjasmijn kan iets verkleuren in de wintermaanden, maar wordt wel door de plant behouden. 

De Toscaanse jasmijn (Trachelospermum jasminoides) is een veelzijdige plant die geschikt is voor elke tuin. Zo kan hij gebruikt worden als natuurlijk afscheiding door hem langs een schutting of pergola te geleiden, maar kan hij ook als bodembedekker of gewoon in pot geplaatst worden. 
De Trachelospermum jasminoides groeit goed op de meeste grondsoorten en houdt van een zonnige of halfschaduw plek. De sterjasmijn is redelijk winterhard en kan kortstondig temperaturen tot -12 graden Celcius verdragen. Het kan dan zijn dat er delen insterven, dit zal in het voorjaar wel weer gaan uitlopen, maar kan wel langer duren.

Bomenbezorgd.nl biedt verschillende maten van deze Toscaanse Jasmijn aan, namelijk totaalhoogtes van 125-150 cm, 150-175 cm, 175-200 cm en 200-250 cm.

Plantenpraat #11 | Toscaanse Jasmijn
youtube placeholder

Een Toscaanse jasmijn of een Hedera

Een concurrent van de sterjasmijn is de Hedera, beide zijn groenblijvend. Het grote verschil is dat de sterjasmijn witte bloemen krijgt die heerlijk ruiken en ook goed zijn voor wespen, bijen en vlinders, de hedera krijgt dit niet. Door de bloemen zal dit in de bloeiperiode ook voor kleur zorgen en dit is wel een voordeel van de sterjasmijn. Een nadeel kan zijn dat de sterjasmijn minder winterhard is, de sterjasmijn kan kortstondige temperaturen van -12 graden Celsius.

Verzorgingstips

De Toscaanse jasmijn kan tot wel -15 doorstaan en is daarom redelijk winterhard.

Je kunt het beste de Trachelospermum jasminoides een standplaats geven in de zon. Je hoeft de plant niet veel te bemesten en water geven is alleen nodig als de grond uitgedroogd raakt. Je kunt ervoor kiezen om de Toscaanse jasmijn te snoeien eens per jaar en dan de plant te scheren als deze als haag dient.

Je kunt de plant het best snoeien in het voorjaar als de kans op vorst nihil is. De zijscheuten van de Toscaanse jasmijn kun je inkorten om de vorm in de plant te houden.

De Toscaanse jasmijn kun je in principe het hele jaar door aanplanten. Let op: als je deze in de winter wil planten , doe dit dan als het niet vriest. In de zomer dien je goed water te geven na het aanplanten van de Toscaanse jasmijn.

De Trachelospermum jasminoides bloeit van mei tot en met september. De bloemen die erin komen maken de plant razend populair.

Het beste groeit deze plant op een zonnige plek met goede voedingsstoffen in de grond. Ook is het aan te raden om de Toscaanse jasmijn op een goede waterdoorlatende plaats te planten. Als de jasmijn op een plaats staat waar het hard waait en de zon weinig schijnt, dan kan dit een reden zijn waardoor de jasmijn niet bloeit.

Je hebt een stek nodig van een nog onverharde tak van de Toscaanse jasmijn als de plant al helemaal uitgebloeid is. Je kunt deze het beste in een potje planten en af en toe water toevoegen. Dit zorgt ervoor dat de stek gaat kiemen. Het is ook aan te raden de jasmijn in het licht te zetten.

De Toscaanse jasmijn bloeit van mei tot en met september. Het is mogelijk dat de jasmijn al deze maanden prachtige witte bloemen bevat. 

Voor een mooie dichte afscheiding raden wij 4 á 5 Toscaanse jasmijn aan per meter. Hierdoor krijg je een mooie haag die prachtige bloemen zal opleveren. De groenblijvende Trachelospermum jasminoides levert ook erg veel privacy op.

De plant heeft moeite met lage temperaturen. Hierdoor kunnen er wat takken afsterven in de winter. Verwijder deze in het voorjaar. Let wel op dat je de gezonde scheuten niet helemaal afknipt omdat hier de Toscaanse jasmijn nieuwe scheuten aan zal maken in het voorjaar.

De Trachelospermum jasminoides is een trage groeier. Als de plant eenmaal op gang is dan kan deze tussen de 40 en de 60 centimeter per jaar groeien. Een oudere Toscaanse jasmijn kan tot wel 100 centimeter per jaar groeien!

Wat onze klanten zeggen over ons

Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 4926 beoordelingen

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

Toscaanse jasmijn kopen

Wil je een sterjasmijn kopen en bij je thuis geleverd krijgen, dan ben je Bomenbezorgd.nl aan het juiste adres. De sterjasmijn komt rechtstreeks van de kweker, waardoor jij de beste kwaliteit ontvangt. De Toscaanse jasmijn wordt met onze eigen bezorgdienst gratis geleverd door heel Nederland en België. Wij werken met onze eigen bezorgdienst en eigen chauffeurs, hierdoor weten we zeker dat de sterjasmijn met de juiste zorgvuldigheid zal worden geleverd. Wij bezorgen je bestelling binnen 5 werkdagen en als je voor de aanplantservice kiest, zal dit binnen 10 werkdagen zijn. Voor het bezorgmoment ontvang je binnen 24 uur vanuit ons na het plaatsen van je bestelling, een mail met hierin een voorstel voor een bezorgdag. Een dag voor levering sturen wij een track & trace, hierin staat het tijdsvak binnen wanneer wij langskomen. Door de track & trace is de chauffeur op de dag van levering ook live te volgen.

Snoei van de Toscaanse jasmijn

Het snoeien van de sterjasmijn is alleen nodig om de plant in de juiste vorm te knippen, de plant hoeft niet drastisch teruggesnoeid te worden. Het snoeien kun je het beste doen in het vroege voorjaar, maart/ april. Daarnaast kun je de plant ook na de bloeiperiode snoeien in augustus/ september.

Toscaanse jasmijn planten

Voor het aanplanten van een sterjasmijn adviseren wij om Pokon aanplantgrond mee te bestellen. In de Pokon aanplantgrond zitten de juiste voedingsstoffen die niet standaard in de grond zitten. Wij leveren een boekje met aanplantinstructies mee, hierin wordt in een paar stappen uitgelegd, hoe je de sterjasmijn kunt aanplanten.

Wil je de Toscaanse jasmijn liever door ons laten aanplanten is dit zeker mogelijk. Bestel dan de aanplantservice in combinatie met de aanplantgrond mee en wij komen binnen 10 werkdagen bij je langs. Het enige wat je hoeft te doen is een plek in de tuin te kiezen en ervoor te zorgen dat deze plek vrij is van wit zand, puin, oude wortels en dat er geen kabels op deze plek liggen.

Toscaanse jasmijn watergeven

Het watergeven van de sterjasmijn is alleen nodig wanneer de grond echt uitgedroogd raakt. Als de sterjasmijn namelijk teveel water krijgt kunnen de wortels gaan rotten. Hierom is het belangrijk om goed te voelen of de grond rondom de toscaanse jasmijn droog of vochtig is.