Menu
 • Aanbiedingen
 • Bomenzoeker
 • Sierappelbomen

  Sierappelbomen

  De sierappel is een appelboom die, zoals de naam al doet vermoeden, appeltjes als vruchten geeft die dienen als extra sierwaarde. De appels van deze sierappel, ook wel bekend als Malus, zijn niet eetbaar.

  Sierappelbomen zijn bekende bomen in de Nederlandse tuin. Deze boom bloeit rijkelijk met bloesem in het voorjaar en vaak is de bloeiwijze van de sierappel mooier dan de bloeiwijze van de gewone appelbomen. Er zijn sierappelbomen met oranje, rode of paarse kleuren.

  • Schitterende bloesem in het voorjaar
  • Groot aanbod sierappel soorten
  • Prachtige sierappeltjes voor decoratie
  • Waardpland voor bijen en vlinders 
  Mastercard logo Bancontact Mister Cash logo Visa logo Kiyoh logo AfterPay logo
  Toon filters

  Prijs

  tot

  Soort boom

  Winterhardheid

  Windbestendig

  Bladhoudend

  Groenblijvend

  Standplaats

  Bloeiperiode

  Bloeikleur

  Bladkleur

  Herfstkleur

  Eetbare vrucht

  Formaat bij levering

  tot
  tot
  tot
  Verwijder alle filters
  Sluiten
  Toon filters

  Hulp nodig?

  Als u hulp of advies nodig heeft voor uw keuze kunt u onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

  Verzorgingstips

  Zijn de sierappeltjes aan deze boom eetbaar?

  Nee. De vruchten zijn helaas niet eetbaar. De appeltjes die deze boom produceert worden voornamelijk gebruikt als binnenshuis decoratie in boeketten of kerstkransen.

  Zijn Malus bomen winterhard?

  Ja. Sierappels zijn zeer winterhard en hebben geen bescherming nodig tegen vrieskou.

  In welk jaargetij krijgen sierappels bloesem?

  Sierappels krijgen bloesem in de maanden maart, april en mei. De bomen vallen dan enorm op met de vele bloemen gevuld in trossen.

  Samen met de Japanse sierkers en de sierpeer is de sierappel een van de meest rijk gevulde bloesembomen in het voorjaar!

  Kan ik het hele jaar door een sierappelboom aanplanten?

  Ja, je kunt het hele jaar door een sierappel kopen en aanplanten. Wanneer je een sierappel aanplant in de groeiperiode is het belangrijk dat deze boom voldoende water toegediend krijgt.

  Is een Malus boom onderhoudsvriendelijk?

  Ja, een sierappelboom is onderhoudsvriendelijk. Sierappels kunnen jaarlijks gesnoeid worden, maar dat is geen must.

  Wanneer je een sierappel als leiboom hebt staan is het wel verstandig om deze jaarlijks te snoeien. Zo behoud je de mooie vorm van de boom.

  Is een sierappel gevoelig voor ziektes of plagen?

  Malus bomen zijn weinig gevoelig voor ziektes of plagen. Ze kunnen echter wel last krijgen van luis. Luizen kun je behandelen met behulp van een antiluizen middel, wat verkrijgbaar is bij het plaatselijke tuincentrum.

  Ook is het mogelijk om de luis te bestrijden met zijn natuurlijke vijand: het lieveheersbeestje.

  Is een sierappelboom geschikt voor in een kleine tuin?

  De meeste sierappelbomen worden niet heel groot, maar niet elke sierappel past in een kleine tuin. Dit komt doordat sierappels over het algemeen (vooral wanneer ze ouder worden) heel breed kunnen worden.

  De meeste sierappelbomen zijn geschikt voor in een middelgrote of grote tuin, maar er zijn een aantal soorten die wel geschikt zijn voor in een kleine tuin:

  - Malus 'Mokum' (als hoogstam boom en als leiboom)
  - Malus 'Red Sentinel' als leiboom
  - Malus 'Red Jade'
  - Malus 'Royal Beauty'
  - Malus floribunda

  Zijn sierappeltjes giftig?

  Nee, sierappeltjes zijn niet giftig. We raden je echter niet aan om ze te eten. De smaak is erg zuur en zijn daarom niet geschikt om op te eten.

  Bloei van de sierappel

  Sierappels zijn samen met de sierperen, sierpruimen en sierkersen een van de meest toonaangevende bloesembomen in Nederland. Nadat de sierappel zichzelf heeft laten zien met bloesem krijgt deze boom frisgroen blad. Ook zijn er sierappel soorten die een rood/ paarskleurig blad krijgen.

  In de zomer worden eerste sierappeltjes zichtbaar aan de boom en in de herfst verkleurt het blad van de boom met prachtige gele, oranje en rode herfstkleuren. De inmiddels gerijpte sierappels zetten zichzelf dan ook in de schijnwerpers. De appeltjes kleuren namelijk, afhankelijk van het soort, oranje, rood of paars. Deze sierappels kunnen tot diep in de winterperiode blijven hangen.

  Sierappels worden vaak gebruikt als decoratie binnenshuis en voor in boeketten en bloemstukken.

  Sierappelbomen kopen 

  Bij Bomenbezorgd.nl slaag je altijd wat betreft het vinden van de juiste sierappelboom. Deze boom is vaak te zien in de Nederlandse tuin en je ziet ze in allerlei soorten en formaten. Zo zijn er sierappels als hoogstam boom, als leiboom, als treurboom, solitair of als meerstammige boom. Daarnaast kun je kiezen tussen een sierappel met rood/ violetkleurig blad, rood-groen blad of groenkleurig blad.

  Er zijn ook Malus bomen te bestellen met diverse kleuren bloesem. De meeste hebben wit-roze bloesem, maar de sierappels met rood of roodgroen blad hebben vaak violet roze bloemen.

  Hieronder zie je een overzicht van ons assortiment sierappels, zodat je jouw favoriet gemakkelijk kan vinden:

  Malus 'Red Sentinel': Witte bloemen, groen blad, rode appeltjes en gele herfstkleur
  Malus 'Evereste': Wit-roze bloemen, groen blad, oranjerode appeltjes en geel-oranje herfstkleur
  Malus 'Mokum': Donkerroze bloemen, roodgroen blad, roodviolette appeltjes en oranjerode herfstkleur
  Malus 'Red Jade': Witte bloemen, groen blad, rode appeltjes en gele herfstkleur
  Malus 'Royal Beauty': Donkerroze bloemen, roodviolet blad, roodviolette appeltjes en oranjerode herfstkleur
  Malus 'Floribunda': Wit-roze bloemen, lichtgroen, groen, geel en rode appeltjes en gele herfstkleur

  Ons assortiment Malus bomen zal in de loop van de jaren steeds meer gaan uitbreiden. Staat jouw favoriete sierappelboom niet bij het bovengenoemde overzicht? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Zij kunnen je hoogstwaarschijnlijk helpen aan de gewenste boom.

  Verzendkosten

  Bestelling tot € 50,-
  € 4,99
  Gratis bezorging vanaf €50,-
  Gratis

  Wat onze klanten zeggen over ons

  Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

  Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 2706 beoordelingen

  Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

  Boom van en voor de natuur

  Sierappelbomen hebben een hoge sierwaarde. De grillige groeiwijze, bloesem in het voorjaar, de prachtige sierappeltjes en de adembenemede herfstkleuren zijn kenmerkend voor deze boom! 
  Naast deze mooie vertoningen is de sierappel ook een uitstekende waardplant. Bijen en vlinders kunnen zich prima vinden in de diverse soorten sierappelbomen. Vooral tijdens de bloeiperiode komen er veel bijen en andere insecten af op het stuifmeel. Door de grillige en vaak horizontale groeiwijze van de boom maken vogels ook graag hun nestjes in de kruin van deze boom. Wanneer je een sierappel aanplant in de tuin heb je niet alleen boom met hoge sierwaarde, maar zorg je ook nog eens voor de natuur en een beter klimaat.

   

  Vruchten als decoratie

  Sierappel bomen geven vruchten die helaas niet eetbaar zijn. Sierappeltjes zijn niet giftig en je kunt ze proberen te eten, maar zijn erg zuur van smaak en daardoor voor de meeste mensen niet te consumeren. 
  De sierappeltjes worden voornamelijk veel gebruikt als decoratie. In veel bloemenwinkels zijn deze sierappeltjes verwerkt in boeketten of bloemstukken. 
  Omdat de sierappeltjes ook in de winter aan de bomen blijven zitten, worden deze ook vaak gebruikt als kerstdecoratie in bijvoorbeeld kerstkransen, kerstboeketten of divers binnenshuis kerstversieringen.