Beoordeeld met een 9.2 / 10 uit 3916 beoordelingen
Bezorgd binnen 5 werkdagen
Gratis bezorging met eigen bezorgdienst in NL & BE
Veilig betalen met iDEAL & Klarna

Wist je dat je ons gehele assortiment het hele jaar door kan aanplanten?

Treurwilg

De treurwilg is een Nederlandse boom en op oudere leeftijd zeer toonaangevend. Deze boom, ook wel 'Salix Sepucralis 'Chrysocoma'' genoemd, heeft hangende twijgen en takken die geel/ oranje van kleur zijn. Vooral in de wintermaanden vallen deze op. De treurwilg is een van de weinig bomen die kan groeien op natte grond en is dus uniek in het Bomenbezorgd.nl assortiment. 

 • Oersterke inheemse boom
 • Meerwaarde bij een vijver of waterplas
 • Prachtig hangende takken
 • Mooie gele contouren in de winter
Treurwilg
Treurwilg
 • Stamomtrek 6 - 10 cm
 • Stamhoogte 160 - 180 cm
 • Totaalhoogte 200 - 250 cm
€ 129,95
Bekijk product

Vraag offerte aan

Treurwilg
Treurwilg
 • Stamomtrek 10 - 14 cm
 • Stamhoogte 180 - 200 cm
 • Totaalhoogte 250 - 300 cm
€ 249,95
Bekijk product

Vraag offerte aan

Treurwilg
Treurwilg
 • Stamomtrek 14 - 18 cm
 • Stamhoogte 200 - 220 cm
 • Totaalhoogte 300 - 350 cm
€ 259,95
Bekijk product

Vraag offerte aan

Treurwilg
Treurwilg
 • Stamomtrek 18 - 20 cm
 • Stamhoogte 220 - 240 cm
 • Totaalhoogte 350 - 400 cm
€ 279,95
Bekijk product

Vraag offerte aan

Treurwilg
Treurwilg
 • Stamomtrek 20 - 25 cm
 • Stamhoogte 220 - 240 cm
 • Totaalhoogte 400 - 450 cm
€ 299,95
Bekijk product

Hulp nodig?

Als je hulp of advies nodig hebt met je keuze kan je onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

Bloeiwijze

De 'Salix Sepucralis 'Chrysocoma'' is een parkboom die in het vroege voorjaar groene bladeren krijgt. De treurwilg is zelfs een van de eerste bomen die blad geeft in het voorjaar. Deze bladeren lopen frisgroen uit en worden vervolgens mat groen. De onderzijde van het blad is grijs van kleur. Al met al is de treurwilg een oersterke boom die honderden jaren oud kan worden. Deze boom heeft ruimte nodig om goed te kunnen groeien. 

Standplaats van een treurwilg

De treurwilg is een boom die vooral geplant wordt langs of aan waterplassen. De 'Salix Sepulcralis 'Chrysocoma'' kan namelijk goed tegen vochtige grond. Deze boom is een harde groeier en kan een maximale hoogte bereiken van 18 meter. In de breedte kan hij maximaal 20 meter worden. Gezien de grootte van deze boom heeft hij veel ruimte nodig. 
Wanneer de treurwilg op leeftijd is, krijgt hij een mooie, treurige vorm. De takken hangen dan over en kunnen zelfs de grond of het water raken. Hiermee leveren ze een prachtig beeld op in de natuur. De bodemeisen van een treurwilg zijn nihil, waardoor de boom op elke grondsoort kan groeien. De 'Salix Sepulcralis 'Chrysocoma'' verdraagt de wind goed en staat het liefst op een zonnige of halfschaduw plek. 

'Salix Sepulcralis 'Chrysocoma''

Wanneer de 'Salix Sepulcralis 'Chrysocoma'' op leeftijd is, krijgt het een mooie treurige vorm. De takken hangen dan helemaal over en kunnen zelfs de grond of het water raken. Oudere treurwilgen leveren een prachtig beeld op in de natuur. De bodemeisen van de treurwilg zijn nihil, waardoor de boom op elke grondsoort kan groeien. Verder verdraagt de 'Salix Sepulcralis 'Chrysocoma'' de wind goed en staat hij het liefst op een zonnige of halfschaduw plek. 

Verzorgingstips

De treurwilg hoeft weinig snoei te hebben, mits hij voldoende ruimte heeft om te groeien. Bij een middelgrote tuin, of een tuin waar de boom minder ruimte heeft om te groeien, is jaarlijkse snoei wel te adviseren. Snoei hierbij alle een- of tweejarige takken weg, totdat er 2 á 3 knoppen overblijven. Ook is het mogelijk om de 'Salix Sepulcralis ' Chrysocoma'' te kandelaberen. Dit houdt in dat u de boom zwaar terugsnoeit. Er blijven dan een aantal dikke takken over op de stam, die samen een kandelaar vormen. 
Het is het beste om de boom te snoeien in het begin van maart. Wanneer de boom niet gesnoeid wordt, zullen op den duur veel takken gaan overhangen, wat een prachtig beeld oplevert.

Een treurwilg is het hele jaar door aan te planten. Het is wel belangrijk dat een 'Salix Sepulcralis 'Chrysocoma' na het aanplanten in het groeiseizoen dagelijks water krijgt. Een treurwilg vraagt tijdens de eerste twee groeiseizoenen veel water. 
De boom groeit in de jonge jaren het hardst en heeft daarom extra vocht nodig. Wanneer de boom diep genoeg geworteld heeft om zelf grondwater op te nemen, is extra watergift bijna niet meer nodig. 

Een treurwilg is een boom die best veel ruimte nodig heeft. Wanneer de 'Salix Sepulcralis 'Chrysocoma'' niet gesnoeid wordt, kan de boom kolossaal worden. Een treurwilg is daarom het meest geschikt voor in een grote tuin. Ook in een middelgrote tuin kan een treurwilg groeien. Het is dan wel belangrijk om de boom jaarlijks te snoeien. 
Om van de treurwilg een 'eyecatcher' te maken in je tuin is ons advies om de boom op een open (gras)veld of naast een grote waterplas/ vijver te planten. Hierdoor komt de boom het beste tot zijn recht en kan hij wel honderden jaren oud worden. 

Bomenbezorgd.nl heeft de volgende formaten met bijbehorende leeftijd:

 • 200-300 cm hoog: 2-3 jaar
 • 300-400 cm hoog: 2-4 jaar
 • 400-500 cm hoog: 3-5 jaar
 • 500-600 cm hoog: 4-6 jaar
 • 600-700 cm hoog: 5-7 jaar

Een treurwilg heeft weinig bodemeisen en is van nature een sterke boom. Dit maakt de book meer onafhankelijk van externe voeding. Alleen bij extreem arme grond, waarbij de wilg gele bladeren krijgt of bijna geen groei heeft, is het verstandig om in april en in juni koemest korrels te strooien op de grond of rondom de stam. 

Wat onze klanten zeggen over ons

Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 3916 beoordelingen

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

De meerwaarde van een treurwilg

De treurwilg is niet alleen een mooie boom om te zien, maar heeft ook veel meerwaarde voor het leven op aarde. De 'Salix Sepulcralis 'Chyrsocoma'' is allereerste een voedselplant voor de bijen. Dit is voornamelijk in het voorjaar, wanneer de boom bloeiende katjes heeft. Bijen halen hier hun nectar en stuifmeel uit om honing te maken. Vanwege de vele taaie en buigzame takken is de treurwilg ook de ideale boom voor vogels. Zij kunnen namelijk hun nestjes bouwen in deze boom. 
De laatste meerwaarde van de treurwilg zit in de bast van de boom. In deze bast zit namelijk salicylzuur, wat een van de belangrijkste grondstoffen is voor aspirine. Salicylzuur bevat namelijk looizuur en salicine. Deze twee stofjes werken voor mensen pijnstillend, koortstremmend en zuiverend voor het lichaam. Dit salicylzuur zorgt er tevens voor dat de boom van nature zeer sterk is.