leaf
Beoordeeld met een 9.2 / 10 uit 5292 beoordelingen
leaf
Gratis bezorgd binnen 5 werkdagen
leaf
Gratis bezorging met eigen bezorgdienst in NL & BE
leaf
Veilig betalen met iDEAL & Klarna

Treurwilg (Salix sepulcralis 'Chrysocoma')

De treurwilg (Salix sepulcralis 'Chrysocoma') is een Nederlandse boom die op oudere leeftijd toonaangevend is. De Salix sepucralis 'Chrysocoma' is een boom met hangenden takken en twijgen. Deze zijn geel/ oranje van kleur en vallen vooral in de wintermaanden op. De treurwilg is een van de weinige bomen in het assortiment van Bomenbezorgd.nl die goed kan groeien op natte grond. 

 • Oersterke inheemse boom
 • Meerwaarde bij een vijver of waterplas
 • Prachtig hangende takken
 • Mooie gele contouren in de winter
Treurwilg
 • Stamomtrek 6 - 10 cm
 • Stamhoogte 160 - 180 cm
 • Totaalhoogte 200 - 250 cm
€ 94,95
Beschikbaar
€ 94,95
Beschikbaar
Treurwilg
 • Stamomtrek 10 - 14 cm
 • Stamhoogte 180 - 200 cm
 • Totaalhoogte 250 - 300 cm
€ 149,95
Beschikbaar
€ 149,95
Beschikbaar
Treurwilg
 • Stamomtrek 14 - 18 cm
 • Stamhoogte 200 - 220 cm
 • Totaalhoogte 300 - 350 cm
€ 199,95
Beschikbaar
€ 199,95
Beschikbaar
Treurwilg
 • Stamomtrek 18 - 20 cm
 • Stamhoogte 220 - 240 cm
 • Totaalhoogte 350 - 400 cm
€ 649,95
Beschikbaar
€ 649,95
Beschikbaar
Treurwilg
 • Stamomtrek 20 - 25 cm
 • Stamhoogte 220 - 240 cm
 • Totaalhoogte 400 - 450 cm
€ 799,95
Tijdelijk uitverkocht
€ 799,95
Tijdelijk uitverkocht

De treurwilg (Salix sepulcralis 'Chrysocoma') is een Nederlandse boom die op oudere leeftijd toonaangevend is. De Salix sepucralis 'Chrysocoma' is een boom met hangenden takken en twijgen. Deze zijn geel/ oranje van kleur en vallen vooral in de wintermaanden op. De treurwilg is een van de weinige bomen in het assortiment van Bomenbezorgd.nl die goed kan groeien op natte grond. 

 • Oersterke inheemse boom
 • Meerwaarde bij een vijver of waterplas
 • Prachtig hangende takken
 • Mooie gele contouren in de winter
Hulp nodig?

Als je hulp of advies nodig hebt met je keuze kan je onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

Bloeiwijze van de Salix sepulcralis 'Chrysocoma'

De treurwilg (Salix sepulcralis 'Chrysocoma') is een parkboom die vroeg in het voorjaar groene bladern krijgt. De Salix Chyrsocoma 'Tristis' is een van de eerste bomen die in het voorjaar blad geeft. De bladeren lopen frisgroen uit en worden daarna mat-groen. De onderzijde van het blad heeft een grijze kleur. Al met al is het een oersterke boom die honderden jaren oud kan worden en de ruimte nodig heeft om goed te kunnen groeien. 

Standplaats van een treurwilg

De Salix sepulcralis 'Chrysocoma' is een boom die veel geplant wordt langs of aan waterplassen. De treurwilg kan goed tegen vochtige grond en is daarom zeer geschikt bij waterplassen of sloten. Deze boom is een extreem harde groeier en kan een maximale hoogte bereiken van 18 meter. In de breedte wordt hij maximaal 20 meter. Omdat de boom zeer groot kan worden, heeft hij dus veel ruime nodig. Bij waterplassen, sloten en/of vijvers is dat vaak het geval. 

Salix sepulcralis 'Chrysocoma' heeft een treurige vorm

Wanneer de Salix Sepulcralis 'Chrysocoma' op leeftijd is, krijgt het een mooie treurige vorm. De takken hangen dan helemaal over en kunnen zelfs de grond of het water raken. Oudere treurwilgen leveren een prachtig beeld op in de natuur. De bodemeisen van de treurwilg zijn nihil, waardoor de boom op elke grondsoort kan groeien. Verder verdraagt de 'Salix Sepulcralis 'Chrysocoma'' de wind goed en staat hij het liefst op een zonnige of halfschaduw plek. 

BOMENTA(L)K #63 | Treurwilg

youtube placeholder
Verzorgingstips

De treurwilg hoeft weinig snoei te hebben, mits hij voldoende ruimte heeft om te groeien. Bij een middelgrote tuin, of een tuin waar de boom minder ruimte heeft om te groeien, is jaarlijkse snoei wel te adviseren. Snoei hierbij alle een- of tweejarige takken weg, totdat er 2 á 3 knoppen overblijven. Ook is het mogelijk om de Salix Sepulcralis 'Chrysocoma' te kandelaberen. Dit houdt in dat u de boom zwaar terugsnoeit. Er blijven dan een aantal dikke takken over op de stam, die samen een kandelaar vormen. 
Het is het beste om de boom te snoeien in het begin van maart. Wanneer de boom niet gesnoeid wordt, zullen op den duur veel takken gaan overhangen, wat een prachtig beeld oplevert. 

Een treurwilg is het hele jaar door aan te planten. Het is wel belangrijk dat een Salix Sepulcralis 'Chrysocoma' na het aanplanten in het groeiseizoen dagelijks water krijgt. Een treurwilg vraagt tijdens de eerste twee groeiseizoenen veel water. 
De boom groeit in de jonge jaren het hardst en heeft daarom extra vocht nodig. Wanneer de boom diep genoeg geworteld heeft om zelf grondwater op te nemen, is extra watergift bijna niet meer nodig. 

Een treurwilg is een boom die best veel ruimte nodig heeft. Wanneer de Salix Sepulcralis 'Chrysocoma' niet gesnoeid wordt, kan de boom kolossaal worden. Een treurwilg is daarom het meest geschikt voor in een grote tuin. Ook in een middelgrote tuin kan een treurwilg groeien. Het is dan wel belangrijk om de boom jaarlijks te snoeien. 
Om van de treurwilg een 'eyecatcher' te maken in je tuin is ons advies om de boom op een open (gras)veld of naast een grote waterplas/ vijver te planten. Hierdoor komt de boom het beste tot zijn recht en kan hij wel honderden jaren oud worden. 

Hierbij een indicatie hoe snel een treurwilg groeit

Bomenbezorgd.nl heeft de volgende formaten met bijbehorende leeftijd:

 • 200-300 cm hoog: 2-3 jaar
 • 300-400 cm hoog: 2-4 jaar
 • 400-500 cm hoog: 3-5 jaar
 • 500-600 cm hoog: 4-6 jaar
 • 600-700 cm hoog: 5-7 jaar

Een treurwilg heeft weinig bodemeisen en is van nature een sterke boom. Dit maakt de book meer onafhankelijk van externe voeding. Alleen bij extreem arme grond, waarbij de wilg gele bladeren krijgt of bijna geen groei heeft, is het verstandig om in april en in juni koemest korrels te strooien op de grond of rondom de stam. 

De Salix sepulcralis 'Chrysocoma' kan wel 40 tot 50 jaar worden. Omdat de treurwilg zo hard groeit heb je al in een kort tijdsbestek een mooie en grote treurwilg.

Je kunt het beste de Salix sepulcralis 'Chrysocoma' snoeien in het voorjaar als de boom blad begint te vormen. Je kunt ervoor kiezen om de boom in vorm te snoeien of te knotten.

Je kunt de wilg het beste in het voorjaar knotten. De Salix sepulcralis "Chrysocoma' kun je terugknippen als een bol als de wilg nog niet is geknot. Als de jaren verstrijken dan kun je de takken terugknippen tot de knot. Er wordt aangeraden om de treurwilg te knotten eens per twee jaar.

De prijzen van de Salix sepulcralis 'Chrysocoma' verschillen per formaat en de wijze waarop deze geleverd wordt.

 

De snelgroeiende treurwilg Salix sepulcralis 'Chrysocoma' kan wel 15 tot 20  meter breed worden. Door grondig te snoeien kun je deze wilg ook wat compacter houden.

Er kunnen beestjes in de bomen komen die schimmels meebrengen. Hier kan de boom slecht op reageren. Als een boom zonder reden begint te verwelken dan kan dit een teken van een ziekte of plaag zijn.

In de hoogte bereikt de Salix sepulcralis 'Chrysocoma' een maximale hoogte van 18 meter.

Wat onze klanten zeggen over ons

Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 5292 beoordelingen

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

De meerwaarde van een treurwilg

Een treurwilg is niet alleen een mooie boom om te zien in een bepaald landschap of tuin, maar heeft ook veel meer beschikbaar voor het leven op aarde. De treurwilg is allereerst een voedselplant voor bijen. Dit is voornamelijk in het voorjaar door de bloeiende katjes. De bijen halen hier hun nectar en stuifmeel om honing te maken. Daarnaast is de treurwilg vanwege de vele taaie en buigzame takken de ideale plek voor vogels. Zij kunnen hun nestjes bouwen in de grotere treurwilgen om daar te kunnen broeden.
Tot slot zit er in de bast van de treurwilg salicylzuur, wat een van de belangrijkste grondstoffen is voor aspirine. Salicylzuur bevat looizuur en salicine en deze twee stofjes werken voor mensen pijnstillend, koorts remmend en zuiverend voor het lichaam. Onder andere door de salicylzuur is de treurwilg van nature zeer sterk. 

Winterharde Salix sepulcralis 'Chrysocoma'

De treurwilg (Salix sepulcralis 'Chrysocoma') is bij uitstek een winterharde boom. Zo kan de treurwilg op verschillende standplaatsen staan zoals bij het water. De Salix sepulcralis 'Chrysocoma' kan tot wel -28 graden Celcius verdragen. Met de treurwilg van Bomenbezorgd.nl weet u zeker dat u een oersterke boom heeft die nog jaren mee kan in uw tuin.

Een treurwilg is een boom die best veel ruimte nodig heeft. Wanneer de Salix Sepulcralis 'Chrysocoma' niet gesnoeid wordt, kan de boom kolossaal worden. Een treurwilg is daarom het meest geschikt voor in een grote tuin. Ook in een middelgrote tuin kan een treurwilg groeien. Het is dan wel belangrijk om de boom jaarlijks te snoeien. 
Om van de treurwilg een 'eyecatcher' te maken in je tuin is ons advies om de boom op een open (gras)veld of naast een grote waterplas/ vijver te planten. Hierdoor komt de treurwilg het beste tot zijn recht en kan hij wel honderden jaren oud worden.

Treurwilg kopen bij Bomenbezorgd.nl

Wil je een treurwilg kopen en gratis thuis geleverd krijgen? Dat kan bij Bomenbezorgd.nl! Al onze treurwilgen komen rechtstreeks vanuit de kweker waardoor jij de beste kwaliteit treurwilg ontvangt. Een treurwilg kopen bij bomenbezorgd.nl zorgt er dus voor dat je altijd een Salix sepulcralis 'Chrysocoma' in topconditie geleverd krijgt!