Beoordeeld met een 9.2 / 10 uit 2931 beoordelingen
Bezorgd binnen 5 werkdagen
Gratis bezorging met eigen bezorgdienst in NL & BE
Veilig betalen met iDEAL & Klarna

Zuil krentenboom

‘Amelanchier can. Rainbow Pillar’

Formaat

Helaas is het product op dit moment uitverkocht. Laat je gegevens achter en je ontvangt een bericht zodra het weer op voorraad is. Of bekijk de alternatieven op de productpagina.

Prijs totaal

€ 299,95

Productinformatie

De krentenboom ‘Rainbow Pillar’ wordt gegarandeerd de boom van de toekomst. De zuilvormige krentenboom is een nieuw ras uit de krentenbomen familie. Deze krentenboom is van alle markten thuis: Hij bloeit in het voorjaar prachtig met witte bloemen gevuld in trossen die aangenaam ruiken. Verder zijn de witte bloemen stervormig. Een verademing in april/mei wanneer deze boom in bloei staat.

Daarnaast krijgt de krentenboom ‘Rainbow Pillar’ bronskleurig uitlopend blad wat erna groen wordt, onderkant van het bad is grijsgroen wat een mooi beeld oplevert. In de herfst blijft deze boom een ‘eyecatcher’ met adembenemende herfstkleuren: de boom laat zich dan zien met geeloranje, oranjerode en scharlakenrode bladeren. Als klap op de vuurpijl is dit een boom die zuilvormig groeit.

Door de smalle groeiwijze is de Amelanchier canadensis ‘Rainbow Pillar’ een geschikte boom voor in de kleine tuin. Daarnaast is de kroonstructuur van deze bijzondere boom zeer dicht met veel vertakkingen en bied hij in de groeiperiode ook een hoop privacy. De boom is het beste te snoeien in het voorjaar nadat de bloei voorbij is. Snoei dan de boom terug in zuilvorm. Wanneer nodig ook dikke takken verwijderen om meer licht in de kroon te creëren. De boom staat graag op een zonnige plek en groeit op bijna elk grondsoort.

Kortom de krentenboom ‘Rainbow Pillar’ is een boom met veel toekomst perspectief en zal vele harten veroveren vanwege de veelzijdigheid!

Specificaties

Latijnse naam Amelanchier can. Rainbow Pillar
Hoogte indicatie bij levering 300-400 cm hoog, zonder pot
Stamomtrek 10-14 cm
Winterhardheid Goed winterhard
Voorkeur grondsoort Elke grondsoort, behalve zware kleigrond
Windgevoeligheid Verdraagt wind
Bodemvochtigheid Droog, Vochtig, Verdraagt geen nattigheid
Standplaats Zon
Bloeiperiode April, Mei
Bloeiwijze Stervormige cremewitte bloemen
Bladhoudend Nee
Vrucht Eetbare blauwe vrucht
Snoeiperiode April, Mei
Snoeiwijze Terugsnoeien tot zuilvorm
Tuintype Elke tuin, kleine tuin
Bladkleur Bronskleurig uitlopend, daarna groen, grijsgroen
Groenblijvend Nee
Herfstkleur geeloranje, scharlakenrood, oranjerood
Levering zomer Pot / Doorgroeikluit
Levering winter Kale wortel / Kluit