Ons assortiment
Geen resultaat gevonden
Wijzig je zoekciteria of zoek via onze Bomenzoeker
Bekijk alle resultaten

Judasboom nadelen en voordelen

Judasboom nadelen en voordelen
/blog/geschreven-door/Emmaly-Fleur
Emmaly-Fleur Auteur
24 Apr, 2024 4 minuten leestijd

De judasboom is een erg geliefde boom in Nederland. Dit komt doordat het een zeer sterke mediterrane boom is die goed tegen de harde wind in Nederland kan. Daarnaast groeit deze boom ook erg hard en daardoor is die nog meer gewild. Vergeet ook de prachtige roze bloemen in het voorjaar niet. De judasboom heeft dus veel mooie kanten, maar natuurlijk horen bij de goede kanten ook mindere kanten. In deze blog leggen we graag de voor- maar ook de nadelen van de judasboom uit. 

Voordelen judasboom

  • Prachtige roze bloemen 
  • Onderhoudsvriendelijk 
  • Sterke boom 
In het voorjaar bloeit deze boom prachtig op de takken en op de stam. Hierdoor heb je op de hele boom een mooie bloesem zitten. 

Daarnaast is deze boom erg onderhoudsvriendelijk. Snoeien is namelijk bijna niet nodig en water geven is ook bijna niet van toepassing. Als het waait hoef je je ook zeker geen zorgen te maken over deze sterke boom, want hij kan wel een stootje hebben.

Nadelen judasboom 

  • Agressieve verspreiding
  • Judasbomen verliezen snel de bladeren en bloemen
  • De judasboom is ook erg gevoelig voor ziektes

Naast de voordelen heeft deze boom dus ook zo z’n nadelen. De judasboom heeft onder andere een agressieve verspreiding. Dit betekent dat hij snel groeit en hij niet goed te beheersen valt. Hierdoor is hij niet altijd geschikt voor een kleine tuin.Ook verliest deze boom vaak zijn bladeren en bloemen, hierdoor kun je vaker in je tuin aan de slag. 

Helaas is de Judasboom ook erg gevoelig voor ziektes zoals: bladluizen, schimmelziekten en houtrot. Hierdoor kan de groei erg gaan verminderen en de bladeren snel gaan verwelken.

Verschillende soorten judasbomen 

Bomenbezorgd.nl heeft een groot aanbod van judasbomen. Deze verschillende soorten bloeien allemaal op hun eigen manier. Hieronder lichten we graag een aantal judasbomen uit.

Judasboom 'Hearts of gold' 

De Cercis canadensis 'Hearts of Gold' is een unieke boom die niet vaak voorkomt. Dit komt doordat hij moeilijk te vermeerderen is. Toch staat de Cercis canadensis bekend om zijn paarse bloemen in het voorjaar en goudgele hartvormige bladeren na de bloei.

Judasboom nadelen en voordelen

Judasboom 'Carolina Sweetheart' 

De Cercis canadensis 'Carolina Sweetheart' heeft deze naam te danken aan de prachtige donkerroze bloemen die in april en mei ontstaan. De bladeren hebben verschillende kleuren waaronder ook prachtig roze maar ook wit en groen. 

Judasboom nadelen en voordelen

Judasboom 'Eternal Flame' 

De Cercis canadensis 'Eternal Flame' staat bekend om zijn vurige bladeren. De bladeren van de Cercis canadensis zijn rood, oranje en geel. Ook bloeit de ‘Eternal Flame’ in het voorjaar met prachtige donkerroze bloemen.

Judasboom nadelen en voordelen

Judasboom 'Lavender Twist' 

De Cercis canadensis 'Lavender Twist' is een unieke en redelijk bekende boom in Nederland. De Cercis canadensis is een echte blikvanger door de paarse en donkerroze bloemen in het voorjaar. De bloeiperiode is in april/mei en daarna zullen de bladeren donkergroen worden.

Judasboom nadelen en voordelen

Judasboom 'Alley Cat' 

De Cercis canadensis 'Alley Cat' zie je niet veel in Nederland, dit komt doordat de boom erg lastig te vermeerderen is. Toch trekt de Cercis canadensis de aandacht in het voorjaar door zijn donkerroze bloemen en groen met wit gevlekte bladeren.

Judasboom nadelen en voordelen

Judasboom meerstammig Cercis canadensis

De meerstammige judasboom ‘Cercis canadensis’ is een zeer sterke boom en groeit harder dan andere judasbomen. De Cercis canadensis valt in april/mei erg op vanwege zijn felroze bloemen in het voorjaar. Ook in de herfst heeft hij prachtige geel en oranjerode herfstkleuren.

Judasboom nadelen en voordelen

Judasboom bezorgen

De judasbomen worden door onze eigen bezorgdienst bezorgd. Hierdoor kunnen we gratis levering en kwaliteit bieden. We bezorgen elke judasboom gratis binnen vijf werkdagen. Heb je zelf niet zulke groene vingers? Laat ons het aanplanten dan voor je uit handen nemen. Bestel de aanplantservice bij je bestelling en we bezorgen en planten binnen tien werkdagen. 

Sluiten