Ons assortiment
Geen resultaat gevonden
Wijzig je zoekciteria of zoek via onze Bomenzoeker
Bekijk alle resultaten

Welke boom past het best in jouw tuin?

Welke boom past het best in jouw tuin?
/blog/geschreven-door/Lisanne
Lisanne Auteur
28 Oct, 2021 3 minuten leestijd

Hoe kies je een boom die in jouw tuin past? Dit is niet alleen afhankelijk van de grootte van je tuin, maar ook van jouw wensen. In deze blog vertellen we je er graag meer over!

Voortuin

De voortuin wordt vaak vergeten en dat is zonde! Een voortuin kun je prachtig inrichten, zonder dat het veel tijd kost om te onderhouden. Ben je juist op zoek naar een mooie karakteristieke boom voor de voortuin en heb je veel ruimte om een boom te laten groeien? Dan is de rode meidoorn, krentenboom of Magnolia wellicht iets voor jou.

Met bijvoorbeeld de steeneik, Magnolia grandiflora, Photinia 'Red Robin' of Portugese laurier geniet je het hele jaar door van een groene voortuin. Deze bomen zijn namelijk bladhoudend en daardoor zeer onderhoudsvriendelijk. Wil jij meer privacy? Dat kan! Bomenbezorgd.nl bieden namelijk verschillende (groenblijvende) leibomen aan die het zicht naar binnen beperken.

Kleine tuin

Ben je op zoek naar een kleine boom die weinig ruimte inneemt maar wel goed opvalt in een kleine tuin? Dan is de olijfboom in pot wellicht wat voor jou. Hij staat sierlijk naast de voordeur, groeit traag en kan dus enorm lang in dezelfde pot blijven staan.

Toch meer groen nodig? Kies dan voor bijvoorbeeld een groenblijvende heester, zoals de Rhododendron of de Sneeuwbal (Viburnum).

Beveerde bomen zijn ook goed geschikte bomen voor de kleine tuin. Ze blijven namelijk mooi smal omdat ze een kegelvormige groei hebben. De takken van zuilbomen beginnen dan ook laag op de stam. Let er wel op dat deze bomen flink in de hoogte kunnen groeien en dus gesnoeid moeten worden om ze netjes in vorm te houden.

Ben je opzoek naar een groenblijvende zuilboom? Dan is de Italiaanse cipres een goede keus!

Welke boom past het best in jouw tuin?

Grote tuin

Heb je een grote tuin en wil je die ruimte benutten met grotere bomen? Dan zijn hoogstambomen misschien wel iets voor jou. Dit soort bomen brengen namelijk niet alleen hoogte, maar ook diepte aan je tuin. Kies voor een hoogstamboom met bloesem als je je tuin graag wil decoreren en van kleur houdt. Voorbeelden hiervan zijn de paardenkastanjemagnolia ‘Spectrum’, en de prunus subhirtella ‘Autumnalis Rosea’.

Wanneer je meer waarde hecht aan een groene en karakteristieke uitstraling, dan kom je terecht bij de wilgenbomen. De inheemse witte wilg zie je vaak in de landelijke omgeving. Het is een boom die zeer snel groeit en enorm groot kan worden, daarom is deze boom alleen geschikt voor in de grote tuin.

Tuin op het noorden?

Het grootste deel van de dag is er schaduw in een tuin op het noorden. Hoewel de tuin achterin, van mei tot oktober aardig wat avondzon kan krijgen. Zeker als je een diepe tuin hebt, dan heb je overdag achter in de tuin zonlicht. 

Een boom laten groeien in de schaduw is vaak lastig. Het is erg lastig is om een boom te vinden die met weinig zonlicht kan groeien. Toch zijn er enkele prachtige boomsoorten die maar weinig zonuren vragen. Voorbeelden van bomen die het goed doen in de schaduw zijn: beukenbomen, eikenbomen en de Japanse esdoorn. 

Jouw ideale boom vinden!

Ben je er nog steeds niet helemaal uit, maar heb je al wel bepaalde wensen? Gebruik dan onze bomenzoeker. Hier kun je perfect je boom kiezen door te filteren op soort, bladkleur, bloei, formaat, en nog veel meer! 

Heb je meer hulp nodig bij het uitzoeken van een boom? Neem dan contact op met onze klantenservice via de chat, WhatsApp, Facebook, telefonisch of per mail.

Sluiten