Ons assortiment
Geen resultaat gevonden
Wijzig je zoekciteria of zoek via onze Bomenzoeker
Bekijk alle resultaten

Wist je dat al onze bomen, hagen en planten ook in de zomer aangeplant kunnen worden!

/blog/geschreven-door/Liset
Geschreven door Liset
21 Jul, 2021 Leestijd: 3 min

Geschikte bomen voor een kleine tuin

Niet alleen in een grote tuin kun je bomen aanplanten. Ook in een kleine tuin of terras kun je genieten van de groene ritselende bladeren en vogels die een verstopplekje zoeken in je tuin! De meeste bomen die redelijk laag blijven, kunnen goed staan in een kleine tuin. Dit zijn bomen die een maximale hoogte van 6 meter kunnen bereiken. Over het algemeen zijn alle bomen goed snoeibaar, waardoor je ze eventueel ook compacter kunt houden. We laten je graag een aantal opties zijn.

Geschikte bomen voor een kleine tuin

Extra privacy of een beschutte zitplek

Combineer je wens voor een schaduwplek of extra privacy met de keuze voor welke boom je in de tuin wilt plaatsen. Zo kun je ervoor kiezen om leibomen langs de achterzijde van je tuin te plaatsen, om het zicht van je achterburen in je tuin te beperken. Ook kun je een dakboom plaatsen die als natuurlijke parasol dient. Zo kun je in de zomer lekker in de schaduw een boekje lezen. Met leibomen kun je ook een lelijke muur verbloemen, terwijl ze weinig ruimte in beslag nemen. Daarvoor zijn laagstam of halfstam fruitbomen leivorm een mooie optie. Zo heb je ook nog eens binnen enkele jaren eigen fruit uit de tuin! 

Geschikte bomen voor een kleine tuin

Kleine sierbomen

De krentenboom is een bloesemboom die relatief klein blijft, maar waarvan je het hele jaar door kunt genieten doordat de seizoenen in deze boom duidelijk zichtbaar zijn. In het voorjaar bloeit de amelanchier arborea ‘Robin Hill’ met kleine witte bloempjes. In de zomer kleurt de boom groen en krijgt hij kleine eetbare krenten. In de herfst heeft deze boom prachtig geeloranje tot oranjerood blad. Daarna verliest hij zijn blad tot volgend voorjaar.

De krentenboom is ook als meerstammige boom beschikbaar. Deze loopt breed uit, waardoor deze boom op een prominente plek in de voortuin prachtig staat! Dit is dan ook een van onze mooiste bloeiende bomen!

Ook de rode Japanse esdoorn is een ideale, kleinblijvende boom. Het is een traag groeiende, bladverliezende boom, die prachtig rood blad heeft van april tot november. Hij wordt doorgaans gekweekt als solitair en meerstammige boom. Hij kan goed op een plek in de halfschaduw of schaduw staan, dus ook ideaal om een donker hoekje in de tuin meer kleur te geven!

Judasboom ‘Forest Pansy' als meerstammige boom is ook zeer geschikt in een kleine tuin. Deze boom kan maximaal 4 meter hoog worden, maar is goed klein te houden door hem jaarlijks te snoeien. In het voorjaar kleurt deze boom prachtig rood tot violet en in de herfst wordt het blad oranje, waarna de boom zijn blad verliest.

Bomen voor zonnige Middellandse zee sfeer

Je kunt natuurlijk ook gaan voor een of meerdere Mediterraanse bomen die een heerlijke zonnige sfeer brengen in jouw tuin, op het terras of balkon. Kies bijvoorbeeld voor een mooie olijfboomcitroenboom of palmboom! Ook de hibiscus is een prachtige boom of heester die klein te houden is. Snoei hem dan in het voorjaar goed terug. Dan zal hij daarna voller uitlopen.

Planten voor extra kleur in de tuin

Natuurlijk is een combinatie van bomen en planten het mooist, maar in een kleine tuin moet je soms keuzes maken. Daarom hebben we ook hele mooie bloeiende planten zoals Rododendrons en Hortensia’s in ons assortiment. Vul een border op met een aantal bodembedekkerssiergrassen of lavendel. Dan kleurt je kleine tuin in ieder seizoen prachtig en heb je een fijne plek om te relaxen of gezellig samen te zijn.

Tip: bekijk ook eens onze pagina kleine bomen!

Twijfel je welke boom je in de tuin wilt plaatsen of wil je graag meer informatie ontvangen? Dat kan via de chatfunctie op de website, bellen naar 06 5197 4044 of mailen naar klantenservice@bomenbezorgd.nl. Wij helpen je graag!

Sluiten