Ons assortiment
Geen resultaat gevonden
Wijzig je zoekciteria of zoek via onze Bomenzoeker
Bekijk alle resultaten

Glansmispel haag (Photinia fraseri 'Red Robin')

De glansmispel haag (in het Latijn: Photinia fraseri ‘Red Robin’) is een bladhoudende haag. Tijdens de bloeiperiode, in mei en juni, krijgt de glansmispel haag prachtige witte bloemen. Het nieuwe blad loopt opvallend rood uit en deze verkleuren later in het jaar naar rood-groene bladeren.

 • Bladhoudend
 • Ook geschikt als haaglement
 • Witte bloemen
 • Rood-groene bladeren
Glansmispel haag
Filters
Zoekterm
Prijs (€)
-
Beschikbaarheid
Formaat bij levering
Stamhoogte
-
Totaalhoogte
-
4 resultaten
Sorteren op
 • Gratis bezorgd binnen 5 werkdagen
 • Aanplantservice mogelijk
Photinia Red Robin haag 60 cm
 • Totaalhoogte 60 - 80 cm
€ 19,95
Beschikbaar
€ 19,95
Beschikbaar
Photinia Red Robin haag 80 cm
 • Totaalhoogte 80 - 100 cm
€ 22,50
Beschikbaar
€ 22,50
Beschikbaar
Photinia Red Robin haag 100 cm
 • Totaalhoogte 100 - 125 cm
€ 38,95
Beschikbaar
€ 38,95
Beschikbaar
Photinia haagelement 150 cm totaalhoogte
 • Stamhoogte 20 - 40 cm
 • Totaalhoogte 150 - 150 cm
€ 79,95
Beschikbaar
€ 79,95
Beschikbaar
1-4 van totaal 4

De glansmispel haag (in het Latijn: Photinia fraseri ‘Red Robin’) is een bladhoudende haag. Tijdens de bloeiperiode, in mei en juni, krijgt de glansmispel haag prachtige witte bloemen. Het nieuwe blad loopt opvallend rood uit en deze verkleuren later in het jaar naar rood-groene bladeren.

 • Bladhoudend
 • Ook geschikt als haaglement
 • Witte bloemen
 • Rood-groene bladeren

Glansmispel haag kopen

Ben je op zoek naar een haag die voor veel privacy zorgt, overweeg dan een glansmispel haag. Vanwege de gesloten kroonstructuur, is de glansmispel zeer goed als haag toepasbaar. De glansmispel is ook als haagelement verkrijgbaar.

Wij hebben de glansmispel haag verkrijgbaar met een totale hoogte van 60-80 cm, 80-100 cm, 100-125 cm en als haagelement met een totale hoogte van 150 cm.

Na het bestellen van een glansmispel haag, ontvang je binnen 24 uur een mail voor een bezorgmoment. Wij bezorgen binnen 5 werkdagen gratis bij je thuis met onze eigen bezorgdienst.

Voor de tijdsindicatie ontvang je een dag voor levering vanuit ons een mail. In deze mail zit ook een track & trace code, waarmee onze chauffeur live te volgen is.

Photinia haagelement | BOMENTA(L)K #95

youtube placeholder

Glansmispel haag aanplanten

Voor het aanplanten van een glansmispel haag, is het belangrijk om met een aantal dingen rekening te houden. De glansmispel heeft namelijk een voorkeur voor lichte klei, zand of zavel als grondsoort. Daarnaast is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de plantplek goed waterdoorlatend is. 

Bij het aanplanten van een glansmispel haag, adviseren wij om gebruik te maken van mediterrane aanplantgrond. De glansmispel is een mediterrane haag en hierdoor krijgt de haag bij het aanplanten de juiste voedingsstoffen wat de aangroei stimuleert.

Je kunt de glansmispel haag ook door ons laten aanplanten. Voeg bij het plaatsen van je bestelling, de aanplantgrond en aanplantservice toe. Wij komen binnen 10 werkdagen bij je langs voor het aanplanten van de haag. Wij nemen het werk uit handen voor het aanplanten. Het enige waar je voor hoeft te zorgen, is dat de plantplek vrij is van oude wortels, kabels, puin en wit straatzand.

bg-left
bg-right

Verzorgingstips

Hoe hoog wordt een glansmispel haag?

Hoe snel groeit een glansmispel haag?

Welke herfstkleur krijgt een glansmispel haag?

Wanneer bloeit een glansmispel haag?

Hoe groot moet het plantgat zijn?

Op welke grond kun je een glansmispel haag aanplanten?

Heeft een glansmispel haag een voorkeur voor een standplaats?

Hoe en wanneer kun je de glansmispel haag?

Krijgt een Photinia fraseri 'Red Robin' haag vruchten?

Is het nodig om een Photinia fraseri 'Red Robin' haag jaarlijks te bemesten?

Blad van een glansmispel haag

Een glansmispel haag is een bladhoudende haag. Hierdoor houdt de haag ook in de winter het blad. In het voorjaar maakt de glansmispel nieuw blad aan. Het kan zijn dat de glansmispel het oudere blad laat vallen. Dit is een natuurlijk proces, om de groei van het nieuwe blad te stimuleren.

Het nieuwe blad dat in het voorjaar wordt aangemaakt loopt rood uit en verkleurt later in het jaar naar rood-groen. De onderkant van het blad zal dan rood van kleur zijn, terwijl de bovenkant groen van kleur is. 

Naast dat de glansmispel bladhoudend is, is deze ook groenblijvend. Dit betekent dat het blad ook in de herfst rood-groen blijft en de haag geen herfstkleuren krijgt.

Afbeelding

Bloei en groei van een glansmispel haag

Een glansmispel haag kan over het algemeen, wanneer je deze niet snoeit, 3 tot 4 meter hoog worden. Door de haag jaarlijks te snoeien, houd je de haag op de gewenste hoogte.

In de maanden mei en juni bloeit de glansmispel haag, met prachtige witte bloemen. Deze bloemen ruiken heerlijk en zullen ook veel insecten zoals bijen aantrekken, maar ook vlinders zijn hier gek op.

Een glansmispel haag snoeien

Om een mooie vorm in je glansmispel haag te houden, adviseren we om de haag jaarlijks te snoeien. Doe dit in maart of april, wanneer de kans op vorst nihil is. Mocht je de glansmispel met vorst snoeien, kan de haag hier last van hebben. De glansmispel haag kan namelijk gevoelig zijn voor vorst.

Glansmispel haag verzorgen

Soms heeft de glansmispel haag wat extra water nodig. Een exacte hoeveelheid water is lastig te zeggen en heeft ook te maken met de plek waar de haag staat. Staat de haag op een zonnige plek, dan zal een deel van het water verdampen. Hierdoor heeft de haag meer water nodig dan wanneer de haag op een schaduwrijke plek staat. Bij levering ontvang je vanuit ons een boekje met aanplantinstructies. Hierin staat ook een indicatie voor het watergeven.

Na het aanplanten duurt het doorgaans twee tot drie groeiseizoenen voordat de wortels diep genoeg gegroeid zijn, om zichzelf van grondwater te kunnen voorzien. Daarom is het belangrijk om in de eerste groeiseizoenen (van april tot oktober) extra water te geven.

bg-left
bg-right

Wat onze klanten zeggen over ons

Paul

Wim hadden 2 bomen gekocht . 1 boom bleek het niet goed te doen. Na contact met klantenservice en het toesturen van de dode boom op foto's kfegen we keurig een nieuwe boom. Top service dus ga rustig bestellen bij deze site

10/10
Rob

In de loop jaren geregeld wat bestelling geplaatst van haag tot bomen enz. Zeer kwalitatief en in goede orde ontvangen. Ik plant alle materialen zelf mede door mijn eigen achtergrond als gerespecteerd hovenier en dit nu nog toe pas als hobby. Rede qua keuze voor boombezorgd.nl is het wordt netjes in goede staat met de juiste verpakking afgeleverd en ik hoef er niet speciaal voor thuis te zijn. (Mits je het zelf plant natuurlijk) Ik zeg gewoon proberen en je koopt nergens anders meer.

9/10
Danny

Vriendelijke mensen, snelle levering. 1 van de bomen was niet helemaal naar wens. Die is direct omgewisseld voor een ander exemplaar.

10/10
Anneke

Aardige meneer die de prachtige boom heeft geplant. Wij zijn er erg blij mee!

10/10

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

Sluiten