Beoordeeld met een 9.2 / 10 uit 2931 beoordelingen
Bezorgd binnen 5 werkdagen
Gratis bezorging met eigen bezorgdienst in NL & BE
Veilig betalen met iDEAL & Klarna

Wist je dat onze bomen het hele jaar door aangeplant kunnen worden? Dus ook in de wintermaanden! Aarzel daarom niet met je aankoop! 

Olifantspoot

‘Beaucarnea recurvata’

Formaat

Helaas is het product op dit moment uitverkocht. Laat je gegevens achter en je ontvangt een bericht zodra het weer op voorraad is. Of bekijk de alternatieven op de productpagina.

Prijs totaal

€ 59,95

Productinformatie

De olifantspoot is een bekende kamerplant met karakteristieke vormen. Deze bijzondere plant komt van oorsprong uit Mexico. In het Latijn heet de plant Beaucarnea recurvata, en wordt ook weleens de paardenstaart palm genoemd. Maar in Nederland wordt hij toch het meest gebruikt met de naam olifantspoot. De naam ‘Olifantspoot’ heeft de plant te danken aan de opvallende en robuuste stam met een grote verdikking/knolvorming aan de onderkant van de stam, waardoor de stam in z’n geheel lijkt op een poot van een olifant. Niks in de natuur wordt aan toeval overgelaten. Zo ook niet de bijzondere stam van deze plant: de stam dient als een groot water opslagplek voor de plant. De stam is in de binnenkant erg zacht en doet lijken op een spons. Door dit waterreservoir in de stam kan deze plant lang vooruit zonder dat er water gegeven wordt. De Beaucarnea recurvata kan dienen als kuipplant voor op het terras of balkon buiten, echter zal deze plant binnen moeten overleven tijdens de winterperiode. Uiteindelijk is deze olifantspoot het meest geschikt als kamerplant. De olifantspoot is vereist voldoende licht(minimaal 4 tot 5 uur per dag), plaats deze bomen daarom direct voor een raam.

Specificaties

Latijnse naam Beaucarnea recurvata
Hoogte indicatie bij levering 60-80 cm hoog, zonder pot
Winterhardheid Niet winterhard
Bodemvochtigheid Vochtig, verdraagt geen nattigheid
Standplaats Veel licht vereist
Bladhoudend Ja
Geleverd in 5L pot
Bladkleur Groen
Groenblijvend Ja