Ons assortiment
Geen resultaat gevonden
Wijzig je zoekciteria of zoek via onze Bomenzoeker
Bekijk alle resultaten

Beste tijd om bomen te planten

Beste tijd om bomen te planten
/blog/geschreven-door/Emmaly-Fleur
Emmaly-Fleur Auteur
29 Feb, 2024 3 minuten leestijd

Het toevoegen van een boom aan je tuin kan je tuin net wat gezelliger te maken. Ook vul je hiermee lege plekken in je tuin op, wat een mooier beeld geeft als je in je tuin zit of vanuit huis naar buiten kijkt. Maar wat is eigenlijk het beste moment om een boom te planten? In deze blog vertellen we je wanneer je een boom het beste kunt aanplanten.

Wanneer bomen aanplanten?

In principe kunnen alle soorten bomen, zoals bloesembomen, leibomen, fruitbomen, gedurende het hele jaar worden geplant. Let wel op dat er geen vorst is, want dan is de bodem te hard om een boom in aan te planten. Wij adviseren altijd om een boom aan te planten in de rustperiode.

Rustperiode

De rustperiode is ongeveer van november tot en met maart, maar dit verschilt per boom. In deze periode ligt de sapstroom bij bladverliezende bomen helemaal stil.

Bladhoudende bomen hebben het gehele jaar door sapstroom en is er geen gehele rustperiode. De sapstroom bij bladhoudende bomen is echter wel het laagst in de rustperiode. Als in de rustperiode wordt aangeplant dan kunnen de wortels wennen en alvast schieten in de grond. 

Aanplanten

Het aanplanten blijft voor zowel voor de bladhoudende en bladverliezende bomen hetzelfde. Het is wel belangrijk om de bladhoudende boom water te geven indien nodig.

Kies een goede standplaats uit voor de boom. De meeste bomen groeien het beste door veel zonlicht. Let in droge periodes dan wel op dat je voldoende water extra geeft. 

Bestel het aanplantpakket bij je bestelling om er zeker van te zijn dat je de juiste benodigdheden hebt om een boom aan te planten. Als je wilt dat wij de boom voor je aanplanten, dan is dat ook mogelijk. Bestel dan het aanplantpakket en de aanplantservice en wij komen je bestelling bezorgen en aanplanten. De combinatie van het aanplantpakket en aanplantservice geeft je een half jaar garantie. 

Winterharde boom of niet winterharde boom

Een winterharde boom kan koude temperaturen verdragen, denk bijvoorbeeld aan de sneeuwbal. Bij de specificaties van onze bomen is te zien hoe winterhard de boom is. Als de boom niet winterhard is, moet je deze in de winter tegen koude temperaturen beschermen. Je kan de boom dan alsnog aanplanten in de winter, alleen zorg er dan voor dat je bescherming kan bieden. In deze blog lees je meer over hoe je een boom kan beschermen in de winter.

Beste tijd om bomen te planten

Sluiten