Ons assortiment
Geen resultaat gevonden
Wijzig je zoekciteria of zoek via onze Bomenzoeker
Bekijk alle resultaten

Wist je dat al onze bomen, hagen en planten ook in de zomer aangeplant kunnen worden!

/blog/geschreven-door/Liset
Geschreven door Liset
30 Aug, 2023 Leestijd: 3 min

Bomen met hartvormige bladeren

Elke tuin verdient een speciaal tintje. Bomen met hartvormige bladeren bieden niet alleen schoonheid, maar ook een gevoel van rust. Ze zijn een ware aanwinst voor elke tuin. In deze blog voor Bomenbezorgd.nl ontdek je de charme en schoonheid van deze bijzondere bomen. Ontdek welke het beste bij jouw tuin past.

Bomen met hartvormige bladeren

Linde (Tilia) 

De linde staat bekend om zijn opvallende, hartvormige bladeren. Deze boom is niet alleen een lust voor het oog, maar biedt ook een heerlijke schaduw tijdens warme zomerdagen. De linde is een ideale keuze voor Nederlanders die hun tuin een romantische uitstraling willen geven. Van alle lindes is de leilinde is de populairste soort.

Bomen met hartvormige bladeren

Bolcatalpa (Catalpa bignonioides 'Nana') 

De bolcatalpa is een compacte boom met grote, hartvormige bladeren. Ondanks zijn bescheiden formaat, maakt deze boom een grootse indruk. Perfect voor kleinere tuinen waar ruimte schaars is, maar waar je toch wilt genieten van natuurlijke schoonheid. Je ziet deze bolboom daarom vaak terug in voortuinen. In de lente komt de Catalpa tot leven met bloemen die eruitzien als kleine trompetten, vandaar dat de boom ook wel trompetboom wordt genoemd.

Bomen met hartvormige bladeren

Amerikaanse Judasboom (Cercis canadensis) 

Met zijn roze bloemen en hartvormige bladeren is de Amerikaanse judasboom een opvallende verschijning. Deze boom is een prachtige keuze voor tuinliefhebbers die op zoek zijn naar iets unieks en kleurrijks. In ons assortiment zie je cultivars met roze, paarse, goudgele en rode bladeren. Voor ieder wat wils!

Bomen met hartvormige bladeren

Katsuraboom (Cercidiphyllum japonicum) 

De katsuraboom heeft niet alleen hartvormige bladeren, maar verspreidt in de herfst ook een zoete geur die lijkt op karamel of suikerspin. Een genot voor zowel het oog als de neus!

Bomen met hartvormige bladeren

Populier (Populus) 

Populieren zijn majestueuze bomen met slanke, hoge stammen en kenmerkende hartvormige bladeren. Het zijn ideale bomen voor grotere tuinen en zorgen voor een rustgevend ruisend geluid wanneer de wind door de bladeren waait.

Bomen met hartvormige bladeren

Pauwlonia (Paulownia tomentosa) 

De Paulownia, ook bekend als de 'keizersboom', combineert snelle groei met grote, hartvormige bladeren die tot wel 40 centimeter groot kunnen worden. Deze snelgroeiende boom is een uitstekende keuze voor diegenen die niet lang willen wachten om resultaat te zien in hun tuin

Bomen met hartvormige bladeren

Sluiten