De meeste bomen die Bomenbezorgd.nl verkoopt kunnen de winters in Nederland prima verdragen. Echter zijn er ook bomen die de Nederlandse winter iets minder prettig vinden. Denk hierbij aan mediterraanse bomen zoals palmbomen, steeneiken, olijfbomen en Portugese laurieren.

Vergeet de wortels niet!

Veel mensen gebruiken bijvoorbeeld een vliesdoek om de bomen af te dekken. Hierbij is de bovenkant goed beschermd maar worden de belangrijkste onderdelen van de boom vaak vergeten: de wortels. De wortels zorgen ervoor dat de boom kan leven. Via de wortels krijgt de boom namelijk de voeding en water die hij nodig heeft.

De tip die Bomenbezorgd.nl geeft wanneer het gaat vriezen is water geven. De reden hiervoor is dat het water een isolerend laagje om de wortels geeft. Hierdoor zijn de wortels beschermd tegen de vorst. Het is belangrijk dat je water geeft voordat het gaat vriezen. Dit mag tot wel 3 gieters water per boom. Wanneer het begint met vriezen geef je geen water meer. Daarnaast kun je uiteraard een vliesdoek of ander materiaal gebruiken om de boom boven de grond te beschermen.