Ons assortiment
Geen resultaat gevonden
Wijzig je zoekciteria of zoek via onze Bomenzoeker
Bekijk alle resultaten

De mooiste voorjaarsbloeier van Bomenbezorgd.nl

De mooiste voorjaarsbloeier van Bomenbezorgd.nl
/blog/geschreven-door/Geraldo
Geraldo Auteur
1 Feb, 2021 5 minuten leestijd

Met het voorjaar voor de deur denkt iedereen al snel aan het zonnetje dat weer gaat schijnen, de lammetjes in de wei, maar ook aan alle bloemen en bomen die weer in volle bloei gaan! En wat is daarbij nu mooier dan de prachtige wit-roze bloemen van de magnolia die door de wind worden meegevoerd? Bomenbezorgd.nl heeft velen van deze bomen in haar assortiment zitten. In dit artikel lees je alles over onze favorieten soorten van deze prachtige voorjaarsboom!

Wat moet je weten over de Magnolia?

De Magnolia, ook wel bekend als de beverboom, is waarschijnlijk dé bekendste voorjaarsbloeiende boom. Deze boom staat bekend om zijn tulpvormige, felgekleurde bloemen die rond april-mei prachtig uitbloeien. Door deze bloemen wordt de boom dan ook vaak verward met de ‘Liriodendron’, de tulpenboom, maar het is weldegelijk een andere soort, namelijk de beverboom. Maar waarom dan de bijnaam beverboom? Deze wordt zo genoemd omdat men vroeger dacht dat bepaalde soort Magnolia’s het lievelingsvoedsel van de bever waren.

De Magnolia kent haar oorsprong in Amerika, China en Japan, waar het klimaat net iets warmer is dan hier in Nederland. De boomsoort komt al bijna 100 miljoen jaar voor op onze aarde en bloeit inmiddels ook in Nederland iedere lente weer uit tot een prachtplaatje!

De boom groeit vrij langzaam en bij sommige van deze soorten is snoeien in principe niet tot nauwelijks nodig! Waar gewenst kun je de boom natuurlijk snoeien, maar hij groeit van nature al uit tot een schitterende boom.

De magnolia is er in meer dan 350 verschillende soorten, maar om de keuze wat makkelijker te maken hebben wij voor jou een overzicht gemaakt van onze favorieten!

Onze favoriete Magnolia’s

Om maar meteen goed af te trappen met onze favorieten beginnen we met een veelvoorkomende magnoliaboom hier in Nederland: de Magnolia soulangeana. Deze boom is beeldschoon wanneer hij met zijn wit-roze, tulpvormige bloemen in bloei staat. Daarnaast heeft de Soulangeana op oudere leeftijd een karakteristieke groei, wat in combinatie met de kleurrijke bloemen een prachtplaatje oplevert. Deze parel van een boom past goed in alle soorten tuinen.

De mooiste voorjaarsbloeier van Bomenbezorgd.nl

Onze prachtige Magnolia ‘Heaven Scent’ is de volgende favoriet en lijkt veel op de Soulangeana. Het grootste verschil is dat deze boom iets langzamer, maar in een mooiere kroonstructuur groeit. De Heaven Scent heeft lichtroze bloemen met een lichte wit-roze gloed erover, waarmee hij zeker de show steelt in april en mei. De Magnolia ‘Heaven Scent’ niet voor niets tot de meest adembenemende bloeiende bomen in Nederland en is daarom één van onze persoonlijke favorieten. Beide bomen vallen onder het kopje ‘weinig tot geen snoei nodig’, dus ook dat is mooi meegenomen!

Een laatste favoriet uit ons assortiment is de Magnolia ‘Kobus’. Tijdens de bloei zijn vooral de witte tulpvormige bloemen van deze boom toonaangevend. De bladeren zijn ovaal van vorm en glanzend van kleur. Ook opvallend aan deze boom zijn haar rode kegelvruchten. Verder kleurt de boom in het najaar prachtig herfstgeel.

Hierboven vind je slechts een selectie uit ons assortiment van deze voorjaarsbloeier. Benieuwd welke soorten wij nog meer hebben? Hier vind je al onze Magnoliabomen.

Sluiten