Beoordeeld met een 9.2 / 10 uit 4965 beoordelingen
Bezorgd binnen 5 werkdagen
Gratis bezorging met eigen bezorgdienst in NL & BE
Veilig betalen met iDEAL & Klarna

Magnolia bomen (Magnolia)

Magnoliabomen zijn een van de mooiste bomen in het assortiment van Bomenbezorgd.nl. De magnolia boom staat bekend vanwege haar schoonheid in het voorjaar: de meeste soorten bloeien dan ook met grote, tulpvormige bloemen. De familie van de magnolia is heel erg groot. Er zijn namelijk wel honderden soorten magnolia's in diverse vormen en formaten.  

  • Prachtige tulpvormige bloemen
  • Verkrijgbaar in diverse bloemkleuren
  • Groot aanbod magnolia's
  • Groene en bladverliezende soorten

Magnoliabomen zijn een van de mooiste bomen in het assortiment van Bomenbezorgd.nl. De magnolia boom staat bekend vanwege haar schoonheid in het voorjaar: de meeste soorten bloeien dan ook met grote, tulpvormige bloemen. De familie van de magnolia is heel erg groot. Er zijn namelijk wel honderden soorten magnolia's in diverse vormen en formaten.  

  • Prachtige tulpvormige bloemen
  • Verkrijgbaar in diverse bloemkleuren
  • Groot aanbod magnolia's
  • Groene en bladverliezende soorten
Hulp nodig?

Als je hulp of advies nodig hebt met je keuze kan je onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

Ons assortiment beverbomen

Magnolia's, in het Nederlands ook wel beverbomen genoemd, hebben diverse bloemkleuren. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit magnolia’s met witte, roze, paarse en gele bloemen. Magnolia bomen zijn over het algemeen langzame groeiers en zijn daarom ook makkelijk toe te passen in de wat kleine(re) tuin. De meeste soorten zijn bladverliezend, maar vallen op de in de herfst met hun prachtige gele herfstkleuren. Ook hebben wij groenblijvende magnoliabomen, waarvan je jaarrond kunt genieten van een groene boom.

Hieronder hebben wij een overzicht van ons assortiment magnoliabomen:

Soort Magnolia:                    Eigenschappen:
Magnolia kobus                     Bladverliezend, witte tulpvormige bloem
Magnolia 'Heaven Scent'      Bladverliezend, Lichtroze tulpvormige bloem
Magnolia 'Leonard Messel'   Bladverliezend, trage groeier, wit-roze stervormige bloem
Magnolia 'Spectrum'             Bladverliezend, violet roze tulpvormige bloem
Magnolia 'Yellow Bird'           Bladverliezend, room-gele tulpvormige bloem
Magnolia soulangeana          Bladverliezend, wit-roze tulpvormige bloem
Magnolia stellata                   Bladverliezend, trage groeier, witte stervormige bloem
Magnolia Grandiflora            Groenblijvend, zomerbloeier, witte tulpvormige bloem

De bovenstaande lijst zal de aankomende jaren gaan uitbreidden. Staat jouw favoriete magnoliaboom er niet tussen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice, zodat wij jou alsnog kunnen helpen aan de gewenste magnoliaboom.

Onderhoud van een magnoliaboom

Magnolia bomen zijn over het algemeen zeer trage groeiers. Zeker als boomvorm duurt het minimaal 5 tot 6 jaar tot deze verkocht kan worden als boom zoals hij bij ons op de webshop staat.

Een nadeel van deze langzame groei is dat beverbomen duurder is dan een boom die minder traag groeit en dus al een eerder het formaat heeft van een beverboom.

Het voordeel van een traag groeiende magnoliaboom is dat je weinig onderhoud aan de bomen hebt. Je hoeft namelijk weinig snoeiwerk te verrichten. Sommigen beverbomen hoeven maar eens per 2 á 3 jaar gesnoeid te worden. Daarnaast hebben al on ze magnolia soorten weinig last van ziekten of plagen.

Sommige magnolia’s zijn vorstgevoelig. Zorg ervoor dat deze magnoliabomen een standplaats krijgen uit de wind of goed beschermd worden tegen vrieskou.

Verzorgingstips
Bijna alle magnolia bomen bloeien in het voorjaar. De ene zal bloemen geven in maart en de andere in mei. De groenblijvende magnolia Grandiflora geeft bloemen in de zomer.
Ja zeker. Beverbomen zijn over het algemeen langzame groeiers, waardoor ze ook zeer geschikt zijn voor in de kleine tuin. De magnolia 'Leonard messel', magnolia stellata, en de magnolia Grandiflora zijn aanraders voor in de kleine(re) tuin.

Ja, bijna alle magnolia varianten zijn winterhard en hebben weinig tot geen bescherming nodig. Vroege bloeiers kunnen bij een strenge nachtvorst lijden aan vorstschade, maar het herstel is snel zichtbaar.

De magnolia Grandiflora is een groenblijvende beverboom die minder winterhard is dan de andere soorten. Ons advies is om een Magnolia Grandiflora altijd een standplaats te geven waarbij goed beschut staat. Vermijd vooral noordoostenwind. Wanneer de magnolia Grandiflora een aantal jaren in de volle grond staat, wordt de boom steeds harder tegen vrieskou. Bij strenge vorst is het belangrijk om de bladhoudende magnolia te beschermen met eventueel een vliesdoek en/of een warmte lint.

Voordat er vorst komt is het aan te raden de grond rondom de magnolia Grandiflora goed nat te maken, zodat de boom altijd vocht kan opnemen, ook wanneer de bovenlaag van de grond bevroren is. Dit voorkomt uitdroging, iets wat vaak de oorzaak is waaraan bomen doodgaan.

Ja, een magnoliaboom kun je het hele jaar door aanplanten. Echter, bij vorst is het planten van een boom af te raden en bij het planten van een magnolia tijdens zijn groeiperiode is het belangrijk dat de boom na aanplant voldoende water toegediend krijgt.
Je kunt een beverboom het beste snoeien nadat de boom uitgebloeid is. Zo zorg je ervoor dat je nog kunt geniet van al die mooie bloemen. Snoeien nadat de bloemen zijn geweest is vaak in maart, april of mei.
Sommige beverbomen hebben maar eens in de 2 á 3 jaar snoei nodig, zoals de magnolia 'Leonard Messel', magnolia Stellata en de magnolia Soulangeana.
Wat onze klanten zeggen over ons

Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 4965 beoordelingen

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

Magnoliaboom kopen bij Bomenbezorgd.nl

Bomenbezorgd.nl is de expert in het kweken en verkopen van een groot en divers assortiment bomen. Ook magnoliabomen zijn een specialiteit van Bomenbezorgd.nl en het aanbod magnolia’s op onze webshop groeit elk jaar. Wij kunnen geen genoeg krijgen van deze prachtige bloesemboom en verkopen deze bomen daarom met plezier, zodat jij de pracht van deze boom ook kunt ervaren.


Bij Bomenbezorgd.nl kun je heel gemakkelijk jouw favoriete magnoliaboom bestellen. Kies de magnolia die het beste bij jou past, bijvoorbeeld een groenblijvende of juist bladverliezende. Ook kun je kiezen tussen roze, witte of juist gele bloemen of voor een magnoliaboom als solitaire boom.


Wij bezorgen de bestelde boom binnen 5 werkdagen gratis bij jou thuis met onze eigen bezorgdienst. Ook kun je ervoor kiezen om de magnoliaboom door ons te laten aanplanten. Wij bezorgen en planten de boom altijd binnen 10 werkdagen, maar vaak sneller! Over de exacte leverdag krijgt je binnen 24 uur na je bestelling (behalve in het weekend) een bericht wanneer wij de bestelling kunnen bezorgen. Het is ook mogelijk om de bestelling te laten bezorgen wanneer je niet thuis bent. Wij laten de bestelling dan achter op de door jou aangewezen plek in de tuin.

Geschiedenis van de Magnolia familie

Magnolia's zijn bomen met een hele lange geschiedenis. De magnolia behoort tot de Magnolioideae familie en wordt in de volksmond ook wel de beverboom genoemd. Magnolia bomen komen van oorsprong uit China. Daar werden deze bomen al geteeld vanaf het jaartal 600 na Christus. In deze tijd werden vooral de witbloemige varianten geteeld en geënt op de magnolia liliiflora onderstam. Deze onderstam zorgde voor minder harde groei.


De magnolia officinalis is ook een boom die van oudsher in China wordt gekweekt. Deze boom produceert stofjes die gebruikt worden voor in medicijnen. De beverbomen die voor het eerst als sierplant in Europa werden gepresenteerd kwamen officieel uit het noorden van Amerika. Eind 1600 kwamen de eerste magnoliabomen over van Noord-Amerika naar Europa.


Een van de bekendste beverboom soorten die destijds van Noord-Amerika naar Europa kwam, was de groenblijvende magnolia Grandiflora. Deze magnolia is tot op heden de meest aangeplante Amerikaanse soort in Nederland. De Magnolia Grandiflora heeft een hele hoge sierwaarde, omdat de onderzijde van het blad bronskleurig is en de bovenzijde van het blad donkergroen. Dit levert in combinatie met grote witte bloemen die aangenaam ruiken een prachtig beeld op.


Naast Noord-Amerika komen ook veel beverboom soorten van oorsprong uit Azië. Bijvoorbeeld de magnolia Denudata, de magnolia Siboldii, de magnolia kobus en de magnolia stellate komen van oorsprong uit Azië.