Ons assortiment
Geen resultaat gevonden
Wijzig je zoekciteria of zoek via onze Bomenzoeker
Bekijk alle resultaten
Beoordeeld met een 9.2 / 10 uit 5746 beoordelingen
Gratis bezorgd binnen 5 werkdagen
Gratis bezorging met eigen bezorgdienst in NL & BE
Veilig betalen met iDEAL & Klarna

Transformeer je tuin, zelfs in de winter! Bomen en hagen rusten in deze periode en daarom is dit het ideale moment om te planten.

Home
>
Bloesembomen
>
Magnolia bomen

Magnolia bomen (Magnolia)

Magnoliabomen zijn een van de mooiste bomen in het assortiment van Bomenbezorgd.nl. De magnolia boom staat bekend vanwege haar schoonheid in het voorjaar: de meeste soorten bloeien dan ook met grote, tulpvormige bloemen. De familie van de magnolia is heel erg groot. Er zijn namelijk wel honderden soorten magnolia's in diverse vormen en formaten.  

  • Prachtige tulpvormige bloemen
  • Verkrijgbaar in diverse bloemkleuren
  • Groot aanbod Magnolia's
  • Groene en bladverliezende soorten

Magnoliabomen zijn een van de mooiste bomen in het assortiment van Bomenbezorgd.nl. De magnolia boom staat bekend vanwege haar schoonheid in het voorjaar: de meeste soorten bloeien dan ook met grote, tulpvormige bloemen. De familie van de magnolia is heel erg groot. Er zijn namelijk wel honderden soorten magnolia's in diverse vormen en formaten.  

  • Prachtige tulpvormige bloemen
  • Verkrijgbaar in diverse bloemkleuren
  • Groot aanbod Magnolia's
  • Groene en bladverliezende soorten

Magnolia boom kopen

De verschillende Magnolia’s, in het Nederlands ook wel beverbomen genoemd, zijn per soort erg uniek. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen uit Magnolia bomen met witte, roze, paarse en gele bloemen. Magnolia bomen zijn over het algemeen langzame groeiers en zijn daarom ook makkelijk toe te passen in de wat kleine(re) tuin. De meeste soorten zijn bladverliezend, maar vallen op de in de herfst met hun prachtige gele herfstkleuren. Ook hebben wij groenblijvende Magnolia bomen, waarvan je jaarrond kunt genieten van een groene boom.

De soorten Magnolia bomen die Bomenbezorgd.nl aanbiedt zijn:

De Magnolia boom is inheems in Azië en Noord-Amerika. De reden dat de Magnolia zo populair is in Europa heeft te maken met de prachtige bloei die de bloesemboom met zich meebrengt. De Magnolia wordt in Nederland ook wel beverboom genoemd. De Magnolia grandiflora is groenblijvend. In de video hieronder leer je meer over de Magnolia 'Heaven Scent'.

youtube placeholder
bg-left
bg-right

Verzorgingstips

Bloeien alle Magnolia bomen in het voorjaar?

Is de beverboom ook geschikt voor in een kleine tuin?

Zijn magnolia's winterhard?

Kan een magnoliaboom het hele jaar door aangeplant worden?

Wanneer kan ik een beverboom het beste snoeien?

Het aanplanten van een Magnolia 

Plant de Magnolia aan door de aanplantfolder te gebruiken, of kies voor onze aanplantservice. Graaf het gat 25% groter dan dat de kluit groot is. Gebruik aanplantgrond zodat de Magnolia boom de juiste voedingsstoffen heeft om goed aan te kunnen groeien. Een Magnolia boom groeit het liefst niet op zware kleigrond. Alle andere grondsoorten zijn erg geschikt. 

Het beste groeit de Magnolia boom in halfschaduw of een zonnige plek. Een zonnige standplaats zorgt bovendien voor prachtige bloei. 

Ondanks dat de Magnolia een trage groeier is, raden wij aan om verschillende Magnolia’s zeker enkele meters uit elkaar te planten. Dit voorkomt in de toekomst dat ze elkaar in de weg staan. 

Bijna alle Magnolia types zijn winterhard. De groenblijvende Magnolia grandiflora staat het liefst op een beschutte plek in de tuin omdat deze minder winterhard is dan de bladverliezende cultivars.

Magnolia boom snoeien

Eens per twee of drie jaar snoeien is vaak voldoende omdat een Magnolia een traag groeiende boom is. Snoei de boom na de bloei in het voorjaar. Als je dit daarvoor doet, knip je alle bloemknoppen weg waardoor Magnolia niet of nauwelijks bloeit. 

Knip alleen dode of beschadigde takken weg. Verder hoef je eigenlijk niet te snoeien aan de Magnolia. Knip eventueel naar binnen groeiende takken weg – dit zorgt ervoor dat alle takken mooi naar buiten toe groeien en een mooie structuur creëren.

De stamhoogte van een Magnolia boom groeit niet. Als je toch de stamhoogte wat hoger wilt hebben, knip dan de onderste takken van de boom af. Hierdoor krijg je een hogere stam. De takken kunnen afgeknipt worden op de gewenste hoogte.

Het blad van een Magnolia boom

Er zijn veel verschillende soorten Magnolia bomen met verschillende soorten bladvormen en kleuren. De meeste soorten hebben tulpvormige bloemen. Door deze tulpen krijg je grote bloemen in je Magnolia, wat een enorm mooi plaatje vormt. De Magnolia stellata, Magnolia macrophylla, Magnolia kobus en de Magnolia loebneri ‘Leonard Messel’ hebben een witte bloem en zijn bladverliezend. De Magnolia grandiflora krijgt ook witte bloemen, maar deze is groenblijvend en bloeit doorgaans later dan de meeste Magnolia soorten.
 
Zowel de Magnolia ‘Heaven Scent’, Magnolia ‘Spectrum’, Magnolia soulangeana en de Magnolia Black Tulip hebben een paars-roze bloem. Zelfs een Magnolia met een gele bloem is aanwezig – dit is de Magnolia brooklynensis ‘Yellow Bird’. Een Magnolia heeft ovaalvormige bladeren en de kleur is heldergroen. In de herfst krijgen de meeste Magnolia’s een geel-oranje herfstkleur. 

Afbeelding

De bloei van een Magnolia 

Magnolia bomen bloeien op verschillende manieren en tijdstippen. De meeste Magnolia's bloeien doorgaans tussen maart en mei. De tulpvormige bloemen ruiken erg aangenaam en komen rechtopgaand uit de knoppen. Per soort verschillend blijft de bloem een paar dagen mooi, maar het is ook mogelijk dat de bloem wekenlang mooi in de bloei staat.

In het voorjaar kleurt het Nederlandse landschap wit/roze door de prachtige bloei van de Magnolia.

De groenblijvende Magnolia grandiflora bloeit tussen juni en juli met prachtige witte bloemen. Deze bloemen zijn erg groot en daarom ook erg geliefd.

Met de beverboom leiboom en de Magnolia grandiflora leiboom heb je ook een prachtige leiboom met adembenemende bloemen in het voorjaar en de zomer.

De groei van een Magnolia boom

Een Magnolia wordt gemiddeld tussen de 2 en de 7 meter hoog. Dit is afhankelijk van het soort en de manier waarop je de boom snoeit. De Magnolia stellata blijft gemiddeld het kleinst van alle Magnolia soorten en wordt doorgaans niet groter dan 3 meter. Een Magnolia maakt gemiddeld takken tussen de 20 en de 40 centimeter per jaar. 

Een Magnolia is een trage groeier waardoor de meeste soorten geschikt zijn voor ieder tuintype. De stamhoogte blijft hetzelfde, tenzij je de onderste takken afknipt. Het voordeel van een traag groeiende magnoliaboom is dat je weinig onderhoud aan de bomen hebt. Je hoeft namelijk weinig snoeiwerk te verrichten. Sommigen beverbomen hoeven maar eens per 2 á 3 jaar gesnoeid te worden. Daarnaast hebben al on ze magnolia soorten weinig last van ziekten of plagen.

Een Magnolia is zeer winterhard. Ook de groenblijvende Magnolia grandiflora kan kortstondig tot wel -16 graden Celsius verdragen. 

Verzorging van een Magnolia 

Een beverboom heeft water nodig vanaf het moment dat het blad aan de boom komt, tot aan het blad van de Magnolia af is gevallen. In dit groeiseizoen is water geven erg belangrijk. Bij de groenblijvende Magnolia grandiflora is water geven buiten het groeiseizoen ook nodig. Doe dit eens per maand. 

Magnolia’s hebben geen water nodig als er geen blad aan de bomen zit. Als er geen blad aan de boom zit dan verdampt de boom ook niets. Door overmatig te bewateren buiten het groeiseizoen kan het zo zijn dat de wortels beginnen te rotten. Uiteindelijk kan de boom hieraan sterven. 

Bijmesten is niet noodzakelijk voor de Magnolia. Groeit de boom niet meer zo goed? Dan kun je er wel voor kiezen om wat organische stof bij te mesten in het voorjaar. Doe dit voordat de Magnolia bloeit. 

Een Magnolia heeft niet veel last van ziektes en plagen. Het komt soms voor dat een Magnolia last krijgt van bladvlekkenziekte. Verwijder de aangetaste delen en ontsmet het gereedschap. De ziekte is te herkennen door zwarte vlekken op het blad met een gele rand om het blad heen.

Soorten Magnolia's 

We hebben ruim tien soorten Magnolia bomen. We lichten een aantal uit. Heb je vragen over onze Magnolia’s? Neem contact op met onze specialisten! 

Magnolia 'Heaven Scent'

De Magnolia 'Heaven Scent' heeft veel weg van een Magnolia soulangeana, alleen groeit de kroonstructuur wat anders en groeit de 'Heaven Scent' minder langzaam. De Magnolia 'Heaven Scent' behoort tot één van de meest adembenemende bloeiende bomen in Nederland. 

Deze boom steelt de show in april/ mei met prachtige grote tulpvormige bloemen die een lichtroze kleur hebben. Het blad glanzend en mooi groen van kleur, in de herfst valt het blad op vanwege de kleuren geel en bruin. De 'Heaven Scent' kan op veel grondsoorten groeien, het enige waar de boom moeite mee heeft is zware kleigrond. Wij bieden de 'Heaven Scent' aan in de formaten totaalhoogte 200-250 cm en 300-400 cm.

Magnolia loebneri 'Leonard Messel'

De Magnolia 'Leonard Messel' is één van de langzaamst groeiende Magnolia's in ons assortiment. In de maanden april en mei krijgt deze Magnolia indrukwekkende witroze bloemen, deze zijn groot en stervormig en de kleurencombinatie zorgt voor een prachtige kleur. Daarnaast ruiken de bloemen ook zeer aangenaam. Het glanzende blad is groen van kleur, in de herfst verkleurd het blad naar geelgroen. 

De boom groeit op bijna elke grondsoort en kan goed op een zonnige of halfschaduw plek staan. Verder heeft de boom weinig onder nodig, snoeien is alleen nodig wanneer er te dikke takken op de stam groeien. De Magnolia 'Leonard Messel' bieden wij aan in het formaat 200-250 cm.

Magnolia 'Spectrum'

De Magnolia 'Spectrum' is een tulpenboom met prachtige roze-violette bloemen in het voorjaar. De bloeiperiode is in april/mei, in deze periode krijgt deze Magnolia grote tulpvormige bloemen, deze zorgen ervoor dat de boom in deze periode in de schijnwerpers staat. Het blad is groot en groen van kleur en verkleurd in de herfst naar geelbruin. 

De Magnolia 'Spectrum' groeit wat minder langzaam dan andere soorten Magnolia bomen en kan maximaal 7 tot 8 meter hoog worden. De boom kan in de jonge jaren windgevoelig zijn, vandaar dat ons advies is om de boom te ondersteunen met 2 boompalen. De Magnolia 'Spectrum komt het beste tot zijn recht op een zonnige plek, of op een plek met halfschaduw. Wij leveren de Magnolia 'Spectrum' in het formaat 300-400 cm.

Magnolia 'Yellow Bird'

Ben je op zoek naar een speciale Magnolia, kies dan voor de Magnolia 'Yellow Bird'. De naam zegt het al, deze Magnolia krijgt in het voorjaar prachtige crème-witte bloemen. De prachtige bloemen zijn groot en tulpvormig. Het blad is groen van kleur en voelt lederachtig aan. In de herfst verkleuren de bladeren geel. 

Deze zeldzame Magnolia 'Yellow Bird' groeit bijna op elke grondsoort, de boom staat het liefst op een zonnige plek waarvan de grond goed waterdoorlatend is. De windbestendige Magnolia 'Yellow Bird' is geschikt voor in elke tuin en door de redelijk trage groei ook zeer geschikt voor in een kleinere tuin. Deze Magnolia bieden wij aan het formaat 200-300 cm.

Stermagnolia

Op zoek naar een prachtige boom die in het voorjaar stervormige bloemen krijgt, kies dan voor een Stermagnolia, ook wel Magnolia stellata genoemd. Deze Magnolia valt in het voorjaar op, vanwege de prachtige grote stervormige witte bloemen. De boom krijgt groot groen blad, wat in de herfst verkleurt naar geel en bruin. De Stermagnolia is een langzame groeier en past hierdoor in elke tuin. De boom houdt van een zonnige plek of een plek met halfschaduw. De Stermagnolia is bij ons verkrijgbaar in het formaat 200-250 cm.

Magnolia soulangeana

De Magnolia soulangeana is een Magnolia die veel voorkomt in Nederland. Vooral op latere leeftijd staat deze Magnolia bekend om de indrukwekkende bloei, met witroze tulpvormige bloemen. Daarnaast heeft de Magnolia soulangeana op latere leeftijd een karakteristieke grillige groei. De grillige groei in combinatie met de prachtige bloemen zorgt voor een mooi beeld. De bloemen bloeien in april/mei en de boom krijgt na de bloei frisgroene bladeren, die in de herfst verkleuren naar geel en geelbruin. Het liefst staat de boom op een plek met zon of halfschaduw. Wij bieden deze langzaam groeiende Magnolia aan in het formaat 200-250 cm.

Grootbladige Magnolia

Zoals de naam het al zegt, heeft de grootbladige Magnolia extra groot blad. De bladeren kunnen tot wel 90 centimeter lang worden. De bovenkant van het blad is groen, terwijl de onderkant juist zilvergrijs is. In de bloeiperiode, april/ mei, krijgt deze Magnolia schitterende witte tulpvormige bloemen. Het is belangrijk om de grootbladige Magnolia een plek te geven met weinig wind, op deze manier blijven de grote bladeren namelijk intact. Wij bieden de grootbladige Magnolia aan in het formaat 170-190 cm.

Bijzondere Magnolia's

De Magnolia 'Black tulip' is een bijzondere Magnolia. Dit heeft te maken met de prachtige dieppaarse bloemen die deze boom krijgt in de maanden april en mei. Het blad is mooi groen van kleur, wat in de herfst verkleurt naar geel. Hierdoor staat de boom ook na de bloei prachtig in de tuin. Doordat de boom maximaal 6 à 7 meter hoog wordt, is deze Magnolia ook geschikt voor in een kleine tuin. De Magnolia 'Black tulip' bieden wij aan in het formaat 200-300 cm. Deze boom staat niet op de webshop, maar kunnen we wel leveren. Neem hiervoor contact op met onze klantenservice.

Geschiedenis van de Magnolia familie

Magnolia's zijn bomen met een hele lange geschiedenis. De Magnolia behoort tot de Magnolioideae familie en wordt in de volksmond ook wel de beverboom genoemd. Magnolia bomen komen van oorsprong uit China. Daar werden deze bomen al geteeld vanaf het jaartal 600 na Christus. In deze tijd werden vooral de witbloemige varianten geteeld en geënt op de Magnolia liliiflora onderstam. Deze onderstam zorgde voor minder harde groei.

De Magnolia officinalis is ook een boom die van oudsher in China wordt gekweekt. Deze boom produceert stofjes die gebruikt worden voor in medicijnen. De beverbomen die voor het eerst als sierplant in Europa werden gepresenteerd kwamen officieel uit het noorden van Amerika. Eind 1600 kwamen de eerste magnoliabomen over van Noord-Amerika naar Europa.

Een van de bekendste beverboom soorten die destijds van Noord-Amerika naar Europa kwam, was de groenblijvende Magnolia grandiflora. Deze Magnolia is tot op heden de meest aangeplante Amerikaanse soort in Nederland. De Magnolia grandiflora heeft een hele hoge sierwaarde, omdat de onderzijde van het blad bronskleurig is en de bovenzijde van het blad donkergroen. Dit levert in combinatie met grote witte bloemen die aangenaam ruiken een prachtig beeld op.

Naast Noord-Amerika komen ook veel beverboom soorten van oorsprong uit Azië. Bijvoorbeeld de Magnolia denudata, de Magnolia siboldii, de Magnolia kobus en de Magnolia stellata komen van oorsprong uit Azië.

bg-left
bg-right

Wat onze klanten zeggen over ons

Fokko

De bomen werden keurig geleverd. De bezorger was heel vriendelijk en beleefd. Zou iedereen deze leverancier aanraden. Ben dik tevreden hoe alles is geleverd.

10/10
Cecilia

Geweldige service, mooie boompjes en snel geleverd. Werden na de bestelling gebeld om de levering door te spreken. Heel klant vriendelijk!

10/10
Gerrie

Tel. erg goed geholpen. Snelle en nette levering. Boompjes zien er zeer goed uit.

9/10
Wim Minnaard

Snel en correct afgeleverd

9/10

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh

Bomenbezorgd
Cookiemelding

Bomenbezorgd.nl gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij bomenbezorgd.nl voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij jouw internetgedrag binnen onze website volgen en verzamelen. Door gebruik te maken van de website ga je hiermee akkoord.

Sluiten