Beoordeeld met een 9.2 / 10 uit 2838 beoordelingen
Bezorgd binnen 5 werkdagen
Gratis bezorging met eigen bezorgdienst in NL & BE
Veilig betalen met iDEAL & Klarna

Seringenboom

De seringenboom op stam is een prachtige Zuid-Europese aanwinst voor in de tuin. Op een zonnige plek tuin bloeit de Syringa vulgaris het mooist met haar prachtige fel gekleurde pluimen. De seringenboom bloeit van april t/m mei met paars rode pluimen. 

  • Prachtige paarsgekleurde bloem
  • Onderhoudsvriendelijke bloesemboom
  • Heerlijk geurende pluimen
  • Zeer winterhard
Sering 'Charles joly'
Sering 'Charles joly'
  • Totaalhoogte 150 - 175 cm
€ 139,95
Bekijk product
Sering 'Michel buchner'
Sering 'Michel buchner'
  • Totaalhoogte 150 - 175 cm
€ 139,95
Bekijk product
 Sering 'Mme lemoine'
Sering 'Mme lemoine'
  • Totaalhoogte 150 - 175 cm
€ 139,95
Bekijk product

Hulp nodig?

Als u hulp of advies nodig heeft voor uw keuze kunt u onze klantenservice bereiken via e-mail, telefoon en onze online chat.

Bijzonder mooie voorjaarsbloeier

In het voorjaar krijgt de gewone sering prachtige paars rode pluimen vol met kleine bloemknopjes. Hij ruikt heerlijk kruidig. Deze winterharde, bladverliezende boom verliest haar blad in de herfst. De karakteristieke stam van de Syringa vulgaris wordt op latere leeftijd steeds beter zichtbaar, omdat de schors langzaam afbladdert. Deze heester is komt uit de olijffamilie Oleaceae, waar hij zijn prachtige, opvallende stam aan te danken heeft. 

Seringenboom snoeien en planten

Wil je een sering planten, bedenk dan goed op waar in de tuin je hem neerzet. Hij houdt van een ruime standplaats met een losse, droog tot vochtige, voedzame grond. Op een zonnige plek groeit de seringenboom het best!

De sering verplaatsen en verplanten is een lastige opgave. Daarom raden wij af om hem op latere leeftijd te verplaatsen. Kies daarom direct een goede standplaats voor deze boom uit.

De seringenboom snoeien is zeer eenvoudig. Knip na de bloei de bloemen uit de sering. Vanaf deze plekken kan de sering weer opnieuw uitlopen. Indien je meer takken wilt wegsnoeien, dan kun je dat het beste in de rustperiode doen, tussen november en maart.

Seringenboom kopen bij Bomenbezorgd.nl

Wil jij deze bijzondere boom ook in de tuin hebben? Bij Bomenbezorgd.nl hebben we de mooiste bloesembomen in het assortiment. Er is voor iedereen een prachtige boom, die we gratis bezorgen binnen 5 werkdagen.

Verzorgingstips

De seringenboom kan het hele jaar door worden aangeplant. Enkel wanneer het vriest is aanplanten niet gemakkelijk. Dan is de grond namelijk bevroren.

Wanneer je de Syringa vulgaris in de zomer aanplant moet je er rekening mee houden dat je hem voldoende water geeft.

De sering staat het liefst op een zonnige plek in de tuin. Qua grondsoort is de sering niet veeleisend, maar belangrijk is wel dat de grond niet te lang nat blijft. Hij verdraagt namelijk geen natte grond.

De Syringa vulgaris kun je het beste in de winter snoeien, tussen november en maart. In deze periode is hij in rust.

Na de snoei zullen er nieuwe twijgen komen vanaf de snoeiplekken. Gebruik om de boom te snoeien een scherpe en schone snoeischaar.

Je kunt de sering ook in de zomermaanden snoeien, maar snoei dan enkel wat kleine uitlopers weg. Door te veel te snoeien in de zomer schrikt de boom enorm. Hij zal dan ook geen nieuwe takken krijgen op de snoeiplekken.
Het is verstandig om uitgebloeide pluimen te verwijderen. Zo kan de boom weer goed verder groeien.
Zowel in de zomer- als wintermaanden bezorgen we de sering in een draadkluit of in een pot bij jou in de tuin.

Wat onze klanten zeggen over ons

Wij zijn altijd bezig met het verbeteren van onze diensten

Mensen beoordelen ons gemiddeld met een 9.2 uit 2838 beoordelingen

Bekijk alle beoordelingen op Kiyoh