Ons assortiment
Geen resultaat gevonden
Wijzig je zoekciteria of zoek via onze Bomenzoeker
Bekijk alle resultaten

Welke bomen bloeien in april

Welke bomen bloeien in april
/blog/geschreven-door/Emmaly-Fleur
Emmaly-Fleur Auteur
24 Apr, 2024 4 minuten leestijd

De lente is officieel begonnen en er zijn al veel bomen in de volle bloei. In april kun je ook weer prachtige bloesems verwachten! In deze blog lichten we graag een aantal van onze bomen toe die mooi in de bloei komen te staan.  

Bloesembomen

Ben je op zoek naar een bloesemboom? Dan ben je bij Bomenbezorgd.nl aan het juiste adres! We hebben een ruim assortiment aan bloesembomen. Deze bloesembomen krijgen verschillende bloesems en sommige bomen bloeien ook langer dan de andere. We laten graag een aantal van onze bloesembomen zien die in april bloeien. 

Meidoorn 

De meidoorn staat bekend als een sterke boom. We hebben de meidoorn in verschillende soorten beschikbaar.

Witte meidoorn

De witte meidoorn, ook wel de Crataegus lavalleei 'Carrierei' genoemd in het Latijns. De witte meidoorn heeft ,in tegenstelling tot de rode meidoorn, een prachtige witte bloesem. De Crateagus I. 'Carrierei' bloeit officieel in mei/juni, maar toch kan het zijn dat hij eind april al gaat bloeien doordat het weer steeds warmer wordt. Dus hoe warmer het wordt hoe sneller je van deze bloesem kunt genieten.

Rode meidoorn 

De rode meidoorn krijgt in april een prachtige rood/roze bloesem. De rode meidoorn vormt een gesloten kroonstructuur met doornen op de takken en twijgen. Heel af en toe komen er ook rode besjes in de boom, hierdoor heeft hijnog meer kleur en geeft de Paul's Scarletnog meer sfeer in de tuin.

Welke bomen bloeien in april

Zuil meidoorn

De zuil meidoorn heeft in deze tijd van het jaar ook zijn bloeiende maanden. Dat betekent dat binnen april-mei de prachtige witte bloemetjes gaan bloeien. Deze boom groeit daarnaast ook in zuilvorm dus hij is geschikt voor elke tuin. 

Welke bomen bloeien in april

Dubbelbloemige sierkers

De dubbelbloemige sierkers is een hele mooie boom die erg veel blikken trekt in het voorjaar. Dit komt door zijn prachtige witte bloemen in trossen. In de herfst trekt de Prunus avium 'Plena'daarentegen ook de aandacht met zijn prachtige geel/oranje herfstkleuren. De bladeren lopen ook tijdens en na de bloei brons uit. De dubbelbloemige sierkers geeft je daarom het hele jaar iets speciaals!

Welke bomen bloeien in april

Japanse sierkers 

De Japanse sierkers is een echte einde voorjaarsbloeier en staat bekend om zijn mooie kleuren zoals wit en lichtroze. 

Rode Japanse sierkers

De rode Japanse sierkers is een prachtig bloeiende boom in april. Deze boom, zoals de naam al doet vermoeden, geeft veel mooie rode bloemen in trossen.

Deze boom steelt dus echt de show in je tuin. De rode Japanse sierkers is ook erg compact, dit komt door zijn opgaande groeiwijze en langzame groei. Hierdoor neemt de Royal Burgundydus niet veel ruimte in beslag in jouw tuin. 

Welke bomen bloeien in april

Japanse treur sierkers

De Japanse treur sierkers is ook een uitblinkertje tussen de Japanse sierkersen, dit komt weer door zijn prachtige bloesem in april/mei. Deze bloesem is donkerroze en wordt gevormd in trossen. 

De Prunus 'Kiku-shidare-zakura' heeft een brons uitlopend blad en het blad wordt daarna groen. In de herfst krijgt hij ook nog prachtig geeloranje herfstkleuren, waardoor je langer kunt genieten van de Japanse treur sierkers. 

Welke bomen bloeien in april

Japanse zuil sierkers

De Japanse zuilsierkers is een boom met veel prachtige kenmerken. Een van deze kenmerken is zijn prachtige bloei in april. Deze Japanse sierkers heeft lichtroze bloemen in trossen die heerlijk ruiken. 

Deze Japanse sierkers heeft ook een prachtig geeloranje herfstkleur. Door de jaarlijkse snoei blijft de zuil sierkers in een nette zuilvorm. Ook is de bast licht gegroefd en komt daardoor nog meer karakter in deze boom.

Welke bomen bloeien in april

Japanse sierkers leiboom

De Japanse sierkers leiboom is een unieke leiboom binnen ons assortiment leibomen. Dit komt door zijn prachtige bloesem in het voorjaar. Daarna komen ook nog mooie groene bladeren. Gevolgd door prachtige herfstkleuren zoals: geel, oranje en rood.

Door zijn volle bloei en bladeren is de Japanse sierkers ook een perfecte leiboom voor een afscheiding in uw tuin. Deze Japanse sierkers leiboom is dus een echte blikvanger in jouw tuin!

Welke bomen bloeien in april

Sluiten